• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ISTORIJA - Didelanž u Ligi Evrope!

Autor mondo.ba

Šampion Luksemburga, za koji igra Milan Biševac, prvi put u svojoj istoriji igraće u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja. Makabi ispao, Zenit se provukao.

Fudbalska bajka u Luksemburgu. “Mali” Dudelanž poslije eliminacije na startu  kvalifikacija za Ligu šampiona, preživio je tri kola kvalifikacija za Ligu Evrope i na maestraan način domogao se grupne faze ovog takmičenja.

U odlučujućem meču za istorijski plasman u grupnu fazu nekog evro-takmičenja Didelanž je kao gost rezultatom 3:2 savladao rumunski Kluž i tako sačuvao prednost od dva gola iz prvog meča.

Ponovo je koban za Rumune bio Danel Sinani, 21-godišnji reprezentativac Luksemburga koji je bio strijelac i u prvom meču.

Momak koji je prošle godine iz luksemburškog prvoligaša Rasinga stigao u Didelanž bez obeštećenja, u razmaku od samo tri minute, u 51. i 54. postigao je dva gola, a sudbinu Kluža za zapečatio je Turpel u 78. minutu.

Rumunska ekipa uspjela je tek da spriječi debakl i golovima Tambea i Omranija u posljednjih pet minuta meča smanji na 2:3.

Uprkos činjenici da ne igraju na svom stadionu jer ne ispunjava evro-standarde, već na nacionalnom stadionu Žozi Bartel autsajderi iz Luksemburga uspjeli su da eliminišu Dritu (tzv. Kosovo) potom naprave senzaciju eliminacijom varšavske Legije, da bi kvalifikacije uspješno završili protiv Kluža.

Tvorac ovog istorijskog uspjeha za Didelanž je mladi trener Dino Topmeler, inače sin proslavljenog njemačkog fudbalera Klausa Topmelera.

Plasmanu Ligu Evrope sa ekipom Didelanža izborio je i bivši srpski reprezentativac Milan Biševac, koji se od dolaska u klub prije mjesec dana ipak nije izborio za značajniju ulogu, pa je za sada odigrao svega 16 minuta u duelu protiv Legije.

Za razliku od Biševca Ligu Evrope neće igrati srpski golman Predrag Rajković.

Makabi iz Tel Aviva pobijedio je norveški Sarpsborg rezultatom 2:1, ali to mu nije bilo dovoljno za prolaz pošto je u prvom meču poražen 3:1.

Imao je Makabi rezultat koji ga je vodio u grupnu fazu Lige Evrope, pošto je nakon 60 minuta igre vodio 2:0, međutim, poslije pogotka Halvorsena sa bijele tačke ekipa Vladimira Ivića nije uspjela u preostalih desetak minuta da stigne bar do pogotka koji bi joj donio produžetke.

Zenit se još jednom provukao, ovog puta protiv Moldea. Ekipa iz Sankt Peterburga poražena je od Moldea rezultatom 2:1, ali je prošla u Ligu Evrope zahvaljujući trijumfu 3:1 u prvom meču prije sedam dana.

Srpski reprezentativac Branislav Ivanović ponovo je odigrao svih 90 minuta za ruski tim.

Revanš utakmice plej-ofa za Ligu Evrope

Astana - APOEL 1:0, penalima 2:1  (prvi meč 0:1)
Ufa - Rendžers 1:1 (0:1)
AEK Larnaka - Trenčin 3:0 (1:1)
Kopenhagen - Atalanta 0:0 (0:0)
Lajpcig - Zorja 3:2  (0:0)
Apolon - Bazel 1:0 (2:3)
Kluž - Didelanž 2:3 (0:2)
Ludogorec - Torpedo 4:0 (1:0)
Makabi - Sarpsborg 2:1 (1:3)
Molde - Zenit 2:1 (1:3)
Karabag - Šerif 3:0 (0:1)
Mitjiland - Malme 19.15 (2:2)
Bešiktaš - Partizan 20.00 (1:1)
Škendija - Rozenborg 20.15 (1:3)
Brondbi - Genk 20.30 (2:5)
FSCB - Rapid 20.30 (1:3)
Trnava - Olimpija 20.30 (2:0)
Bordo - Gent 20.45 (0:0)
Barnli - Olimpijakos 20.45 (1:3)
Seltik - Suduva 21.00 (1:1)
Sevilja - Sigma 21.45 (1:0)

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC