• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čanak: Stvaramo tim, a nije sjajna situacija

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

"Nedostaju nam dva važna igrača, dvojica dosad nisu igrala u Evropi, ali imamo potencijal", rekao je trener crno-belih pred početak ABA Superkupa. Govorio i o potrazi za visokim igračem: "Ako se pojavi - reagovaćemo".

 Čanak: Stvaramo tim, a nije sjajna situacija Izvor: MONDO/Zoran Pajčin

Posle priprema u Beogradu i u Španiji, košarkaši Partizana u nekompletnom sastavu su doputovali u Laktaše, gde će od četvrtka učestvovati na turniru ABA Superkup.

Utakmicom protiv Mornara u 18 časova (prenos na TV Arena sport), crno-beli i Barani "otvoriće" to pripremno takmičenje, na koje je beogradski tim doputovao bez dvojice važnih igrača.

Nenad Čanak govorio je o tome na konferenciji za novinare u sredu.

"Partizan dolazi u Laktaše posle rezultatski traumatične turneje po Španiji. Nećemo biti kompletni u Laktašima, lišeni smo pomoći kapitena Veličkovića, Bandža Si je odsutan, Gegić se pojavio juče na treningu posle obaveza u reprezentaciji i imamo još nekih sitnih malih problema sa povredama. Videćemo na dan meča kakva će biti kadrovska situacija", izjavio je on.

Govoreći o svom timu i trenutnoj situaciji, Čanak je rekao da se Partizan i dalje formira.

"Što se tiče Partizana, ekipa smo u stvaranju, sa dva stranca koji nemaju iskustvo igranja u Evropi, lišeni najiskusnijih igrača koji su trebali da budu tu, da pomognu najmlađima. Veličković i Si nisu tu celi pripremni period, tako da u ovom trenutku situacija nije sjajna, ali ekipa sigurno ima potencijal i uveren sam da će kako vreme bude odmicalo igrati sve bolje i bolje".

Upitan za ambicije na Superkupu, trener crno-belih rekao je da Partizanov dres i grb "obavezuju da se ide na pobedu",

"Nije to pitanje želje i motiva, sutra će sigurno i jedna i druga ekipa ići da trijumfuje. Mornar je dužnik Partizana, pobedili su u poslednja tri duela. Prošlogodišnji duel u Beogradu odredio je sudbinu i plasman Partizana u ABA ligi, tako da i sutra očekujemo kvalitetnu i neizvesnu utakmicu".

U sezoni 18/19, crno-beli će učestvovati u Evrokupu, a Čanak je govorio o ambicijama ekipe na svim frontovima.

"Partizan je Partizan i ima obavezu da u domaćim takmičenjima bude konkurentan u borbi za trofeje. U ABA ligi je prvi cilj ući među četiri, a u Evrokupu je cilj da budemo konkurentni u svakoj utakmici. Što se tiče rasporeda, gledajući ABA ligu i Evrokup, od sedam utakmica gostujemo u pet. Teška gostovanja u Zagrebu protiv Cedevite, u Baru protiv Mornara, vezano sa gostovanjima Trentu i Valensiji i umnogome će prvih mesec dana odrediti naše šanse za dalji plasman".

Čanku je u Laktašima za kraj postavljeno i konkretno pitanje - da li je Partizan definitivno sklopio tim za novu sezonu?

"Što se tiče pojačanja, tu su dva igrača sa koledža i bez iskustva u Evropi. Smatramo da su igrači koji imaju kvalitet da donesu Partizanu ono što traži u ABA ligi i Evrokupu. Kako vreme bude odmicalo uvereni smo da će se pokazati da smo u pravu. Remete nas povrede Veličkovića i Sija i ako se na tržištu pojavi igrač na visokim pozicijama - reagovaćemo", objasnio je Čanak.

Četvrtfinale ABA Superkupa (prenosi na TV Arena sport)

u četvrtak

Mornar - Partizan 18.00
Budućnost - Igokea 20.30

u petak

Cedevita - Zadar 18.00
Crvena zvezda mts - Olimpija 20.30

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC