• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta je to smislio Roberto Manćini?

Autor mondo.ba

Fudbaler Rome dobio poziv za nastup u dresu seniorske reprezentacije Italije, iako još nije upisao debi za svoj klub u Seriji A.

Malo poznati mladi vezista Rome Nikolo Zanjolo, koji je u julu napunio 19 godina, dobio je poziv selektora Italije Roberta Manćinija za nastup u dresu "azura", iako još nije debitovao za svoj klub!

On je tako postao tek četvrti igrač u istoriji italijanskog nacionalnog tima kojem je bliži reprezentativni nego debi u Seriji A.

Preostala trojica su Rafaele Kostantino (1929.), Masimo Makarone (2002.) i Marko Verati (2012.), s tim da je Makarone prije A selekcije nastupao za U-21 reprezentaciju Italije, što nije slučaj sa Zanjolom, koji je igrao samo za U-17 i U-19 nacionalni tim.

Talentovani igrač sredine terena pružao je kvalitetne partije u mladom timu "nerazura", gdje je prošle sezone bio najbolji strijelac svog tima, ali i kadetskoj i juniorskoj selekciji Italije, čime je na sebe skrenuo pažnju selektora Manćinija.

On je odlučio da ga pozove na okupljanje za početak takmičenja u UEFA Ligi nacija, odnosno duele sa Poljskom 7. septembra u Bolonji i Portugalijom tri dana kasnije u Lisabonu.

Zanjolo je ovog ljeta iz Intera prešao u redove "vučice", kao dio "dila" u kojem je u suprotnom smjeru otišao Rađa Naingolan.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC