• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tumba: "Takmičarska i bratska! Naravno, želimo trijumf"

Autor mondo.rs

Selektor crnogorske reprezentacije Ljubiša Tumbaković raspoložen pred derbi sa Srbijom u Ligi nacija, nada se dobrom rezultatu u derbiju.

 Tumba: "Takmičarska i bratska! Naravno, želimo trijumf" Izvor: MONDO

Fudbalska reprezentacija Crne Gore širi optimizam pred veliku utakmicu sa Srbijom.

Derbi meč u okviru 3. kola grupe 4 Lige C Lige nacija biće odigran u četvrtak (sutra) od 20.45 časova na stadionu pod Goricom, a selektor crnogorskog tima Ljubiša Tumbaković se nada lepoj predstavi.

Taj istorijski okršaj reprezentacija "sokolova" i "orlova" bi mogao da odlučiti o prvom mestu u grupi 4, a tabela nalon dva kola izgleda ovako: Crna Gora četiri boda, Srbija četiri boda, Rumunija dva boda, Litvanija nula bodova.

"Spremamo se kao za svaki meč, kao što smo radili do sada. Nema posebnih detalja. Imamo poseban motiv samo zato što je Srbija bila učesnik Svetskog prvenstva", rekao je Tumbaković.

Protivnik ne može da računa na
Matića, Kolarova i Ljajića, koliko je to za Srbiju otežavajuća okolnost, a za Crnu Goru dobra?

"To su sjajni igrači, daju poseban doprinos. Jeste hendikep, ali Srbija ima veliki izbor igrača koji mogu da nadomeste taj kvalitet. Na primer, to za njih nije hendikep, kao što je za nas neigranje Stefana Savića", ocenio je Tumbaković.

Crna Gora ima sjajnu atmosferu oko i u reprezentaciji. Crnogorski novinari smatraju da je atmosfera mnogo bolja u ekipi Crne Gore nego u selekciji Srbije, verovatno zbog svih dešavanja tokom i posle Mundijala, nezadovoljstvom pojedinih igrača, koji su bili označeni kao pobunjenici (poput Luke Milivojevića).

Evo šta Tumbaković kaže o tome:

"Trudimo se da budemo bolji i bolji, a verujte mi da svi jedva čekamo naredno okupljanje. Kod nas je atmosfera dobra, a kod njih? Ne znam, možda je više medijski to napumpano, jer bili smo zajedno četiri dana u Londonu na samitu trenera, izgledalo je sve da je super".

Šta krije poruka Nemanje Matića: Otadžbina ga izdala?


Da li je ovo specifična utakmica za vas?

"Ranije smo govorili da smo želeli da igramo protiv Srbije prijateljski meč, ali u Lozani nas je grupa spojila. Tako da se ovaj meč 'igra nekoliko meseci'. Kao profesionalac gledam je kao takmičarsku, prijateljsku i bratsku. I naravno, ne postoji trener koji ne želi da dobije meč", poručio je 66-godišnji strateg, koji je svestan da meč nije odlučujući za prvo mesto u grupi.

Tadić: Crnu Goru vidim kao istu državu


"Gledamo samo sebe, ali zavisimo i od drugih. Ko je favorit? Nema ga. Fudbal je živa stvar, ne igra uloga i ko više vredi. Ima jedna lopta, jedan sudija...", podvukao je Ljubiša Tumbaković.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC