• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Renfro razigrao Partizan, za prvu Top 16 pobedu!

Autor mondo.rs

Američki plejmejker odigrao još jedan odličan meč i doveo crno-bele do trijumfa protiv Albe.

 Renfro razigrao Partizan, za prvu Top 16 pobedu! Izvor: MN PRESS

Iskusni plejmejker Aleks Renfro iz meča u meč pokazuje zašto ga je Andrea Trinkijeri odabrao kao svoje prvo pojačanje u Partizanu.

Nakon što je prošlog vikenda preuzeo odgovornost i pogađao kada je bilo najteže protiv Mornara, američki "kec" je u sredu takođe bio u centru pažnje, jer je kreirao i "spakovao" skoro sve akcije kojima su crno-beli ostvarili prvi trijumf u Top 16 fazi Evrokupa.

PARTIZAN - ALBA 78:66 (19:13, 18:15, 13:15, 28:23)

Ove večeri, u ponovo punom "Pioniru", Renfro nije previše šutirao (2 poena, 0/2 iz igre), ali je završio meč sa čak 12 asistencija!

Nikola Janković, Partizanov novajlija, pobedio je tremu i u veoma "tvrdom" i borbenom meču postigao 11 poena, uz sedam skokova. Doskorašnji član Estudijantesa sprečio je na početku poslednje četvrtine napadačku krizu ekipe Andree Trinkijerija i "vezao" tri uzastopna pogotka, nakon kojih je jasno nazirala pobeda srpskog tima.

Vranjanac je održavao dvocifrenu Partizanovu prednost, a Alba je ipak smogla snagu da još jednom odgovori i da se reakcijom odličnog Islanđanina Martina Hermansona (16 poena) primakne na "minus 6" (69:63) u 38. minutu.

Međutim, Renfro nije dopustio da i ovaj meč crno-belih "sklizne" u neizvesnu završnicu.

Posle uspešne saradnje sa Jankovićem, Amerikanac je u završnici efikasno kombinovao i sa Džokom Lendejlom, pomogavši mu da završi meč sa 13 ubačenih poena i da uglavnom iz lakih situacija "overava" trijumf Trinkijerijevog tima. 

Uz tako važan doprinos centara, uz čvrstu odbranu, timsku igru i uz zapaženu rolu koncentrisanog Vanje Marinkovića (13 poena), Partizan je do kraja povećavao prednost sve do maksimalnih "plus 15", koje je u poslednjem napadu gostiju smanjio Rokas Gidraitis, drugi "dvocifreni" među gostima.

Čvrsta, pribrana igra crno-belih u meču sporog, kontrolisanog ritma zadovoljila je navijače i nasmejala Andreu Trinkijerija, koji je vidno zadovoljan otišao u svlačionicu. Njegov tim sledeći meč odigraće i naredna dva meča na svom parketu, gde će u subotu dočekati Krku, a potom i Monako, u 3. kolu Top 16 Evrokupa.

PARTIZAN: N. Janković 11 (7 sk), Pejdž 10, Si 10 (2/3 za tri), Marinković 14 (2/4 za tri), Veličković, Pecarski, Zagorac 8, Renfro 2 (12 as), S. Janković 2, Lendejl 13 (6/7 za dva), Gagić 2, Nikolić 6 (6 as).

ALBA: Saibu 2, Gifaj 5, Hant, Šnajder, Hermanson 16, Vagner 2, Gidraitis 11 (3/6 za tri), Timan 8, Kliford 5, Noko 5 (8 sk), Sikma 10 (8 as, 4 izg), Peno 2 (1/6 za dva, 4 as, 4 izg).

Partizan Alba
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball


Rezultati 2. kola Grupe E:

Monako - Ritas 75:70
Partizan - Alba 78:66

Tabela: Partizan 1-1, Ritas 1-1, Alba 1-1, Monako 1-1.

Iz minuta u minut:

- kraj utakmice, pobeda Partizana! -

40' 78:63 Gde je stao Janković, nastavio je Lendejl. Centar crno-belih poentirao je i na kraju utakmice, u kojem domaći nisu sačuvali maksimalnih "plus 15", jer je Gidraitis ubacio trojku.

40' 76:63 Opet Renfro! Svojom 11. asistencijom našao je Lendejla i dodatno "pogurao" crno-bele ka sve ubedljivijem trijumfu.

40' "Pukla" je koncentracija igračima Albe u jednom od poslednjih napada, pa su ga završili bez upućenog šuta.

39' 74:63 Lendejl sada pogađa pod faulom i dovodi Partizan na 93 sekunde do pobede. Odlično ga je proigrao Renfro, svojom desetom asistencijom.

38' 71:63 Partizan održava ritam u napadu dok se bliži kraj. Lendejl je snažno zakucao loptu u obruč.

38' 69:63 Marinkoviću je u prodoru proklizala noga, ali ga to nije omelo da je položi u koš. Na drugoj strani, Hermanson kažnjava lošu reakciju Sija u odbrani.

37' 67:61 Sada je Timi zadrhtala ruka "na crti". Iskoristio je samo jedno bacanje.

37' 67:60 Pritiskaju igrači Albe domaće na prenosu lopte, što otežava Pejdžu posao u finišu. Ipak, Amerikancu ne pada koncentracija sa linije penala.

37' 65:60 Džok Lendejl ne koristi dva slobodna bacanja, a Hermanson ih odmah potom realizuje, posle prekršaja Sija. Tri i po minuta do kraja.

36' 65:58 Hermanson pre završnice vraća Berlince na jednocifreni minus, na šta Trinkijeri reaguje tajm-autom.

36' 65:55 Janković ponovo pogađa iz reketa, a Gifaj odgovara još jednom trojkom gostiju.

35' 63:52 Trojka na trojku, ponovo večeras. Marinković je pogodio za crno-bele, a Hermanson za "albatrose".

34' 60:49 Ofanzivni skok, pa trojka Bandže Sija. Veoma bitan doprinos Francuza.

33' 57:47 Ponovo Nikola Janković! Tri uzastopna napada završava svojim poenima i konstantno održava Partizanovu prednost dvocifrenom.

32' 55:47 Markus Pejdž je izvrnuo zglob u jednom defanzivnoj akciji, pa je izašao sa terena i ustupio mesto Renfrou. Srećom, ne deluje da je Amerikanac ozbiljnije povređen.

31' 53:43 Važni trenuci meča! Nikola Janković "otvara" poslednji period pogotkom uz faul.

- kraj treće četvrtine -

30' Sreća za crno-bele u ovim trenucima. Izgubio je Pejdž loptu pod pritiskom, a Peno je uzvratio "poklon", bacivši loptu u noge saigraču u kontri.

29' 50:41 Uspeo je Partizan da ponovo uspostavi čvrstu odbranu, pa da dodatno poveća prednost, pogotkom Alekseja Nikolića uz prekršaj. Sada su domaći u seriji.

27' 47:41 Peno gubi kontrolu nad loptom u važnom Albinom napadu, a Si uzvraća jako značajnom trojkom, iz ugla.

26' 44:41 Sikma pogađa i posle ofanzivnog skoka, posle čega Andrea Trinkijeri traži tajm-aut.

25' 44:39 Sikma koristi uzastopne penale, da primakne Albu na samo pet razlike. Crno-beli su ispunili bonus faulova, dok je Alba tek u 26. minutu napravila prvi prekršaj u ovom kvartalu.

25' 44:37 Trojke Zagorca i Gidraitisa obeležile su početak nastavka. Uz konstantno čvrstu borbu na obe strane, koja se večeras podrazumeva.

Pogledajte fotografije iz "Pionira", u kojem su golman Partizana Vladimir Stojković, kao i nekadašnji košarkaši crno-belih, Milan Mačvan i Aleksandar Saša Pavlović.



- poluvreme -

Strelci:

PARTIZAN: N. Janković 1 (6 sk), Pejdž 8 (3 as), Si 4, Marinković 7, Zagorac 5, Renfro 2 (6 as), S. Janković 2, Lendejl 2, Gagić 2, Nikolić 3.

ALBA: Gifaj 2, Hermanson 2, Vagner 2, Gidraitis 3, Timan 5, Kliford 5, Noko 3, Sikma 6.

20' Stefan Peno nakratko gubi loptu, pa još jednom ne nalazi prolaz kroz čvrstu odbranu crno-belih. Nema pogotka za goste u poslednjem napadu.

20' 37:28 Trojka na trojku. Pejdž ubacuje za Partizan, Gidraitis za Albu.

19' 34:25 Marinković promašuje dva slobodna bacanja, što Sikma kažnjava pogotkom iz reketa za jednocifreni "minus" svog tima.

18' 34:21 Raste Partizanova prednost pred pauzu. Sikma je faulirao Sija, što je Francuz iskoristio da postavi novi maksimum - "plus 13".

17' 32:21 Lep okret Vanje Marinkovića posle kontre i lak pogodak, a odmah potom i njegova trojka, za prvo dvocifreno vođstvo crno-belih.

16' 27:21 Franc Vagner, mlađi brat igrača Lejkersa Morica Vangera, beži Pejdžu i zakucava loptu u obruč. Trinkijeri poziva tajm-aut.

15' 27:19 Još slobodnih bacanja - ovaj put za Nikolu Jankovića. Iz prvog pokušaja je promašio ceo obruč, a iz drugog je pogodio.

15' 26:19 Marinković napada obruč i iznuđuje prekršaj Johanesa Time. Na obe strane se zaista igraju čvrste odbrane.

14' 24:17 Gagić pravi treću ličnu grešku i odlazi na prinudni odmor. Lendri Noko, centar gostiju, iskoristio je potom jedno slobodno bacanje.

13' Protestuje Andrea Trinkijeri kod sudija, tražeći faul zbog saplitanja Gagića u kontri, ali arbitri odrično klimaju glavom i zadržavaju loptu kod Albe. Zaglušujuća buka u ovim trenucima.

12' 22:16 Johanes Timan postiže prvu trojku za goste, a Peno potom "zida" pored Renfroa, pa promašuje ceo obruč.

11' 22:13 Partizan je u seriji! Zagorac je utrčao u reket, iznudio prekršaj Gifaja i pogodio pod faulom.

- kraj prve četvrtine -

10' 19:13 Posle prve, odmah i druga Partizanova trojka. Ubacio je Aleksej Nikolić, u poslednjim trenucima uvodne deonice.

9' 16:13 Markus Pejdž postiže prvu trojku za crno-bele, iz četvrtog timskog pokušaja. U međuvremenu je na parket istrčao i kapiten domaćih, Novica Veličković.

8' 13:11 Nema previše ritma ni poena u ovim trenucima. Partizan poentira slobodnim bacanjima Nikole Jankovića i Radeta Zagorca, dok gosti promašuju trojke u nizu (Hunt, pa Saibu).

7' 10:11 Nils Gifaj pogađa sa distance, da vrati Albi prednost. Prethodno je za goste poentirao i Martin Hermanson.

6' 10:9 Renfro koristi slobodna bacanja, a Trinkijeri i dalje menja petorku. Sada crno-beli dres nose Pejdž, Nikolić, Si i oba Jankovića.

4' 8:5 I Gagić je napravio drugu ličnu grešku, pa seo pored Lendejla na klupu. U međuvremenu, Bandža Si snažno zakucava, da "raspali" publiku.

3' 4:3 Aleks Renfro asistencijom nalazi S. Jankovića na vrhu reketa, a krilni centar snažno utrčava i zakucava.

2' Lendejl brzo ustupa mesto Đorđu Gagiću, jer je napravio drugu ličnu grešku.

1' 2:2 Za početak meča, pogoci Džoka Lendejla i Denisa Kliforda. "Pionir" je pun i postao je još bučniji za vreme kratkog prekida u drugom minutu.

Startne petorke:

Partizan: Renfro, Marinković, Si, S. Janković, Lendejl
Alba: Peno, Sikma, Kliford, Gedraitis, Hermanson

Sudije: Elijas Koromilas, Jurgis Laurinavičijus, Ersan Kartal

Ekipa Andree Trinkijerija od 20 časova dočekuje vicešampiona Nemačke, sa ambicijom da ostvari prvi trijumf u Top 16 rundi Evrokupa.

Samo pogled na klupu gostiju dovoljan je da se shvati da Partizanu neće biti lako. Ekipu iz Berlina predvodi prekaljeni Španac Aito Reneses, a jedan od plejmejkera je i srpski reprezentativac, Stefan Peno.

Koliku snagu gosti imaju u šefu stručnog štaba pokazuje i podatak da je Aito rekorder među trenerima u broju vođenih utakmica u Evrokupu. Prošle nedelje, u pobedi protiv Monaka, sedeo je na klupi 125. put u ovom takmičenju, u kojem je vodio i Huventud, Sevilju i Gran Kanariju.

Do ovog gostovanja, njegov učinak je 84 pobede i 31 poraz.

Partizan je na startu Top 16 faze izgubio u Litvaniji, na gostovanju Ritasu i u međuvremenu je pobedio Mornar u jednom od najdramatičnijih mečeva sezone. Potom su se posvetili duelu protiv Nemaca, u kojem će evropski debi za crno-bele proći Nikola Janković.

Pratite tekstualni prenos utakmice uz MONDO.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC