• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Buran dan u Madridu: Azar i Ramos "stopirali" Kontea?

Autor mondo.rs

Smatra se da je Ramosova izjava da se "poštovanje zaslužuje, a ne traži" bila upućena upravo Konteu.

Antonio Konte, kako sada stvari stoje, neće postati trener Real Madrida.

Iako je posle debakla na "Nou kampu" već bio najavljen kao naslednik smenjenog Đulena Lopetegija, ovog ponedeljka ispostavilo se da Lopetegi nije smenjen i da Konte nije imenovan. A, po svemu sudeći i da neće biti.

Lopetegi je jutros vodio trening prvog tima iza zatvorenih vrata u Valdebebasu, čekajući vesti o tome da li ga je predsednik Florentino Perez i zvanično otpustio posle pete utakmice bez pobede i jednog osvojenog boda od 15 mogućih u tom nizu.

Negde do 13-14 časova, udarne vesti u Madridu govorile su o Konteu, koji je navodno već bio otputovao u London da formalno-pravno izađe iz ugovora sa Čelsijem i tako postane trener španskog kluba, ali…

U toku dana, izgleda, stvari su se promenile.

Svestan da ga na "Santijago Bernabeu" stadionu verovatno doživljavaju kao privremeno rešenje, Konte je preko menadžera zatražio ugovor od najmanje dve i po godine, odnosno do završetka sezone 2020/21, ali i vreme da sprovede svoje zamisli u delo.

To se, pišu upućeni, nije dopalo Perezu, koji kao trajno rešenje vidi aktuelnog menadžera Totenhema, Maurisija Poketina, pa zbog toga nije ni nameravao dugoročno da se vezuje za Kontea.

Kao prepreke pojavili su se Realovi planovi sa Edenom Azarom, sa kojim se Italijan nije rastao u dobrim odnosima kada je napuštao Čelsi, ali i to što stariji igrači - pre svih Serhio Ramos - nisu oduševljeni Konteom kao pojavom i svojim budućim šefom.

Smatra se da je Ramosova izjava da se "poštovanje zaslužuje, a ne traži" bila upućena upravo Konteu.

Utoliko, ekipu će u sredu u Kupu kralja protiv nižerazredne Mejilje izgleda voditi bivši igrač ekipe, Santijago Solari, koji trenutno vodi "B" tim Reala, Kastilju.

Sličnim putem pre nepune tri godine krenuo je i Zinedin Zidan, koji je kao trener mladog tima preuzeo razbijenu postavu Reala od Rafaela Beniteza i sezonu priveo kraju prvim od tri uzastopna trijumfa u Ligi šampiona.

U ovom trenutku deluje izvesnije da će Perez sa Solarijem pokušati da ponovi efekat koji je dobio sa Zidanovom neplaniranom promocijom, pre nego ulaziti u komplikovan odnos sa Konteom, čovekom koji s pravom smatra da ne zaslužuje da bude privremeno rešenje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC