• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ronaldo asistirao, Mandžo uništio Napoli

Autor mondo.ba

Dvostruki strijelac Mario Mandžukić i Bonući donijeli Juventusu preokret u derbiju protiv Napolija, sva tri puta poslije asistencije Kristijana Ronalda.

Alijanc stadion u Torinu utihnuo je u subotu uveče u 10. minutu, kada je Mertens gurnuo loptu u mrežu Šćešnog za vođstvo Napolija.

Navijači Juventusa u tim trenucima prisjetili su se 22. aprila i pogotka Kulibalija u 90. minutu za pobjedu kojom je Napoli prišao na bod i zakomplikovao trku za Skudeto. Međutim, ovog puta gol je stigao prerano.

Juventus je imao 80 minuta da pokaže da će sa Kristijanom Ronaldom u ekipi ove sezone biti još izraženiji favorit za osvajanje Skudeta, osmog u nizu i to je učinio.

Upravo Ronaldo bio je tvorac preokreta, a Mandžukić dva puta ekzekutor za preokret “Stare dame” , da bi defanzivac Bonući u finišu pogodio za pobjedu 3:1 i mnogo realniji pokazatelj odnosa snaga u novoj sezoni.

JUVENTUS – NAPOLI 3:1 (1:1)

Ekipa Masimilijana Alegrija sa stoprocentim učinkom, sedam pobjeda u sedam kola Serije A, dočekaće Jang Bojse u Ligi šampiona, dok će Napoli dan kasnije ugostiti Liverpul sa poljuljanim samopouzdanjem i drugim porazom u sezoni.

Sve mečeve Lige šampiona možete gledati ekskluzivno na kanalima Arenasport.

Početak meča nije nagovještavao ovakav ishod.

Iako je Kaljehon u formaciji 4-4-2 koju forsira Karlo Anćeloti nešto povučeniji, Španac je i dalje opasan kada se ubacuje u napad po desnoj strani, a njegovo utrčavanje u šesnaesterac i asitenciju iskoristio je Mertens za vođstvo Napolija u desetom minutu.

Mogli su gosti do pogotka i četiri minuta ranije, ali je Zjelinski pogodio stativu.

Trebalo je Juventusu malo vremena da uđe u ritam, a kada je to učinio Napoli se našao u problemu.

Kristijano Ronaldo u 26. minutu pokazao je da je od izuzetnog značaja za ovu ekipu i kada ne daje golove.

Portugalac je sjajnim driblingom “slomio” Hisaja na boku i ubacio na peterac za Mandžukića, koji ne griješi. Hrvatski napadač odlično je skočio i glavom poslao loptu iza Ospine za 1:1.

Samo tri minute kasnije Kolumbijac je ponovo imao pune ruke posla, uspio je da odbrani jedan pokušaj, a u velikoj gužvi u petercu Kulibali je ležeći na zemlji tijelom omeo Mandžukića i Dibalu, a Pjanić šutirao preko gola.

Juventus - Napoli 3-1
Izvor: YouTube

Juventus nije uspio da inicijativu u prvom poluvremenu pretvori u još jedan pogodak, ali jeste već na početku nastavaka i to ponovo zahvaljujući dvojcu Ronaldo – Mandžukić.

Ronaldo je poslije još jednog dobrog driblinga šutirao sa dvadesetak metara i pogodio stativu, a Mandžukić se još jednom našao na pravom mjestu i pogodio praznu mrežu – 2:0.

Fudbaleri Napolija bili su u “nokdaunu”, a kada je Mario Rui deset minut kasnije zaradio crveni karton, teško da je iko u plavom dresu vjerovao u preokret i novu senzaciju u Torinu.

Tu nadu mogao je da probudi Kaljehon u 72. minutu, ali… Španac se iznenada našao u situaciji “jedan na jedan” sa Šćešnim, međutim Poljak je skinuo “zicer”, a njegovi saigrači dobili jasan signal da je vrijeme da riješe pitanje pobjednika.

Samo četiri minute kasnije te dileme su riješene. Kristijano Ronaldo odlično je šutirao glavom poslije kornera, a Bonući je skrenuo loptu u mrežu gotovo na gol-liniji za konačnih 3:1 i možda “skinuo” pogodak svom saigraču.

Juventus je ovom pobjedom pobjegao na šest bodova razlike upravo Napoliju, a slijede Sasuolo, Lacio, Roma…

SERIJA A - 7. KOLO:

Roma - Lacio 3:1 (1:0)
/Lo. Pelegrini 45, Kolarov 71 - Imobile 67, Facio 86/

Juventus - Napoli 3:1 (1:1)
/Mandžukić 26, 49, Bonući 76 – Mertens 10/

Inter - Kaljari (20.30)

U nedjelju:

Bolonja - Udineze (12.30)
Kjevo - Torino
Fiorentina - Atalanta
Frozinone - Đenova
Parma - Empoli (18.00)
Sasuolo - Milan (20.30)

U ponedjeljak:

Sampdorija - SPAL (20.30)

TABELA: Juventus 21, Napoli 15, Sasuolo (-1) 13, Lacio 12, Roma 11, Fiorentina (-1) 10, Inter (-1) 10, Đenova (-2) 9, SPAL (-1) 9, Sampdorija (-1) 8, Udineze (-1) 8, Parma (-1) 7, Atalanta (-1) 6, Milan (-2) 6, Torino (-1) 6, Kaljari (-1) 6, Empoli (-1) 5, Bolonja (-1) 4, Frozinone (-1) 1, Kjevo (-1) -1.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC