• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Joviću "ukraden" penal!

Autor mondo.ba

Ajntraht je dva puta gubio u Bremenu i dva puta stizao vođstvo, da bi duboko u sudijskoj nadoknadi mogao do pobjede, da je arbitar dosudio čist jedanaesterac u akciji Luke Jovića - 2:2 (1:1).

Tim iz Frakfurta je ostvario 35 pobjeda u Bundesligi protiv kluba iz Bremena, što je najviše od svih ostalih ekipa u Njemačkoj.

Međutim u 2018. godini je uknjižio oba poraza, a u subotu u 19. kolu, izabranici Adija Hitera ponovo nisu imali rješenje za raspoložene domaćine, ali su uspjeli da osvoje jedan bod iako su duboko u sudijskoj nadoknadi oštećeni za čist penal.

VERDER - AJNTRAHT 2:2 (1:1)

Od starta u dresu Ajntrahta zaigrali su reprezentativci Srbije Filip Kostić i prvi strijelac Bundeslige Luka Jović sa 14 golova, ali u subotu na "Vezeru" uprkos dobroj igri, nisu uspjeli da se upišu u listu strijelaca.

To se posebno odnosilo na Jovića, ali su mladog napadača rođenog u Bijeljini danas "odmijenile" kolege iz napada - Ante Rebić i Sebastijan Aler, koji su dva puta stizali vođstvo Verdera i bili najzaslužniji za četvrti remi Ajntrahta ove sezone.

Prvu dobru šansu na "Vezeru"  stvorili su gosti iz Frankfurta preko Sebastijana Alera, ali je domaćin prvi stigao do prednosti u 27. minutu poslije solo akcije Maksimilijana Egeštajna.

Martin Harnik je poslao loptu u prostor između čak tri defanzivca Ajntrahta, ali se Egeštajn izborio za prostor, "štiklom" okrenuo dvojicu i pogodio donji desni ugao za 1:0.

"Rezervisti" Srbi

Srpski reprezentativac iz Verdera Miloš Veljković ušao je u igru u 36. minutu umjesto Sebastijana Langkampa, dok je Mijat Gaćinović nastupio u posljednjih pola sata u dresu gostiju iz Frankfurta.

Samo osam minuta trebalo je Ajntrahtu da stigne do izjednačenje i to majstorskim pogotkom hrvatskog napadača Ante Rebića na asistenciju Džonatana de Guzmana!

Najprije je Hrvat lažnjakom "polomio kičmu" svom čuvaru, prebacio loptu na lijevu nogu i plasirao je pod pod prečku - 1:1!

Statistika Ajntrahta jasno je pokazala da kad Rebić postigne gol, onda je pobjeda praktično zagarantovana s obzirom da su "orlovi" slavili na 12 od 13 mečeva kad je Hrvat bio strijelac.

Međutim, početkom nastavka Verder je ponovo poveo.

Kapiten Maks Kruze je sjajnim pasom "spojio" Martina Harnika sa Kevinom Trapom, a centarfor domaćina je zaobišao golmana Ajntrahta i plasirao loptu u nebranjeni dio mreže - 2:1.

Imao je Kruze još jednu sjajnu šansu da "ovjeri" pobjedu lob udarcem, a s obzirom da je propustio, uslijedila je kazna u 66. minutu.

Poslije prodora Rebića po desnoj strani kroz dvojicu, Ludvig Augustinson je napravio veliku glupost uhvativši loptu rukom, pa je dosuđen penal koji je sigurno izveo Sebastijan Aler za novi "egal" - 2:2.

Interesantno, Francuz je nepogrešiv sa "bijele tačke" u čak 20 posljednjih jedanaesteraca - jedan za Okser, 14 za Utreht i pet za Ajntraht.

Verder je do kraja više želio pobjedu, napadao je i stvarao prilike i da nije u nekoliko navrata odlično intervenisao Trap, Ajntraht bi upisao poraz.

Gosti su u sudijskoj nadoknadi definitivno bili oštečeni za penal jer je u izglednoj šansi Jovića evidentno rukom loptu sklonio Niklas Moisander, sudija Markus Šmit je čak konsultovao i VAR, ali nije pokazao na "kreč".

Ovako, ostalo je 2:2 i podjela bodova, koja je "orlove" iz Frankfurta dovela do mjesta koje vodi kvalifikacije za plasman u Ligu šampiona. Barem do nedjelje kada RB Lajpcig, koji takođe ima 31 bod, gostuje u Dizeldorfu.

BUNDESLIGA - 19. KOLO:

Borusija Dortmund - Hanover 5:1 (1:0)
/Hakimi 24, Rojs 60, Gece 63, Gerero 67, Vitsel 90+1 - Bakalarož 87/

Borusija Menhengladbah - Augzburg 2:0 (0:0)
/Vendt 78, Herman 90+3/

Frajburg - Hofenhajm 2:4 (1:1)
/Holer 42, Niderlehner 77 - Žoelinton 19, Kramarić pen. 59, 72, Demirbaj 85/

Majnc - Nirnberg 2:1 (1:1)
/Brosinski pen. 12, Kvaison 73 - Margrajter 43/

Volfsburg - Bajer Leverkuzen 0:3 (0:1)
/Haverec 45, Foland 62, Brandt 88/

Verder - Ajntraht 2:2 (1:1)
/Egeštajn 27, Harnik 52 - Rebić 35, /

u nedjelju

Bajern Minhen - Štutgart (15.30)
Fortuna - RB Lajpcig (18.00)

odigrano u petak

Herta - Šalke 2:2 (2:2)
/Grujić 39, Ibišević 45+4 - Konopljanka 17, Ut 44/

TABELA: Borusija Dortmund 48, Borusija Menhengladbah 39, Bajern Mihnen (-1) 39, Ajntraht 31, RB Lajpcig (-1) 31, Hofenhajm 28, Herta 28, Volfsburg 28, Bajer Leverkuzen 27, Majnc 27, Verder 26, Šalke 22, Frajburg 21, Fortuna (-1) 21, Augzburg 15, Štutgart (-1) 14, Hanover 11, Nirnberg 11.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC