• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prekidi su Zvezdino oružje: 3:0 protiv Austrije!

Autor mondo.rs

Pogocima iz penala i posle "slobodnjaka", crveno-beli rutinski pobedili u dosad najjačoj proveri ove zime.

 Prekidi su Zvezdino oružje: 3:0 protiv Austrije! Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ

Ubedljiviji trijumf i bolja igra Zvezde u drugoj proveri u Antaliji.

Posle 2:0 protiv Nordhauzena, ekipa Vladana Milojevića prošla je najjaču proveru ovog tima i protiv petoplasiranog tima iz austrijske lige pobedila za gol većom razlikom:

ZVEZDA - AUSTRIJA 3:0 (1:0)

U duelu protiv Bečlija, crveno-beli su pre svega pokazali da su dolaskom štopera Nemanje Milunovića dobili veliko pojačanje pri prekidima, jer je 193 centimetara visoki defanzivac u vazduhu bio konstantna pretnja rivalu. U jednom od tih skokova postigao je gol za 2:0, na odličan centaršut El Fardua Bena, u 47. minutu.

Dogodilo se to neposredno posle pauze, na koju su Beograđani otišli sa prednošću upravo zahvaljujući Benovom golu iz penala. Najstrožu kaznu u 25. minutu iznudio je zapaženi novajlija Aleksa Vukanović, udarcem glavom na koji je jedan defanzivac Austrije reagovao rukom.

Duelu protiv disciplinovanog i na momente oštrog rivala, za koga igra i brat Nemanje Matića - Uroš, Milojevićev tim je pristupio kao takmičarskoj utakmici i ovog puta nije dovodio svoje golmane u nezgodne situacije. Milan Borjan je bio starter i nije imao mnogo posla, a rezervista Zoran Popović je u poslednjih 20 minuta ponovo pokazao da je u odličnoj formi na pripremama.

Sjajnom intervencijom u 75. minutu, Popović je odbranio šut glavom sa nekoliko metara i poslao još jednu poruku Milojeviću da može da računa na njega.

Austrijanci su se držali za glavu posle tog promašaja, a kazna ih je stigla u 86. minutu, kada je kapiten Nenad Milijaš odlično izveo korner i pogodio u čelo Srđana Babića. Rezervni štoper Zvezde bio je na pravom mestu i lako je zatresao mrežu za konačnih 3:0.

Mogli su crveno-beli da se i četvrtim golom nagrade za dobar nastup, ali je Marko Gobeljić u poslednjim minutima šutnuo loptu preko prečke sa nekoliko metara od gol-linije, na dobro dodavanje Stefana Hajdina...

Taj promašaj nije uticao na kompletan, pozitivan utisak koji je Zvezda ostavila u drugom testu u Turskoj. Narednu, treću proveru Milojevićev tim proći će u subotu, kada će igrati protiv Ludogoreca od 15 časova, uz direktan prenos na TV Arena sport.

U duelu protiv Austrijanaca, Zvezdin trener je od starta izveo na teren značajno jaču startnu postavu u odnosu na prvi kontrolni meč. Susret su od početka do kraja odigrali samo Vujadin Savić i Branko Jovičić.

Zvezda: Borjan (od 71' Popović) - Stojković (od 83' Nikolić), Savić, Milunović (od 60' Babić), Rodić (od 46' Gobeljić) - Jovičić, Čaušić (od 75' Hajdin) - Ben (od 75' Milijaš), Marin (od 46' Simić), Vukanović (od 46' Jirka) - Boaći (od 60' Pavkov).

Interesantno je da su Bečlije imale podršku na tribinama u Antaliji. U gledalištu je bio i selektor reprezentacije Austrije, Franko Foda.

Izvor: MONDO/JOVAN TERZIĆ



IZ MINUTA U MINUT:

- kraj utakmice, pobeda Zvezde 3:0 -

88' Veliki promašaj Gobeljića. Hajdin je protrčao po levoj strani, poslao odličnu loptu na "drugu" stativu, a Gobeljić je promašio ceo gol sa nekoliko metara.

86' 3:0 ZA ZVEZDU! Milijaš je odlično izveo korner, pogodio štopera Srđana Babića, a on je praktično bez reakcije Austrije postavio ubedljiviju prednost.



83' Malo je falilo Zvezdi za 3:0. Simić je poslao upotrebljivu loptu u peterac, ali su Austrijanci izbacili loptu u korner.

80' Hajdin sa leve strane tačno centrira, pogađa Pavkova, ali centarfor ne uspeva glavom da poveća vođstvo Zvezde.

75' Zoran Popović i danas je u odličnoj formi! "Skinuo" je golman Zvezde zicer Austrijancima. Rukometno je reagovao na udarac glavom sa nekoliko metara udaljenosti.

70' Ponovo se Filip Stojković žali da je dobio snažan udarac. Igrač Austrije startovao je pred arbitrom, ali nije bio dosuđen faul. Lekari su ušli na teren i tretirali beka crveno-belih.

60' Još izmena u Zvezdi. Igru napušta i Milunović, jer ustupa mesto Babiću. Na terenu je i Milan Pavkov.

58' Dobra šansa za Bena. Boaći je posle tačnog "dubinskog" pasa poslao loptu u desnu stranu, odakle je strelac prvog gola gađao iz prve, a golman Austrije izbio je u korner.

47' 2:0 ZA ZVEZDU! Ben je odlično centrirao iz slobodnog udarca, a Milunović je glavom lako savladao Lučića.



- Milojević je u pauzi napravio tri izmene. Izašli su Rodić, Vukanović i Marin, a ušli Gobeljić, Simić i Jirka. U takvoj situaciji, Simić i Jirka zauzeli su pozicije na krilima, a Ben je u sredini iza Boaćija.

poluvreme -

44' Centaršut ka Milunoviću i još jedna šansa za Zvezdu. Spustio je Zvezdin štoper loptu u šesnaesteac, Vujadin Savić je gađao nogom i poslao je kraj desne stative.

43' Uroš Matić, rođeni brat Nemanje Matića, faulirao je Stojkovića na oko 22-23 metra gola. Ben i Marin su preuzeli loptu...

41' Ponovo Vukanović preti glavom. Sada pogađa prečku, na centaršut Branka Jovičića.

38' Jak start Milunovića na Nigerijcu Brajtu Edomboniju. "Slobodnjak" sa oko 20 metara lopta ipak nije napravio problem crveno-belima. Živi zid je zaustavio loptu, a Borjan je na vreme istrčao da je pokupi.

25' 1:0 ZA ZVEZDU. El Fardu Ben je izveo najstrožu kaznu, sačekao da golman Bečlija Ivan Lučić padne u jednu stranu i poslao loptu u drugu. Nekadašnji rezervni čuvar mreže Bajerna nije bio ni blizu.





24' Sada jeste penal! Vukanović je gađao glavom na dobar centaršut sa desne strane, a jedan defanzivac Austrije je odbranio rukom, ispred golmana.

18' Najbolja šansa za crveno-bele! Ričmonda Boaći gađao je sa ivice peterca, golman Austrije je odbranio, a lopta je u nastavku akcije došla do Marina. Najbolji igrač Zvezde je pao, žaleći se na udarac u stopalo, ali turski sudija nije dosudio penal. Lekari ukazuju pomoć Marinu, a čini se da neće biti prepreke da nastavi.

11' Prvi pokušaj crveno-belih, posle prekida. Milunović je bio najviši u skoku, gađao je glavom i prebacio prečku.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC