• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pripreme na toplom san prvoligaša RS

Autor mondo.ba

Samo vodeći dvojac Prve lige RS, Borac i Sloga obaviće pripreme na primorju, svi ostali će da se snalaze kod kuće na snijegu.

 Pripreme Prva liga RS - Borac i Sloga u inostranstvu, ostali kod kuće Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Loša finansijska situacija i ove zime odraziće se na kvalitet priprema prvoligaša Srpske, a samo dva od 12 klubova uspjeće da dio treninga obave u toplijim krajevima, dok će ostali morati da se snalaze kako znaju i umiju.

Vodeći tandem, Borac i Sloga obaviće pripreme u inostranstvu, a i Banjalučanima i timu iz Gornjeg Crnjelova destinacija će biti Antalija, piše „Glas Srpske“.

"Gotovo je izvjesno da idemo u Tursku, a ako se to slučajno izjalovi ići ćemo na crnogorsko ili hrvatsko primorje. Iako imamo teren sa plastičnom travom, efekti rada će biti puno bolji ako odemo u toplije krajeve, kao i mogućnost da nađemo adekvatne rivale za kontrolne utakmice“, rekao je sportski direktor Borca Marko Maksimović za banjalučki list.

Fudbaleri Sloge išli su na pripreme u Antaliju još dok su bili u nižim ligama, a ustaljenu praksu neće mijenjati ni sada kada su jedini konkurent Borcu za plasman u Premijer ligu.

"Ustaljenu praksu, koja se pokazala kao dobitna kombinacija ne mijenjamo. Za razliku od većine drugih klubova nemamo finansijskih problema i sasvim je normalno da pobjegnemo od ovih teških uslova, negdje gdje ćemo moći normalno da radimo“, rekao je trener Sloge Dragan Mićić.

Premijerligaši na pripremama

Sva tri premijerligaša iz RS obaviće dio priprema u inostranstvu. Radnik će biti u Budvi, Krupa će najvjerovatnije u Istru, a Zvijzeda u Sloveniju.

 Za razliku od njih Rudar Prijedor, Željezničar, Kozara, Podrinje, Slavija, Sutjeska, Modriča, Sloboda, Drina i Tekstilac nisu u mogućnosti da obave pripreme u toplijim krajevima pa se nadaju da će im vremenski uslovi omogućiti koliko, toliko normalan rad.

"Jednostavno nismo u mogućnosti, kao i većina ostalih klubova, da si priuštimo odlazak na pripreme. Ostaje nam da navijamo da zima bude blaga i da ne bude previše snijega kako bismo ipak mogli nekako da se pripremimo“, rekao je trener Rudar Prijedora Nedžad Žerić.

Od klubova koji neće na pripreme, tek nešto bolja situacija je u Željezničaru i Tekstilcu, koji imaju terene sa vještačkom travom.

„Sada smo u mnogo povoljnijem položaju i imaćemo koliko, toliko normalne uslove za rad“, rekao je trener i golman Dervenćana Dejan Plisnić.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC