• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Santijago na Bernabeuu do 2020!

Autor mondo.rs

Izgleda da je Perez prepoznao novog Zidana.

Četiri pobjede u isto toliko utakmica, uz gol-razliku 15:2, bile su dovoljne Santijagu Solariju da izbriše prefiks "privremeni" ispred laskave i nezahvale titule trenera Real Madrida i porazmisli o ugovoru do 2020. godine koji mu je ponudio Florentino Perez.

Sudeći prema informacijama do kojih su došle agencije Rojters i AFP, u Špansku fudbalsku federaciju stigao je Realov zahtjev da Solari bude zaveden zvanično kao trener prvog tima.

Ova vijest stigla je samo dvije sedmice nakon što je Argentinac, kao trener Realovog "B" tima - Kastilje,  pozvan da u svojstvu v. d. naslijedi smijenjenog Đulena Lopetegija i pokuša da podigne uzdrmanog prvaka Evrope poslije serije od četiri poraza i jednog remija u pet kola La Lige.

Perez je uručio otkaz Lopetegiju dan poslije debakla u "El klasiku", završenom pobjedom Barselone od 5:1, a pred odlazak na novembarsku pauzu za mečeve UEFA lige nacija u Madridu se uveliko govorilo o predsjednikovom ubjeđenju da je u Solariju pronašao čovjeka sposobnog da ponovi uzlet Zinedina Zidana od prije tri sezone.

KONTEOVA VERZIJA: ZAŠTO NISAM JA

Podsjetimo, u januaru 2016, Zidan je takođe kao trener Kastilje naslijedio smijenjenog Rafaela Beniteza, preuzeo takođe uzdrman tim sa nezadovoljnim zvijezdama poput Kristijana Ronalda i Serhija Ramosa i sezonu završio trijumfom u Ligi šampiona što je uspeh koji je ponovio i u naredne dvije sezone.



U toku sedmice očekuje se da Perez i Solari svečano potpišu ugovor do juna 2020, što je ujedno bio i period povjeren Lopetegiju da izgradi novi-moćan Real.

Lopetegi, koji je zbog potpisivanja ugovora sa Realom smijenjen sa mjesta selektora reprezentacije Španije dva dana pred odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, počeo je sezonu porazom u UEFA superkupu od Atletiko Madrida, uslijedila je serija od pet pobjeda i jednog remija u Primeri i Ligi šampiona, a potom i kompletan sunovrat "kraljevića" koji su računajući i golgotu na "Kamp nou" zabilježili skor 1-1-5 u narednih sedam mečeva.

Viktorija Plzenj bila je jedini rival koji je savladan u periodu od 26. septembra do 28. oktobra.

Real je u tom nizu postigao ukupno četiri pogotka, dva u utakmici sa Česima u Ligi šampiona, a promjena trenera donijela je instant rezultat - 15 pogodaka za 360 minuta igre.

U 116 godina dugoj istoriji najtrofejnijeg kluba Evrope nije zabilježen ubjedljiviji start nekog trenera, mada prava iskušenja bivšeg igrača Reala i Intera tek slijede u januaru, februaru i martu. U narednom periodu trostrukog uzastopnog prvaka Evrope i dalje očekuje povoljan raspored: Eibar, Roma, Valensija, Mejilja, Ueska, CSKA, Rajo...

U tom periodu, 42-godišnji trener iz Rosarija imaće priliku dodatno da "utegne" tim i pregrupiše snage pred drugi dio sezone koja je u jednom trenutku delovala potpuno izgubljeno za sastav oslabljen odlaskom najboljeg fudbalera svijeta, Ronalda.

SANTI, DOBAR POSAO!

Lukas Vaskez i Alvaro Odriozola već su se nametnuli, Dani Sebaljos postigao je spektakularan pogodak u Vigu za pobjedu nad Seltom od 2:4, kod kapitena Serhija Ramosa primjetna je znatno manja nervoza nego u pomenutih sedam "oproštajnih" Lopetegijevih mečeva, a prilično konkretan na terenu postao je Karim Benzema - strijelac pet pogodaka na posljednjih šest utakmica.

Francuz nije poslao loptu u mrežu na sedam utakmica u nizu od sredine septembra do pobjede u Plzenju.

Jedan od najuticajnijih ljudi na stadionu "Santijago Bernabeu", direktor Emilio Butragenjo, već je nastupio javno kada je Solarijeva pozicija u pitanju i rekao da su "svi u klubu srećni zbog onoga što vide".

"Tačno je da smo isprava saopštili da će Solari privremeno preuzeti ulogu trenera poslije Đulenovog odlaska, ali klub je veoma srećan njegovim učinkom i on će nastaviti da radi. Ne razmatramo mogućnost dolaska drugog trenera", rekao je Butragenjo i stavio tačku na spekulacije o brojnim imenima, među kojima se pominjao i Arsen Venger.

"Pokazalo se da imamo ekipu sa talentom i karakterom da se bori za trofeje u svim takmičenjima", dodao je Butragenjo, koji veruje da u svlačionici ima dovoljno kvaliteta za napad i na Primeru i na Ligu šampiona.

Realu je na ruku išla i forma Barselone u posljednje vrijeme, kojoj je poslije poraza od Betisa kod kuće od 3:4 ostalo samo četiri boda prednosti. Između dva najveća španska kluba na čelu tabele stala su još četiri tima.

Jasno je da Španci jedva čekaju kraj ove pauze...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC