• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda o kazni: Upozoravali smo...

Autor mondo.rs

Reagujući na kaznu koju je izrekla UEFA, crveno-beli su saopštili da će razmotriti mogućnost žalbe. "Ako se ovo ponovi - izbaciće nas iz takmičenja!"

 FK Crvena zvezda o kazni UEFA Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

UEFA je dobila izveštaj o rasističkim pokličima i zakrčenim prolazima na utakmici Crvena zvezda - Suduva i presudila da crveno-beli odigraju naredne dve evropske utakmice bez publike.

Nije potrebno naglašavati koliko je ova kazna nanela finansijske štete crveno-belima, kao i da je lišila ekipu Vladana Milojevića prednosti domaćeg terena u utakmici u kojoj će odlučivati o učešću u grupnoj fazi Lige šampiona ili Lige Evrope.

Nekoliko sati nakon što je kazna saopštena i dostavljena klubu, Crvena zvezda se obratila javnosti i podsetila na svoja upozorenja i apele navijačima, čija je podrška Ratku Mladiću i prošle zime mogla da "zaključa" Marakanu na utakmici protiv CSKA.

Zatvaranje kapija koje se nije dogodilo tada dogodiće se ovog leta - u još važnijoj utakmici za klub.

"Kazna je drastična, ali samo delom očekivana zbog čega planiramo da uložimo žalbu. Crvena zvezda je preduzela sve mere i upozorila na mogućnost ovako teške kazne posebno posle uspešnog žalbenog postupka u februaru", saopštila je Zvezda.

"Shvatamo važnost prisustva publike na stadionu, znamo koliko podrška znači igračima na terenu i baš zbog toga upozoravali smo na posledice koje mogu nastupiti. Ovako, kažnjeni su svi, igrači koji ostaju bez ovakve podrške, navijači kojima je uskraćeno prisustvo i klub koji preduzima sve da se Zvezda na pravi način vrati na put evropske slave", takođe piše u saopštenju.

Crveno-beli će narednih dana razmotriti kakve su sada opcije pred njom. Zvezda je još jednom upozorila da će posledice sledećih prestupa biti najteže.

"Videćemo kakve su nam mogućnosti žalbe, barem na drugi meč kazne, ali ono na čemu treba pre svega da radimo je da nam se ovo ne ponovi jer bilo kakvo ponavljanje istog ili sličnog prekršaja u naredne minimum dve godine, bilo na domaćem ili gostujućem terenu, povlači kaznu izbacivanja iz takmičenja".

Za kraj, u Zvezdi se nadaju da će fudbaleri sami uspeti da se izbore za veliki rezultat - evropsku jesen.

"Naš stadion, kada je pun, je oduvek bio velika prednost Zvezde protiv bilo kog rivala i sada ćemo morati bez te pomoći. Ipak, verujemo da Zvezda ima snage i kvalitet da uspe u svojoj misiji, a ne sumnjamo da će zvezdaši u velikom broju biti uz igrače u domaćim mečevima i na taj način im uliti snagu da pobeđuju i u Evropi".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC