• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Prštalo" na terenu, Borac bolji od Ahmata

Autori mondo.ba Autori Goran Arbutina

Banjalučki Borac pobijedio je čečenski Ahmat 2:1 u drugoj pripremnoj utakmici u Turskoj, koja je nakratko bila prekinuta zbog koškanja na terenu.

 Borac u Antaliji pripremna utakmica Borac - Ahmat 2-1 Izvor: MONDO - Goran Arbutina

Poslije pobjede nad rumunskim trećeligašem, Čikzeredom, crveno-plavi su upisali još jedan trijumf na pripremama u Turskoj.

Borac je golovima Almedina Ziljkića i Vladana Danilovića savladao ekipu Ahmata rezutatom 2:1 u vrlo uzbudljivom meču koji je u jednom trenutku bio i prekinut.

Poslije jednog grubljeg prekršaja Saše Kajkuta nad Musalovim umiješao se fudbaler Ahmata Anton Švec i krenuo da se obračuna sa napadačem Borca. Došlo je do tuče, obojica su završili na zemlji, a u teren su utrčali i igrači i treneri sa obje klupe.


Ipak, uspjeli su i jedni i drugi da smire one najratobornije i meč se nastavio, a Kajkut I Švec su zaradili isključenje. Fudbaler Ahmata bio je prilično nervozan tokom današnje utakmice i prije ovog incidenta u dva navrata je burno reagovao , ali tada nije uspio da isprovocira igrače Borca.

I nakon ovog incidenta vladala je naelektrisana atmosfera, bilo je tu dosta startova na ivici grubosti, a onda je mladi Danilović prelijepim pogotkom u 90. minutu odlučio utakmicu.


Veznjak Borca ubacio se u šesnaesterac i odlično primio loptu, a ona se poslije njegovog udarca odbila prvu od jedne, potom i od druge stative i završila u mreži.


Lijep pogodak postigao je i Ziljkić u 12. minutu kada je poslije akcije po lijevoj strani sa 17 metara pogodio suprotne "rašlje".


Bila je to kruna inicijative koju je Borac imao u početku meča ne dozvolivši protivniku da razvije igru, a jedna od rijektih prilika Ahmata bio je šut Balaja u petom minutu koji je savatović odbio u korner.


Uzvratio je Borac samo tri minute kasnije i imao dve dobre prilike da dođe do pogotka. Prvo je Aničić odlično šutirao sa dvadesetak metara, a potom se Janičić našao u prilici poslije kornera, međutim, štopera Borca pomalo je iznenadila lopta poslije greške Ahmata, pa nije uspio da uputi udarac sa peterca.

Nakon pogotka Ziljkića  za vođstvo Borca u 12. minutu uspjeli su fudbaleri Ahmata da izjednače nakon sa penala u 24. minutu.

Janičić je oborio Mbenga i sudija je pokazao na bijelu tačku, a siguran realizator bio je Balaj.

Mnogo posla danas u odbrani imao je Radulović, jer je non-stop vodio duele sa odličnim Berišom, ali fudbaler Borca mogao je i da se upiše u strijelce u 35. minutu.

Nakon što je osvojio loptu ušao je u šesnaesterac i šutirao pored gola, ali možda je bolje bilo da je uposlio usamljenog Ziljkića na lijevoj strani. Odmah je uslijedilo izvinjenje novajliji u redovima Borca, ali i ostalim saigračima.

Beriša je u 39. minutu odlično ubacio povratni pas za Kadirova, međutim, on je šutirao pored gola Savatovića.

Stopostotnu šansu Borac je imao u 45. minutu. Aničić se poslije odličnog pasa Ziljkića našao iza odbrane Ahmata, ali je golman odbranio njegov pokušaj i ostalo je 1:1.

Izvor: MONDO- Goran Arbutina

Rezultat se nije mijenjao sve do posljednjeg minuta i fantastičnog gola Danilovića, a pokušaj Rodolfa kada je šutirao preko gola jedna je od rijetkih šansi u drugom poluvremenu.

Trener Ahmata u drugom poluvremenu vratio je u igru kapitena Mbenga koji je zamijenjen u prvom poluvremenu, ali to nije urodilo plodom.

Fudbaleri Borca odigrali su vrlo motivisano i uspjeli da savladaju daleko skupljeg protivnika.


Utakmicu, koja je odigrana u Beleku, pored terena je posmatrao Stojan Vranješ, novo pojačanje BOrca, koji će danas biti i zvanično predstavljen u Antaliji.

SASTAVI

BORAC: Savatović, Radulović, Ćosić, Janičić, Bajić, Danilović, Milutinović, Mojović, Aničić, Ziljkić, Kajkut. Još su igrali: Topolović, Žeravica, Dujaković Siniša, Zarić, Jakupović

AHMAT: Gudijev, Plijev, Musalov, Četvergov, Kadirov, Beriša, Hubulov, Švec, Harin, Balaj, Mbeng

Još su igrali: Mitrišev, Sadulajev, Musalov, Plijev

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC