• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak bez vatre u Torontu, stao posle mesec dana!

Autor mondo.rs

Grčki tinejdžer odigrao veoma zreo meč protiv Novaka Đokovića koji je bio daleko od svog nivoa igre. Posle devet vezanih pobeda - poraz.

Pravo mučenje Novaka Đokovića ovog popodneva u Torontu.

Srpski teniser odigrao je najlošiji meč od sezone na travi, i povratka u bolju formu, pošto je izgubio u osmini finala "Rodžers kupa" od Stefanosa Cicipasa u tri seta - 2:1 (6:3, 6:7, 6:3).

Ovo je prvi put posle 12 godina da Novak nije napravio brejk u meču na dva dobijena seta, a imao je samo dve šanse protiv neverovatnog Grka...

Cicipas, s kojim Novak nikada nije igrao do sada i koji je do sada imao samo priliku da "sparinguje" s teniserom koga veoma poštuje, delovao je mnogo zrelo u današnjem meču i potvrdio je da pobeda protiv Dominika Tima u prošlom kolu nije slučajnost.

Grk je fantastično servirao, na prvi servis je gotovo po pravilu osvajao poene, dok se Novak mučio s riternima i nije uspevao da "pomeri" mladog tenisera iz Atine.

Već u prvom setu je Cicipas imao šest brejk-lopti i iskoristio baš šestu za vođstvo od 1:0, dok je, iskreno govoreći, bio bolji i u drugom, nije iskoristio još dve šanse za brejk, da bi Đoković uspeo da odvede set u taj-brejk i tamo dobio na zavidno iskustvo.


Očekivalo se da će tada Novak podići svoj nivo igre, samo jednom smo videli da je podigao glas, ali umesto toga videli smo koncentrisanog Cicipasa koji nije grešio iako suočen s pritiskom, pa je možda i najubedljiviju partiju pružio u trećem setu koji je dobio 6:3.

Svakako, ovo je pobeda karijere grčkog tinejdžera, 11 godina mlađeg od Novaka, a pred srpskim asom je svakako ostalo više vremena da "izbrusi" formu za Sinsinati i US Open.

Cicipasu sada sledi duel s boljim iz duela Medvedeva i Saše Zvereva.

IZ GEMA U GEM:

- TREĆI SET -

3:6 - KRAJ! PORAZ NOVAKA!

3:5 -
Lagan gem Novaka, Cicipas će servirati za pobedu.

2:5 -
Servisi Grka nisu nimalo popustili, štaviše - razigrao se.

2:4 -
Sjajno je napao iz forhenda, ali nema nekih naročitih slabosti u igri Cicipasa. Posebno kada pogodi prvi servis...

1:3 -
Evo ga gem u trećem setu... Da li i naznaka preokreta?

0:3 - Šteta!

Prvi put posle dva sata tenisa Novak Đoković imao je brejk šanse protiv Cicipasa, ali Grku ni ovoga puta nije popustila koncentracija. Dobija gem na razliku. Stradao je reket, polomio ga je Novak na pola.

0:2 - BREJK!

Sjajno počinje Grk i treći set... Konačno smo i kod Novaka videli onu "iskru", bilo je vikanja posle jednog poena, ali Cicipas igra kao da je sedam-osam godina iskusniji nego što zaista jeste. Mirno, sigurno, a brejk pravi na hrabru igru.

- DRUGI SET - 

7:6 - UF! Idemo u treći set!

Posle sat vremena borbe, kakve!, Novak dobija set u kom, teško je reći da li je bio bolji teniser... Imao je šansu Cicipas i pre taj-brejka u kom se ipak videlo Novakovo iskustvo, imao je Grk u dve situacije MNOGO sreće kada su milimetri odlučivali, ali uspeva da dođe do izjednačenja. Bilo je 7:5 u taj-brejku.

6:6 -
Gledaćemo taj-brejk.

6:5 -
Cicipas je napao Novaka i želeo da izbegne taj-brejk, ali Novak siguran i koristi njegovu nestrpljivost.

5:5 -
Bez trunke nervoze za Grka.

5:4 - Novak je preživeo. Imao je Grk 40:15, dve brejk lopte kojima bi došao na samo gem od najveće pobede u karijeri, ali je Novak vezao četiri poena. Ako takav nivo može održati tokom čitavog seta...

4:4 -
Šteta, Cicipas je dobro krenuo, pa "sasekao" sebe duplom greškom, Novak je potom osvojio još jedan poen, pa pogrešio iz riterna.

4:3 -
Novak pokušava da promeni nešto u svojoj igri, pa sada izlazi i na mrežu, međutim Cicipas i dalje ne spušta ni pedalj ispod svog najvišeg nivoa tenisa u današnjem meču.

3:2 -
I dalje gledamo...čudan tenis. Cicipas zaista maestralno uspeva da se izbori s Novakovim riternima i za sada ne pokazuje nimalo straha. Novak "stegnut" kao retko kada.

2:1 -
Cicipas je siguran na svoj, ali i Novak na svoj servis. Najvažnije je da to služi srpskog asa koji mora naći i način da "uđe u glavu" mladom Grku koji svakako nema iskustvo igranja ovakvih mečeva. Momak rođen 1998. godine će biti pod velikim pritiskom.

1:0 -
Ovo je već bolje, dobro je Novak reagovao na riterne Cicipasa i lagano sebe uvodi u drugi set.

- PRVI SET -

3:6 - SET! 

Bio je bolji tokom čitavog seta Grk i Novak će morati ozbiljno da podigne svoj nivo igre ukoliko želi do četvrtfinala. Imao je više vinera (14:12), više neiznuđenih grešaka (13:7) i u ključnim trenucima je posustajao.

3:5 -
Ne služi Novaka servis, ali asom na drugi servis dobija ovaj težak gem i ostaje u meču.

2:5 -
Uspeo je Novak da dođe do "djusa", ali Grk vešto rešava sve probleme s kojima se suoči. Na gem je od seta.

2:4 - BREJK!

Nema šta, Cicipas je bolji u dosadašnjem delu meča i "sazreo" je za brejk. Propustio je tri brejk lopte na početku, imao sada 40:0 na Novakov servis, a i pored novih problema uspeo je da iskoristi poslednju i da povede 4:2.

2:2 -
Polako se "opušta" Đoković, sada siguran gem bez izgubljenog poena.

1:1
- Ne tako dobar uvodni gem Đokovića koga je Cicipas ugrozio u tri situacije, imao je tri puta šansu za brejk, međutim uspeo je naš teniser da dobrim servisima i forhendom, pošto bekhend još uvek "ne fercera", da izjednači.

0:1 - Dugo se čekalo na početak meča, počeo je tek u 19.55 - i Cicipas sjajno otvara duel savršenim gemom na svoj servis.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC