• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea krenula jako: Da budemo porodica! (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Bojan Jakovljević

Novi trener "igosa" Nenad Trajković izvršio je prozivku igrača, čime su zvanično počele pripreme Aleksandrovčana za novu sezonu. Na prvom okupljanju i Sava Lešić, Amerikanci Džimi Gevin i Trej Kel naknadno će se priključiti saigračima.

 Igokea počela pripreme, Sava Lešić na prvom treningu FOTO Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Kokarkaši Igokee prvim okupljanjem i treningom započeli su pripreme za novu sezonu, a prozivku je izvršio novi trener Nenad Trajković, imenovan za šefa stručnog štaba umjesto Žarka Milakovića, koji će ubuduće obavljati funkciju njegovog pomoćnika.

Prvom treningu prisustvovao je i iskusni Sava Lešić (30), nekadašnji krilni centar Partizana i Crvene zvezde, koji je krajem jula pojačao Aleksandrovčane.

Za razliku od njega, Amerikanci Džimi Gevin i Trej Kel nisu se još pridružili novim saigračima, a njihov dolazak očekuje se u narednim danima.

Igokea u novu sezonu ulazi sa Trajkovićem na klupi, srpskim stručnjakom sa bogatim iskustvom, koji će mladom timu nastojati da prenese svoja znanja koja je sticao širom Evrope, ali i u NBA ligi.

"Pod broj jedan je hemija, dobar rad i atmosfera. Da budemo kao porodica, vjerujemo i poštujemo jedni druge. Da dajemo sve od sebe na treninzima, a onda ćemo dati i na utakmicama. Želja mi je bila da se vratim na naše prostore, gdje nisam dugo radio, te da pokušam učini sve da moj povratak bude pozitivan, kako bih iza sebe ostavio nešto lijepo", poručio je novi strateg "igosa".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Iskusni, 57-godišnji stručnjak, jednu sezonu radio je u NBA ligi kao pomoćnik u Finiks Sansima, a ovog ljeta postojala je mogućnost da se vrati "preko bare", te sarađuje sa ekipom Igora Kokoškova.

"Imao sam kontakte sa Igorom, ali nisam otišao tamo. Ovo je za mene veći izazov, s obzirom da sam tamo već bio, a ovdje nikada nisam", dodao je.

Trajković će narednih dana raditi sa postojećim kadrom, dok se očekuje da osim Lešića, Gevina i Kela, tim pojača još nekoliko igrača.

"Gledaćemo da angažujemo još dva ili tri igrača. Potreban nam je šuter, igrač koji igra trojku i četvorku, te jedan centar. Pokušavamo da dovedemo što manje stranaca, da to budu igrači sa naših prostora. Imamo neke ideje, uspostavili smo kontakte i vidjećemo koliko ćemo uspjeti u svojim namjerama. Želja nam je da dovedemo bar jednog super kvalitetnog igrača, kako bismo mogli da pariramo ekipama sa jačim budžetom od našeg", naglasio je Trajković.

Član Igokee Dalibor Ilić, te trener u stručnom štabu "orlića" Žarko Milaković, sa juniorskom selekcijom Srbije popeli su se na krov Evrope, tako da se sa Eurobasketa iz Letonije u Laktaše vraćaju sa zlatnim medaljama oko vrata.

SPEKTAKL ZA ROĐENDAN

Igokea će ove godine proslaviti 45. rođendan, a u godini jubileja Laktašima je pripala čast da organizuju ABA Superkup, na kojem će, osim domaćina, nastupiti još Budućnost, Crvena zvezda, Cedevita, Mornar, Partizan, Zadar i Olimpija.

"Čestitam njima, juniorskoj reprezentaciji Srbije i 'head coachu' Aleksandru Bućanu. Lijep je to podstrek i za nas, da probamo da od Dalibora napravimo igrača koji će da predstavlja ovaj region, ne samo ovdje, nego i šire. Ali, to zavisi i od njega. Sam sebi postavlja granice, a mi smo tu da mu pomognemo. Motiv ima, potreban mu je još dodatni napor da se izbori za rolu koju ćemo da mu omogućimo", pohvalio je Trajković mladog "orlića".

Kako su iz kluba najavili, prvenstveni cilj u narednoj sezoni je povratak titule u Laktaše kada je u pitanju domaće prvenstvo, te što bolji plasman u regionalnoj ABA ligi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC