• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SASTAV ZVEZDE: Povratak Milića u meču odluke?

Autor mondo.rs

Povreda Stojiljkovića mijenja postavu, ali ne bi trebalo i koncepciju igre crveno-bijelih u Salcburgu. Za koju opciju da se odluči Milojević? (ANKETA)

 SastavCrvene zvezde za revanš meč protiv Salcburga Izvor: MN PRESS

/Od novinara MONDA iz Austrije/

Šahovsko nadmudrivanje Vladana Milojevića i Marka Rozea obilježilo je beogradski duel Crvene zvezde i Salcburga.

Pošto su i jedan i drugi uspjeli u namjeri da njihovi timovi ne prime gol, u srijedu na Red Bul areni u Salcburgu (21.00) za prolaz će morati da zaigraju nešto rizičnije.

Na talonu je, ipak, Liga šampiona!



Dugo crveno-bijeli čekaju da se vrate među najbolje evropske klubove, još od 1992. godine. Vrata su odškrinuli, ali da bi i prošli kroz njih, moraće da postignu pogodak.


Pokušaće to bez prvog špica, Nikole Stojiljkovića, koji se povrijedio uoči puta u Austriju i zbog toga ostao u Beogradu.

Bez obzira na njegovo odsustvo, način Zvezdine igre ne bi trebalo da se mijenja - čvrsto u duelima, presing već na polovini rivala i brza tranzicija iz odbrane u napad - ali je nekoliko opcija za startnih 11.

Opcija 1: Povratak Nemanje Milića

Izvor: MN PRESS



Borbeni Somborac povrijedio se u prvoj utakmici sa Spartakom iz Trnave i od tada ga nije bilo na terenu. Vratio se treninzima pred prvu utakmicu sa Salcburgom, ali njegovo ime nije bili u protokolu. Ovaj put bi moglo da bude drugačije, jer se može čuti da je na posljednjih nekoliko treninga Milojević uigravao upravo Milića sa igračima od kojih se očekuje da počnu utakmicu.

Opcija 2: Ben u špicu

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović




Reprezentativac Komora već je igrao "lažnu devetku", a iako je od dolaska u Zvezdu najčešće bio na desnom krilu, utisak je da najviše doprinosi kao "desetka". Ukoliko Milojević odluči da Ben zamijeni Stojiljkovića, onda će kao i prije nedjelju dana uz desnu aut-liniju biti Kafu, dok se u ulozi kreatora očekuje Veljko Simić, koji igra odlično od kada je stigao iz Zemuna.

Opcija 3: Milan Pavkov

Izvor: MN PRESS



Drugi najbolji strijelac Superlige prošle sezone, u dresu Radničkog iz Niša, nije toliko efikasan od povratka u Zvezdu, ali opravdava Milojevićevo povjerenje zalaganjem i ispunjavanjem zadatih zadataka. Trči dosta i kvari rivalima organizaciju napada, bori se u vazdušnim duelima. Da je spretniji i brži u završnici dileme ne bi bilo, ovako, teško je povjerovati da će igrati od početka.

Opcija 4: Kafu

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović




Brazilac je pre dvije godine u dresu Ludogoreca plesao "Marakanom" i vezivao u čvor odbranu Crvene zvezde. Bio je dvostruki strijelac i pokazao da ima golgeterski njuh. U Zvezdu je, ipak, stigao nedovoljno spreman poslije sezone u kojoj je rijetko igrao za Bordo, pa je čak i pitanje hoće li se naći u startnoj postavi. Milojević mu je za prvu utakmicu ukazao povjerenje do 60. minuta, kada ga je zamijenio Simić i donio živost u ekipu. Moguće je da sada mlađi dobije prednost.

Po običaju, teško je pročitati zamisli Vladana Milojevića, pa nam jedino ostaje da sačekamo srijedu uveče i objavljivanje zvaničnih startnih postava.

Smijemo, ipak, da probamo, pa neka to bude slijedećih 11 igrača: Borjan - Stojković, Savić, Degenek, Rodić - Jovičić, Krstičić - Simić, Ben, Radonjić - Milić.

Anketa

Koji Zvezdin napadač bi trebalo da počne u Salcburgu?

  • Nemanja Milić

    18.84% (13)

  • El Fardu Ben

    17.39% (12)

  • Milan Pavkov

    36.23% (25)

  • Kafu

    21.74% (15)

  • Može bilo ko od njih

    5.8% (4)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC