• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Šviesa za MONDO: Slavna istorija Borca!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Raimondas Maldžius, trener litvanskog VHC Šviesa iz Viljnusa, protivnika banjalučkog Borca m:tel u osmini finala Čelendž kupa smatra da je najveća prednost njegovog tima mladost, uigranost i igranje brzog rukometa.

 Raimondas Maldžius za MONDO o RK Borac m:tel Izvor: MONDO

"Svjetlost", kako se na našem jeziku kaže "Šviesa" će tek u februaru naredne godine igrati dvije utakmice sa Borcem m:tel u osmini finala evropskog takmičenja, pa strateg Litvanaca Raimondas Maldžius još nije imao vremena u potpunosti da se posveti crveno-plavima iz Banjaluke.

"U stvari, nismo previše razmišljali o predstojećim utakmicama u Čelendž kupu. Trenutno su u našim glavama veoma važni mečevi u Kupu Litvanije, Rukometnoj ligi Baltika i domaćem prvenstvu", rekao je šef struke Litvanaca za naš portal.

Maldzius je dodao da odlično poznaje veliku istoriju banjalučkog kluba i uopšteno balkanski rukomet, ali još nije "skautirao" aktuelni sastav crveno-plavih.

"Znam da RK Borac ima slavnu istoriju i znam za osvojene trofeje. Nisam još analizirao trenutnu ekipu i način na koju igraju, ali nesumnjivo se radi o balkanskoj rukometnoj školi i načinu igre. Očekuje nas teške utakmice, koje željno iščekujemo. A ko će proći u narednu rundu takmičenja, vidjećemo u februaru".

Prema njegovim riječima, ekipa Švijese je mlada i talentovana, njeguju brzi stil rukometa što će biti prednost kluba iz Viljnusa u dvomeču sa Banjalučanima.

"Imamo mlad tim, koji voli da igra brz rukomet. To je naša prednost. Klub je formiran 2002. godine s ciljem stvaranja i razvoja mladih igrača. Nekoliko godina imamo identičnu ekipu bez promjena, a rezultati nam stalno rastu. Svake sezone po nekoliko rukometaša našeg kluba bude pozvano u nacionalne selekcije Litvanije u svim uzrastima", naglasio je Maldžius.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC