• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čelsi stiže u BiH!

Autor mondo.ba

Fudbalerke SFK 2000 iz Sarajeva saznale rivala u šesnaestini finala Lige šampiona za dame.

Fudbalerke SFK 2000 iz Sarajeva igraće protiv engleskog Čelsija u šesnaestini finala Lige šampiona za dame, odlučeno je današnjim žrijebom.

U prvom meču "bordo" ekipa biće domaćin 12. ili 13. septembra, dok je revanš u Londonu zakazan 14 dana kasnije.

Izabranice Samire Hurem, nakon uspješno odrađenih kvalifikacija, priželjkivale su Barselonu, ali želja im se nije ostvarila.

Prilikom žrijeba Sarajke nisu bile povlaštene, s obzirom da na rang listi zauzimaju 24. mjesto. Samim tim za rivala su dobili povlaštenu ekipu. Fudbalerke Čelsija trenutno su na devetom mjestu najboljih ženskih fudbalskih klubova Evrope.

"Prije svega moram istaći da smo mi ispunili naš cilj prolaskom u šesnaestinu finala Lige šampiona i svaki naredni korak za nas je nagrada za mukotrpan i višegodišnji rad. Naš kolektiv je izuzetno sretan što je danas imao priliku naći svoje ime u ovako elitnom drušvu i ponosni smo što ćemo grad Sarajevo, naš klub i naše boje, ali i Bosnu i Hercegovinu zastupati na jednom ovako visokom nivou", istakla je Hurem nakon žrijeba, a prenosi zvanični sajt.

Dodala je da će Sarajke učiti sve da se u duelu sa Čelsijem pokažu u što boljem svjetlu.

"Radujemo se mnogo dvoboju protiv favorizovane ekipe iz Londona. To je velika prilika za naš klub i naše igračice da se pokažu na evropskoj sceni i itekako vjerujem da SFK 2000 Sarajevo ima mnogo toga dobrog pokazati u duelu protiv izuzetno kvalitetnog protivnika”, dodala je Hurem.

Finale Lige šampiona biće odigrano 18. maja na stadionu Ferencvaroši u Budimpešti, a titulu osvojenu prošle sezone brane igračice Liona, koje su u finalu nakon produžetaka savladale Volfsburg 4:1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC