• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DVA stepenika za dan: Sjajni Novak u polufinalu!

Autor mondo.rs

Dimitrov, pa Raonić nisu uspeli da spreče Đokovića da se plasira među četiri u Sinsinatiju!

Šampionsko popodne Novaka Đokovića u Sinsinatiju!

Najpre je dovršio posao protiv Grigora Dimitrova, branioca titule, pa se posle dva i po sata vratio na teren i deveti put u isto toliko mečeva pobedio i Miloša Raonića.

Pamtiće naš teniser energiju koju je morao da uloži da u samo šest i po sati pobedi dvojicu tako dobrih igrača, a nadamo se da će još duže pamtiti i ovogodišnji Sinsinati, gde "juri" svoju prvu titulu.

I samo mu ona nedostaje među Mastersima!

ĐOKOVIĆ - RAONIĆ 7:5, 4:6, 6:3

Jučerašnji haos u rasporedu zbog kiše u Ohaju nije se u petak negativno odrazio na Novaka, niti ga je izbacio iz koncentracije. Doduše, bilo je potrebno da u prvom setu protiv Raonića dobro olupa reket o tlo, ali je to bila mala cena za sve dobro što se dogodilo u dva i po sata odličnog tenisa.

Kratak odmor između izlazaka na teren i pola sata meča protiv Dimitrova, nisu ostavili posledice na u svakom smislu spremnog srpskog tenisera. Jako mali broj grešaka u četvrtfinalu dokaz su da je ostajao priseban i kada je vodio igru i kada je teže nalazio načine za Raonićeve snažne udarce, pre svega servise.

A, Kanađanin je odigrao možda i najbolji od devet mečeva protiv Novaka. 

Raonić je u svakom od tri seta prvi ostvarivao "brejk" prednosti, a to što mu se "stegla ruka" kada je trebalo da servira za osvajanje prvog (na 5:4) nije ostavilo duge posledice ni na njegovoj igri. Štaviše!

Đoković se sjajnom igrom vratio iz teške situacije, sa tri "vezana" gema stigao do 7:5, ali je velika borba tek počinjala. Raonić mu u drugom setu nije dozvolio nijednu "brejk" šansu i učinio je ono što nikad u karijeri nije - osvojio je set protiv Novaka.

Ipak, Đokovićev govor tela, kretnje i sve tačniji udarci, u trećem setu nisu ostavili Kanađaninu previše razloga da žali kao za prvim setom. Nove, velike prilike Raonić nije imao.

Prvi Novakov "brejk" u odlučujućoj fazi meča viđen u četvrtom gemu (2:2), potom je potvrđen (3:2) i polako je nagoveštavano šta će se dogoditi...

Raonić se i dalje uzdao u snažne servise, ali je u presudnom gemu Đokoviću bila potrebna samo jedna "brejk" lopta da povede 5:3, da uperi kažiprst ka glavi i da se smiri pred poslednjih nekoliko minuta meča.

Velikom pobedom protiv upornog Kanađanina, Đoković je napravio jako važan korak ka trofeju koji mu fali u ogromnoj kolekciji, na terenu koji mu prethodnih godina nije prijao. Sledeći meč odigraće u subotu, protiv boljeg iz meča Karenjo Busta - Čilić.

Tok meča:

TREĆI SET

- KRAJ, NOLE JE U POLUFINALU! -

6:3 To je to! Bekhend volej je bio presudan da Đoković stekne meč loptu, iako je Raonić u ovom gemu poveo 0:30!

5:3 "Sve je u glavi!", kao da gestikulira prstom Đoković svom boksu! Iskoristio je prvu brejk loptu i oduzeo Raoniću servis. Možda je ova lopta nosila i težinu meč lopte!

4:3 Mirniji period meča. Zatišje pred buru. Obojica su osvojili servis gemove uz po jedan izgubljeni poen.

3:2 Pogledom koji dovoljno govori koliko mu je stalo, Đoković gleda ka svom boksu posle osvojenog gema. Potvrdio je "brejk".

2:2 BRAVO! Prvi put od prvog seta dočekali smo Novakove brejk lopte! I to četiri! Raonić je servirao as udarce, branio se, ali se nije odbranio od odlučujuće paralele! "Tako je!", viknuo je naš teniser da ceo stadion u Sinsinatiju čuje.

1:2 Dobar "pasing" udarac Kanađanina doneo mu je i u ovom setu prvi "brejk". Đoković je jednom "izlazio" iz minusa, da li će uspeti i drugi put?

1:1 Počelo je kao i u prethodna dva seta. Vetar u ovim trenucima duva u Raonićevom pravcu, nakon što je prvi put u karijeri "otkinuo" Đokoviću set. A, ovo je njihov deveti međusobni meč.


DRUGI SET

4:6 Jedan Raonićev brejk ovog puta ispostavio se kao dovoljan. Novak nije uspeo da uzvrati, iako je sprečio rivala da iskoristi tri set lopte. Igraće se treći, odlučujući set.

4:5 Đoković produžio drugi set, smanjio prednost Raonića.

3:5 Raonić uz jedan izgubljen poen stavlja Novaka pod pritisak. Srbin će servirati za ostanak u setu...

3:4 I Raonić i Đoković osvojili su bez trzavica po jedan osvojen servis gem.

2:3 Posle Raonićevog brejka obojica čuvaju svoj servis.

1:2 Nažalost, Raonić je i u ovom setu prvi oduzeo gem Novaku. Prvu 'brejk" loptu Đoković je spasao, ali je Kanađanin drugu iskoristio.  

1:1 Na početku drugog seta - rutinski Đokovićev servis gem, pa veća borba na Raonićev servis. Bilo je 30:30, ali je prošlo bez "brejk" lopte.





PRVI SET

7:5 I ponovo "brejk" lopte i ponovo Đoković izlazi kao pobednik! Osvojio je prvi set, trećim uzastopno osvojenim gemom! Ponovo je poslednji poen "uzeo" duplom servis greškom protivnika.

6:5 Raonić je vodio 0:30 i "pustio" ruku, ali i pored odlične defanzive nije imao rešenja za Novakove udarce. Raonić je pogađao "slajs" udarce, a Srbin je uzvraćao.

5:5 Raoniću se "stegla" ruka pri servisu za set. Đoković je drugi put na meču izborio "brejk" lopte i iskoristio je drugu, tako što je Kanađanin napravio duplu servis grešku.

4:5 Raonić bez problema, snažnim servisima, potvrđuje "brejk". Đoković potom takođe bez velike muke osvaja svoj servis gem. Kanađanin će sada servirati za set.

3:4 Raonić je u sedmom gemu dočekao svoje prve "brejk" lopte (15:40, pa dva puta na 40:40) i iskoristio je četvrtu. Đoković je u besu slomio reket o tlo.

2:2 Ovogo puta nije bilo toliko borbe na Raonićev servis. Đoković je prethodno "svoj" gem ponovo mirno osvojio.

1:1 Biće ovo dugačak meč i velika borba! Novak je rutinski poveo 1:0, a potom je prvi gem na Raonićev servis trajao 14 i po minuta minuta. Novak je, nažalost, propustio pet brejk lopti.

Đoković i Raonić odigrali su osam međusobnih duela i Srbin je pobedio u svakom. Raonić je osvojio samo jedan set.

Da bi ovaj meč počeo što pre bilo je potrebno da Rodžer Federer brzo pobedi Argentinca Leonarda Majera i da se plasira u 4. kolo, što je i uspeo, u dva seta (6:1, 7:6).

Tako su se stvorili uslovi da se Đoković i Raonić pojave na terenu u pola jedanaest uveče po srednjoevropskom vremenu. Ko pobedi - igraće u polufinalu protiv boljeg iz duela Karenjo Busta - Čilić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC