• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sveta "leči" rane, Partizan pobedio Bačku

Autor mondo.rs

Partizan savladao Bačku golom Svetozara Markovića. Duel 7. kola Superlige Srbije obeležio i crveni karton za Nemanju R. Miletića.

 Sveta "leči" rane, Partizan pobedio Bačku Izvor: MN PRESS

Očekivala se teška utakmica za Partizan posle ispadanja iz Evrope. U goste crno-belima, u sedmom kolu Superlige Srbije, stigla je Bačka, i upravo, prema pretpostavkama, stvorila velike problema domaćinu.

Partizan je, ipak, pobedio, što je posle bolnog poraza od Bešiktaša (3:0) i saznanja da ove sezone neće više igrati u Evropi, bilo najbitnij za psihički uzdrmanu ekipu. Sve ostalo je bilo prilično loše i za zaborav.

Partizan - Bačka 1:0 (0:0).

Bačka ni u četvrtom uzastopnom duelu sa "parnim valjkom" nije uspela da osvoji barem bod. To joj je pošlo za rukom samo u prvom meču sa Partizanom u najjačem rangu, kada je bilo 0:0.

Gol odluke postigao je Svetozar Marković u 50. minutu. Mladi štoper Partizana se sjajno ubacio nakon još boljeg cenatršuta Nemanje Nikolića i glavom matirao Bojana Zogovića. Crnogorski golman krenuo je ka desnoj strani, odakle je pretio Marković, koji je lepo video ostavljen prostor i upravo tu poslao loptu.

Velike zasluge pripadaju Nikoliću. Fudbaler koji je ovog leta stigao u Humsku, bio je na desnom krilu, krenuo je ka sredini i sa 20-ak metara od gola desnom spoljnom poslao loptu ka saigraču iz odbrane.

U prilično mučnoj atmosferi, pred oko 2.000 navijača, koji su u prvom delu imali šta da poruče i upravi kluba, detalj iz 50. minuta je bio i najpozitivniji od strane crno-belih.

Imao je Partizan nekoliko dobrih prilika, ali nije postigao više golova.

Ono što će svakako stvoriti nove probleme treneru Partizana, Zoranu Mirkoviću, je isključenje Nemanje R. Miletića. Desni bek i jedan od najboljih igrača crno-belih je posle oštrog starta otvorenim đonom Milana Makarića, namerno šutno igrača Bačke, tako da je sudija Aleksandar Živković ispravno postupio. Sada se čeka odluka disciplinske komisije FSS o kazni, za sada je sigurno da Miletić neće putovati u Novi Sad na megdan Proleteru, a ostaje pitanje da li će moći da nastupi u derbiju sa Crvenom zvezdom.

Takođe, briga za Mirkovića je i povreda Zlatana Šehovića. Mladi levi bek tek je izašao iz jedne, a večeras se suočio sa novom povredom.

Ni Bačka nije bila bezopasna. Naprotiv. Pokušavala je sa što više igrača bude na polovini protivnika. Stvorila je nekoliko šansi, ali gol nije postigla. Zanimljiv je i podatak da su gosti osam puta šutirali, a Partizan samo jednom.

Crno-beli su na kraju ispraćeni zvižducima, a uprava Partizana je, kao i u većem delu prvog poluvremena, dobila poruku "da ode".

PARTIZAN:
Kljajić – Nemanja R. Miletić, Valjente, Marković, Šehović (od 88' Urošević) – Zdjelar, Kosović (od 89' Smiljanić), Pantić, Zakarić – Nikolić, Gomeš (od 74' Vulićević).

BAČKA: Zogović – Ilić, Bjeloš, Makarić, Mladenović, Jovanović, Mićić (od 66' Spremo), Pantić (od 86' Arsić), Grabež, Radinović (od 74' Đorić), Gavrić.

IZ MINUTA...

KRAJ!

88' ŠANSA ZA BAČKU! Marković je intervenisao posle centaršuta. Lopta je prohujala pored stative.

74' Mirković je odmah napravio promenu u timu. Izašao je Rikardo Gomeš, ušao Miroslav Vulićević.

72' CRVENI KARTON! Makarić je otvorenim đonom startovao na Miletiću, a onda je desni bek crno-belih namerno šutno igrača Bačke. Makarić je dobio žuti, a defanzivac Partizana crveni karton.

67' Centaršut Zakarića, skok Gomeša, ali on nije uspeo da zahvati loptu, što je Zogoviću stvorilo problem, pa je morao loptu da izbaci u korner.

63' Intervencija Filipa Kljajića. Bila je to prilika za Bačku.

GOOOL!

50' PARTIZAN JE POVEO! Gol je postigao Svetozar Marković. Odličan posao je odradio Nemanja Nikolić, prvo se oslobodio čuvara izvan kaznenog prostora, a onda je spoljnom desnom video slobodnog saigrača iz odbrane, usledio je precizan centaršut i gol u padu štopera "parnog valjka".

Partizan 1:0
Izvor: YouTube/Arena sport


- Očekuje se početak drugog dela. Na TV Arena sport javljaju da je u Humskoj tek oko 1.800 navijača.

Izvor: MN PRESS

Grobari upozorili Upravu, hoće promene!

Posle prvog poluvremena nema golova u Humskoj. Partizan je imao nekoliko dobrih šansu, ali ni Bačka nije koncentrisana samo na odbranu.

- Zvižduci u Humskoj na račun Partizana!

35' ŠANSA ZA BAČKU! Milan Makarić je dobio loptu u prostor, obišao je Filipa Kljajića, ali je otišao isuvše desno, u "mrtav ugao" i nije mogao da pogodi gol.

32' Partizan napada, ali nema golova. U prvih 16 minuta i bilo je dešavanja, u drugih bez prilika.

25' Bačka je imala šansu! Gavrić je posle kornera stigao do lopte, proigrao Radinovića koji je pogodio gol Partizana. Međutim, u pitanju je bila nedozvoljena pozicija. 

16' Partizan steže obruč oko gola Bačke. Još bolja šansa, ali i sjajna odbrana Zogovića. Mark Valjente je uputio centaršut sa leve strane, lopta je preletela sve, a na "drugoj" stativi bio je Zakarić, koji je lepo zahvatio loptu, međutim golman Bačke je bio odličan. Odmah posle ove šanse, prilika i za Rikarda Gomeša, ostaje 0:0.

14' SVETOZAR MARKOVIĆ! Mladi štoper je imao šansu posle centaršuta Gorana Zakarića, tukao je glavom tik iznad prečke. Najbolja prilika do sada, na obe strane.

11' Lep prijem Pantića, odmah je pored aut linije izbacio igrača koji je motrio na njega, zatim je kapiten Partizana odigraon dupli pas sa Nikolićem, šutirao, ali je njegov udarac blokiran. Bio je to samo korner za Partizan.

5' Bačka je već imala jedan pokušaj ka golu Partizana, lopta je otišla visoko preko gola. U petom minutu slično je šutirao i Saša Zdjelar.

4' Počeo je da teče četvrti minut utakmice u Beogradu. Nema prilika, ali su se zato oglasili navijači skandiranjem "Uprava, napolje".

- Počeo je duel u Humskoj...

- Temperatura 29 stepeni Celzijusa.

- Malo publike u Humskoj. Možda oko 2.000...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC