• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dan za žrijebove!

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Crvena zvezda, Partizan i Spartak saznaće danas potencijalne rivale na posljednjoj prepreci do željenog cilja.

 Liga šampiona Liga evrope žrijeb kvalifikacija Zvezda, Partizan, Spartak, Zrinjski Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda oko 12, a Partizan, Spartak  te jedini predstavnik BiH Zrinjski neki minut poslije 13.30, saznaće potencijalne rivale na poslednjem stepeniku do cilja - plasmana u grupne faze UEFA takmičenja.

Žreb posljednje runde kvalifikacija za Ligu šampiona održaće se tačno u podne, a CRVENA ZVEZDA (ukoliko prethodno eliminiše slovački Spartak iz Trnave) mogla bi za rivala da dobije PSV Ajndhoven (Holandija) i pobednike duela Seltik (Škotska) - AEK (Grčka), Astana (Kazahstan) - Dinamo (Hrvatska) ili Salcburg (Austrija) - Škendija (Makedonija).

Ukoliko ne bude iznenađenja, jasno je da bi crveno-bijeli najradije izbjegli holandskog i škotskog prvaka, a vjerovatno bi mnogi voleli i da mimoiđu Zagrepčane, imajući u vidu tenziju i napete odnose koji traju još od vremena kada smo bili ista država.

Salcburg je prošle sezone igrao u polufinalu Lige Evrope i sigurno da ima kvalitet za poštovanje, ali je činjenica da bi Zvezda u dvomečima sa Austrijancima oba puta imala osjećaj kao da je domaćin, zbog velikog broja Srba koji žive u Austriji i ispunili bi tribine Red Bul arene.

Kao poželjni rivali mogli bi se okarakterisati AEK i Astana.

Atinjani su oslabljeni u odnosu na prošlu sezonu odlascima kapitena, ofanzivnog veziste Lazarosa Hristodopulosa (Olimpijakos) i štopera Ognjena Vranješa (Anderleht), mada su doveli veliki broj novih igrača, među kojima se ističu krilo Lukas Boje (Argentinac koji je stigao iz Torina posle pozajmice Selti) i brazilski defanzivni vezista Alef, koji je doveden na pozajmicu iz Brage. Doveden je i doskorašnji sportski direktor Čukaričkog, Vladimir Matijašević, koji bi sigurno odlično poslužio Atinjanima u potencijalnom skeniranju crveno-bijelih.

Ukoliko Astana uspije da eliminiše Dinamo, sigurno će se onaj ko žrijebom dobije taj par obradovati. Šampion Kazahstana nije u formi kao ranijih sezona, a ovog ljeta je prodan odlični centarfor Patrik Tvumasi (Alaves). Otišao je i nekadašnji napadač Zvezde, Đorđe Despotović, koji je trenutno bez kluba. Dug put do Kazahstana nije prijatan, ali bi povratak vrlo moguće bio veseo...

Izvor: Mondo/Stefann Stojanović

Sat i po kasnije u odnosu na žrijeb za Ligu šampiona, u Nionu, će biti izvučeni i parovi plej-ofa kvalifikacija za Ligu Evrope. Ako prođe danski Nordsjeland, PARTIZAN će igrati protiv pobednika mečeva Sevilja (Španija) - Žalgiris (Litvanija), Bešiktaš (Turska) - LASK (Austrija), Makabi Tel Aviv (Izrael) - Pjunik (Jermenija) i Gent (Belgija) - Jagelonija (Poljska).

Gledajući parove, čini se da su Sevilja, Bešiktaš i Makabi već sigurni učesnici posljednje runde kvalifikacija, dok je Gent favorit protiv Jagelonije.

Upravo bi pobjednik tog duela i Makabi, koji smo nedavno gledali u Nišu protiv Radničkog, bili "dobar žreb" po crno-bijele, dok je Sevilja ime koje sigurno niko u Humskoj ne bi volio da bude izvučeno.

Izvor: Mondo/Goran Sivački

SPARTAK iz Subotice u trećem kolu igra protiv Brondbija, takođe predstavnika Danske, a ukoliko "plavi golubovi" naprave još jedno iznenađenje posle eliminacije Sparte iz Praga, sastaće se sa pobjednicima duela Zenit (Rusija) - Dinamo Minsk (Belorusija), Olimpijakos (Grčka) - Lucern (Švajcarska), Genk (Belgija) - Leh (Poljska), Braga (Portugal) - Zorja (Ukrajina) i Fejenord (Holandija) - Trenčin (Slovačka).

Subotičani su već napravili jednu senzaciju. Nadamo se i drugoj, ali baš je teško povjerovati da bi mogli i do treće imajući u vidu sva navedena imena. Čak i da ne prođu samo favoriti, to bi značilo da je tim koji je prošao ove sezone vrlo, vrlo ozbiljan... Ipak, čuda su moguća...

Izvor: MN PRESS

Pobedom nad Spartakom iz Trnave, fudbaleri Crvene zvezde obezbedili bi plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona, ali i direktan plasman u grupu Lige Evrope. Ukoliko, ipak, ne uspiju da savladaju Slovake, crveno-bijeli će imati priliku da se domognu manje popularnog UEFA takmičenja kroz posljednje kolo kvalifikacija, gdje su im potencijalni rivali pobjednici dvomeča Alaškert (Jermenija) - Kluž (Rumunija), Olimpija (Slovenija) - Helsinki (Finska), Kork siti (Republika Irska) - Rozenborg (Norveška) i Hapoel Ber Ševa (Izrael) - APOEL (Kipar).

Šampion BiH Zrinjski ostao je jedini predstavnik BiH u evropskim takmičenjima.

Mostarci su pomalo neubjedljivo eliminisali maltešku Valetu ukupnim rezultatom 3:2, a u trećem kolu očekuje ih Ludogorec.

Bugari su mnogo veći zalogaj, a stiče se utisak da je Zrinjski dobro prošao kada su u pitanju potencijalni rivali u plej-ofu za Ligu Evrope.

Ukoliko eliminiše Ludogorec Zrinjski će igrati protiv pobjednika duela Spartaks Jurmala (Letonija) – Suduva (Litvanija), TNS (Vels) – Midtjiland (Danska), Kork siti (Irska) – Rozenborg (Norveška) ili Torpedo Kutaisi (Gruzija) – Kukeši (Albanija).

Zrinjski će prvi meč protiv Ludogoreca igrati 9. avgusta u Razgradu, dok je revanš na rasporedu 16. augusta na Pecari u Širokom Brijegu.

S obzirom da stadion Pod Bijelim brijegom ne ispunjava evropske standard za utakmice plej-ofa i grupnu fazu Lige Evrope, ukoliko se Zrinjski plasira u plej-of rundu prema nezvaničnim informacijom svoje utakmice igraće na splitskom Poljudu.



Budite uz MONDO jer ćemo raditi tekstualni prenos oba žrijeba, a potom vas i informisati o utiscima predstavnika naših klubova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC