• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Moramo biti agresivniji - Dinamik pokazao put"

Autor mondo.ba

Trener Igokee govorio o prijateljskim mečevima protiv Dinamika, Solnoka i Borca iz Čačka, pojasnio značaj Tomislava Zubčića za igru njegove ekipe i podijelio par "stručnih" savjeta koje bi mladi "Igosi" trebalo da što prije usvoje.

 Izjava Nenada Trajkovića nakon prijateljskih utakmica u Beogradu i savjeti mladim igračima Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Igokea je na tri prijateljska meča u Beogradu trijumfovala dva puta.

Nakon poraza od Dinamika i trijumfa protiv Solnoka "Igosi" su u subotu bez Tomislava Zubčića, Dalibora Ilića i Domena Lorbeka bili ubjedljivi protiv Borca iz Čačka, a najveće zasluge pripale su Savi Lešiću koji je upisao 21 poena i pokupio čak 17 lopti.

Nakon povratka u Laktaše trener Nenad Trajković je za "Euro Blic" sumirao utiske iz tri meča i istakao da je prva utakmica protiv Dinamika pokazala njegovim izabranicima način na koji moraju da igraju u regionalnoj ligi.

"Prva utakmica protiv Dinamika pokazala je da moramo biti agresvniji, da igramo košarku koja će da nas čeka tokom ABA lige, jer je Dinamik odigrao presing po cijelom terenu, na koji se mi uopšte nismo snašli. To je bilo odlično za nas da shvatimo da ono što trenutno radimo nije dovoljno dobro. Imali smo 24 izgubljene lopte, u drugom poluvremenu čak 15 što je nedopustivo za tim koji igra regionalnu ligu. Drago mi je što smo naletjeli na mladu ekipu koja nam je pokazala na koji način mi moramo da igramo i što smo izgubili taj meč", istakao je Trajković i potom pohvalio igrače za ono što su pokazali protiv Solnoka i Borca iz Čačka.

"Bili smo bolji taktički i tehnički, pokazali smo mnogo više, gubili smo manje lopti, jednostavno se osjetio napredak".

Sve tri utakmice Aleksandrovčani su igrali bez Tomislava Zubčića koji se nalazi na pripremama sa reprezentacijom Hrvatske.

"Njegov povratak će nam mnogo značiti jer on može da pokrije dvije pozicije i može da pomogne drugim igračima da dobiju više prostora kako bi mogli neke svoje karakteristike da pretoče u još bolju realizaciju. On može da igra i vani i pod košem, nema sumnje da će nam biti od velike koristi".

Srpski stručnjak je dao šansu i mladim igračima, Darku Taliću, Nemanji Nikoliću, Aljoši Jankoviću i Bogdanu Nedeljkoviću, ali oni prema njegovim riječima moraju još mnogo da rade na svojoj "igri".

"Nemaju samopuzdanja, procjene situacija u napadu moraju da popravljaju, odbrambeno pokušavaju da daju agresivnost, što je svakako dobro. Sigurno ih čeka još dosta posla, moraju i da poprave šut", zaključio je Nenad Trajković.

Igokea prvi meč pred domaćom publikom igra sutra protiv Slobode iz Užica od 19 časova u Laktašima, a nastupi Domena Lorbeka i Dalibora Ilića su pod znakom pitanja zbog lakših povreda.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC