• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadahnuti Agut zaustavio Novaka!

Autor mondo.rs

Ništa od trećeg trijumfa najboljeg srpskog tenisera na turniru u Dohi. Vodio je 1:0 u setovima, u drugom imao 4:3 i prednost brejka, ali onda je poklekao. Finale Agut - Berdih.

Novak Đoković je prethodnih dana pravio preokrete u susretima sa Fučovičem i Bazilašvilijem, ali u petak je došao red da njega neko "okrene".

Snage i hrabrosti za to, smogao je 24. teniser svijeta, Španac Roberto Bautista Agut.

Novak je, takoreći, rutinski dobio prvi set, u drugom je napravio brejk za vođstvo od 4:3, međutim, ovog puta nije uspio da privede meč kraju na željeni način i ostao je bez finala turnira u Dohi (Katar), čiji je osvajač bio 2016. i 2017. godine.

Novak Đoković - Roberto Bautista Agut 6:3, 6:7 (6:8), 4:6!

Drugi finalista je Tomaš Berdih (Češka, 71. na ATP listi), koji je poslije neizvjesnog prvog seta, brzim brejkom u drugom stigao do pobjede nad Markom Čekinatom (Italija, 20) - 7:6 (8:6), 6:3.


Po prvom setu, koji je trajao tačno 40 minuta, nije se baš moglo naslutiti da će pobjednik ovog duela biti poznat tek dva sata kasnije.

Agut je pokazao upornost za svako poštovanje, ali i besprijekornu fizičku spremnost, jer se u dugim razmjenama udaraca sa osnovne linije potpuno ravnopravno nosio sa najboljim na svijetu generalno, a pogotovo u tom segmentu igre.

Prve "pukotine" kod Novaka su se vidjele pri rezultatu 1:2 u drugom setu, kada je morao da spasava dvije vezane brejk lopte. Pomalo neočekivano, oduzeo je Agutu servis u sedmom gemu bez izgubljenog poena, a kada je trebalo da sa još dva gema na svoj servis "ovjeri" pobjedu, zapao je u veliku krizu.


Španac je napravio "ribrejk" i izjednačio na 4:4, pa propustio tri prilike da na Đokovićev servis osvoji set.

Morao je to da uradi u "taj brejku", u kome su obojica igrala savršeno do 5:5, kada je Novak prvi napravio grešku. Odbranio je zatim i četvrtu set loptu, pa na petoj napravio neiznuđenu grešku za konačnih 6:8.

Agutu je dodatno narastao entuzijazam, tako da je već na početku trećeg seta stekao brejk prednosti. Za Đokovića u top formi to ne bi bio nikakav problem, ali na prvom turniru u sezoni je tih 0:2 u gemovima za njega bila nenadoknadiva razlika.

Do kraja meča Nole nijednom nije uspio da ugrozi servis španskog tenisera, sa kojim je do danas mogao da se diči gotovo savršenim međusobnim skorom - 7:1.


Zanimljivo je da od 2016. Novak protiv Aguta ima 4:0 na šljaci, ali i 0:2 na tvrdoj podlozi.

Sada mu predstoji put u Australiju i pripreme za prvi grend slem turnir sezone, koji počinje u Melburnu 14. januara.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC