• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Preokret Dinama, proljeće je blizu

Autor mondo.ba

Zagrebački Dinamo savladao Spartak iz Trnave i stigao nadomak istorijskog plasmana u eliminiacionu fazu nekog evropskog takmičenja.

Protivnik Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona, Spartak iz Trnave u meču trećeg kola Grupe D Lige Evrope namučio je Dinamo, imao i vođstvo poslije 45 minuta, ali je na kraju poklekao poslije prave ofanzive “modrih” u drugom poluvremenu.

Gavranović i Oršić pogodili su za trijumf 2:1 kojim su Zagrepčani stigli nadomak istorijskog plasmana u nokaut fazu nekog evropskog takmičenja.

Navijači “modrih” čekaju “proljeće u Evropi” još od 1970. godine, a za to će im diti dovoljan još samo bod u revanšu protiv Spartaka Trnave za dve nedelje na Maksimiru.

Ekipa Nenada Bjelice nije se na početku meča najbolje snašla pred praznim tribinama u Trnavi (kazna zbog rasizma), pa se u prvom poluvremenu vodila izjednačena borba.

Dinamov  Rahmani otvorio je meč šansom u trećem minutu, a kasnije i zatvorio stopostotnom priliku na pred odlazak na odmor, međutim, nije uspio da zatrese mrežu.

Kako je meč odmicao Dinamo je gradio igru, međutim, našao se u nezgodnoj situaciji poslije pola sata igre, jer su domaći fudbaleri iskoristili svoju prvu priliku na meču da savladaju Livakovića.

Čonka je ubacio, lopta se od Dinamovog beka Rahmanija odbila do Gorbanija koji ju sadva metra šalje u mrežu za vođstvo Spartaka.

Drugo poluvrijeme počelo je prilikama za Grendela i Čanturišvilija, a ko zna kako bi meč završio da Livaković nije odbranio odličan pokušaj Jirke.

Nakon što je momak kojeg je Zvezda kupila  i ostavila na pozajmici u redovima slovačkog šampiona propustio priliku da možda i riješi ovaj meč, Dinamo je krenuo u pravu ofanzivu i ona se uskoro isplatila.

Poslije lijepe akcije gostiju Gavranović se odlično zagradio u šesnaestercu i udarcem iz okreta zatresao mrežu za izjednačenje 1:1.

Sjajnu partiju večeras pružio je i veznjak Dinama Mislav Oršić, ali trebala su mu četiri udarca, da konačno postigne gol.

U 52. Minutu Oršić čak je uspio i da savlada Hudija, međutim, gotovo na gol-liniji loptu je izbio Oravec.

Petnaest minuta kasnije konačno se upisao u strijelce. Gavranović je odlično ubacio za Oršića kojem Hudi brani, ali novi volej Dinamovog veznjaka bio je nezaustavljiv - 2:1!

Mogao je Dinamo i do ubjedljivije pobjede, ali su u nekoliko navrata promašivali dobre prilike, od kojih treba izdvojiti onu Gojaka iz 89. minuta, kada je Hudi izašao kao pobjednik u situaciji “jedan na jedan”.

U drugom meču Grupe D Anderleht i Fenerbahče su podijelili bodove odigravši 2:2. Anderleht je vodio 2:0, ali je primio dva brza pogotka i tako propustio priliku da potpuno zakomplikuje situaciju u ovoj grupi. 

Uprkos tome, sve tri ekipe iza Dinama su i dalje u igri za drugo mjesto koje vodi u nokaut fazu Lige Evrope.

Pročitajte sve rezultate 3. kola Lige Evrope!

GRUPA D

Spartak Trnava – Dinamo Zagreb 1:2 (1:0)
/Gorbani 31 – Gavranović 64, Oršić 77/

Anderleht – Fenerbahče 2:2 (1:0)
/Bakali 35, 50 – Frej 54, Kaldirim 57/

TABELA: Dinamo 9, Fenerbahče 4, Spartak Trnava 3, Anderleht 1

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Zoran

Bravo modri

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC