• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Matić: Mene cvijet podsjeća na bombardovanje!

Autor mondo.rs

Srpski vezista obratio se javnosti na svom Instagram profilu i objasnio svoju odluku koja je izazvala veliku pažnju.

Nemanja Matić (30), reprezentativac Srbije i vezista Mančester junajteda, uzburkao je javnost u Engleskoj tako što nije pristao da na dres prošlog vikenda stavi cvijet maka.

Tim simbolom na Ostrvu se sjećaju stradalih britanskih vojnika u Prvom svjetskom ratu, a Matić je do ove godine pristajao da ponese taj znak. Međutim, sada je odlučio suprotno i tu odluku objasnio u objavi na svom Instagram profilu.

U objašnjenju svojih razloga, srpski fudbaler je napisao da ga taj cvijet podsjeća na 1999. godinu i na bombardovanje koje je doživio u rodnom Vrelu. Zbog tog razloga, nije pristao da stavi simbol na dres na utakmici Mančester junajteda.

Njegovu poruku prenosimo u cjelosti.

"Potpuno shvatam zašto ljudi nose cvijet maka, potpuno poštujem svačije pravo da to radi i izražavam puno saosjećanje sa svima koji su izgubili voljene zbog sukoba.

Ipak, za mene je to samo 'podsjetnik' na napad koji sam lično osjetio kao mladi, preplašeni dječak od 12 godina koji je živio u Vrelu, jer je moja zemlja bila razorena bombardovanjem Srbije 1999. godine... Zbog toga ne osjećam da je ispravno za mene da nosim cvijet maka na svom dresu.

Ne želim da smanjim značaj tog simbola ponosa u Britaniji, niti želim da uvrijedim bilo koga, ali svi smo mi 'proizvod' svog ličnog vaspitanja i ovo je lična odluka, zbog navedenih razloga.

Nadam se da svi shvataju moje razloge, sada kad sam ih objasnio, i da ću moći da se koncentrišem na pružanje pomoći ekipi u utakmicama koje su pred nama", napisao je Matić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC