• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FSRS suspendovao Draška ilića

Autor mondo.ba

Predsjednik PFS Banjaluka suspendovan na godinu dana jer je dozvolio klubovima koji nisu članovi ovog saveza da se takmiče u banjalučkoj ligi.

 FSRS - suspenzija Draško ilić predsjednik PFS Banjaluka Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Disciplinska komisija FSRS na sjednici 29. avgusta kaznila je Draška Ilića, predsjednika PFSBL zabranom obavljanja ove funkcije u trajanju godinu dana zbog kršenja Statuta FSRS.

Kako je navedeno, ovakva odluka donesena je poslije disciplinske prijave PFS Gradiška, a na osnovu člana 61. Statuta FSRS i u vezi sa članovima 70. i 102. Disciplinskog pravilnika FSRS.

Područni fudbalski savez Gradiška podnio je prijavu protiv PFS BL jer je uvrstio u takmičenje u Područnoj ligi Banjaluka ekipe "Mladost“ iz Bajinaca i "Borac“ iz Šibovske, bez njihove saglasnosti, a navedeni klubovi članovi su PFS Gradiška.

Nakon provedenog disciplinskog postupka Disciplinska komisija FSRS kaznila je Ilića, dok su prijave protiv dva kluba odbačene, uz obrazloženje da DK FSRS nije nadležna, te da su protiv njih već okončani disciplinski postupci pred DK PFS Gradiška.

"PFS Banjaluka bez saglasnosti i dozvole IO FSRS u svoje takmičenje nije mogao primiti klubove koji teritorijalno pripadaju drugom područnom savezu, te je prijemom FK Mladost Bajinsi i FK Borac Šibovska u PFL PFS BL povrijeđena odredba člana 58. stav 4. Statuta FSRS: S obzirom d aje sportski radnik Draško Ilić kao predsjednik PFS BL bio dužan da vodi računa o zakonitom i statutarnom radu PFS BL, to je odgovoran za prekršaj iz člana 70. stav 1. DP FSRS“, navedeno je u odluci DK FSRS.

Podsjetimo, FK Mladost Bajinci i FK Borac Šibovska su zbog kršenja propisa izbačeni u najniži rang pod okriljem PFS Gradiške – međuopštinsku ligu (peti rang).

Uprkos toj odluci i činjenici da su žrijebani u to takmičenje, oba kluba su se u međuvremenu takmičila u Područnoj ligi Banjaluka, gdje su odigrali tri kola.

Kompletnu Odluku Disciplinske komisije FSRS o kazni za Draška Ilića možete pročitati ovdje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC