• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajernova bomba od 80 miliona koju nismo očekivali!

Autor mondo.rs

Pričalo se o krilnim igračima, napadačima, a na kraju je Bajern doveo defanzivca Atletiko Madrida. U rekordnom transferu!

Ekskluziva iz Španije!

"Marka" prenosi da je Bajern odlučio da aktivira klauzulu od 80 miliona evra i da već od 1. januara angažuje defanzivca Atletiko Madrida, francuskog reprezentativca Lukasa Ernandeza (22), što se do sada nije provlačilo kroz medije.

Istina je da klubu iz Minhena "škripi" u odbrani, čekale su se zamene i za Riberija i Robena, ali su čelnici kluba odlučili da prva "bomba" bude Lukas Ernandez.

Francuski fudbaler će verovatno u novom klubu igrati na poziciji štopera pošto su Džerom Boateng i Mats Humels daleko od nekadašnje forme, a na tom mestu je češće igrao kod "Čola" Simeonea nego kod Didijea Dešana u "trikolorima" - gde je više bio uz levu aut liniju.

Prethodno je Korentan Toliso bio najskuplje pojačanje u istoriji kluba iz Bavarske koga su za dolazak iz Liona, leta 2017. godine, platili oko 42 miliona evra.


Bajern nije bio tim koji se "razbacuje novcem", ali su pod velikim pritiskom da ne izgube bitnu ulogu na "starom kontinentu" zbog toga što klubovi poput Sitija, Junajteda, Barselone ili Real Madrida ulažu veća finansijska sredstva u dovođenje i plate igrača.

Sportski direktor Salihamidžić i predsednik Henes su očigledno odlučili da "promene ploču", verovatno i zbog toga što je timu već neko vreme potrebna rekonstrukcija.

Novi trener Niko Kovač je zatekao "staru ekipu" koja je već četiri-pet godina u sličnom sastavu, pa će se ovog leta rastati sa igračima koji su prethodnu deceniju "držali ofanzivu" (Riberi i Roben), dok se sličan epilog očekuje sa veznim redom i odbranom.

LUKA JOVIĆ I BAJERN MINHEN: SADA SE VEĆ OZBILJNO PRIČA!

NAJSKUPLJI DEFANZIVAC IKADA

Ukoliko se transfer realizuje i Lukas Ernandez pređe u Bajern Minhen za 80 miliona evra - on će postati i najskuplji defanzivac ikada. Pre njega ovaj rekord držao je Virdžil van Dajk koji je u zimu prošle godine prešao u Liverpul za 72 miliona evra. Prethodno se spekulisalo da bi Kalidu Kulibali mogao da ode za samo preko 100 miliona evra iz Napolija... Prethodno je ovaj rekord godinama unazad držao Rio Ferdinand zbog transfera u Mančester junajted, ali je on već odavno prevaziđen.

Prvi u nizu će dakle biti Ernandez koji je prošlog leta produžio ugovor sa Atletikom do 2024. godine, ali je Bajern spreman da plati njegovu klauzulu i tu su "jorgandžijama" ruke vezane.

Ostalo je samo još da se dve strane dogovore oko plate....

Važno je napomenuti i da Ernandez IMA pravo nastupa za Bajern u nokaut fazi Lige šampiona, iako je u "grupama" igrao za Atletiko, zbog promene ovog pravila od sezone 2018/19.

Lukas Ernandez je rođen u Marseju, ali vuče špansko poreklo i u ovu zemlju se preselio još kao četvorogodišnjak. U Atletiku je počeo profesionalnu karijeru i od 2014. godine je za ovaj tim odigrao 94 utakmice. Trenutno je van terena zbog povrede.

Njegov brat Teo je član Real Madrida, ali je trenutno na pozajmici u Real Sosijedadu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC