• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O Zvezdinoj krizi i rešenju: "Benzin su treninzi"

Autor mondo.rs

"Iz krize se ne izlazi za nekoliko dana, kao što ni sezona ne može da 'teče' ravno", rekao je pomoćnik Milana Tomića u analizi trenutne situacije crveno-belih.

 O Zvezdinoj krizi i rešenju: "Benzin su treninzi" Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts odigrala je oprezno i mirno protiv Olimpije. To joj je bilo dovoljno za ubedljivu pobedu i za prekid niza od tri uzastopna poraza, što je bila njena najduža negativna serija ove sezone.

Posle utakmice, tokom koje Milan Tomić nije sedeo kraj klupe crveno-belih zbog bolesti, njegov prvi pomoćnik Andrija Gavrilović odmenio ga je i na konferenciji za novinare, gde je govorio i meču i o aktuelnom trenutku ekipe.

"Imali smo izostanke igrača, izgubili smo poslednje tri utakmice, od čega dve u gostima, bili smo na putovanjima koja nisu najjednostavnija... Posle toga je bilo vrlo važno da meč protiv Olimpije počnemo ozbiljno, energijom iz odbrane. Iako 'na papiru' izgleda lako kada igraju prvi protiv poslednjeg, to je zapravo situacija u kojoj može da se dogodi nešto nepredviđeno ako nije pravi odnos... Međutim, odnos je bio pravi, publika je prepoznala želju da se ekipa bori, pomogla je i onda je bilo lakše da se to dovede do kraja", rekao je Gavrilović.

Prvi Zvezdin plejmejker, Džo Reglend, propustio je meč protiv Olimpije zbog lakše povrede zgloba.

Upitan za krizu u koju je Zvezda zapala krajem januara i zbog koje je ostala bez šanse za plasman u sledeću fazu Evrokupa, Gavrilović je rekao da je situacija u klubu analizirana na svim nivoima.

"Naravno da dosta razgovaramo o tome, to nam je posao. Pričamo sa rukovodstvom, između sebe i sa igračima. Slažem se da moramo da pokažemo protiv jačih ekipa da smo izašli iz krizem a iz krize se ne izlazi za nekoliko dana. Razlog našeg ulaska u rezultatsku krizu, a slažem se da je ona postojala, jer smo izgubili pet od poslednjih sedam mečeva, je to da sezona ne može da teče ravno", rekao je on.

Gavrilović je podsetio da se ekipa radom i timskom hemijom "podigla" u periodu od početka sezone do Nove godine, dodavši da je to put kojim će crveno-beli krenuti i u narednom periodu.

"U januaru smo imali šest gostovanja, od toga četiri zaredom u prvih 13-14 dana u mesecu. To oduzima mnogo energjie. Drugi su to prošli u oktobru, novembru, decembru, pa se spasavao kako je ko mogao... Kad smo se posle Limoža kod kuće i Krke u gostima ponadali da smo napravili 'hardver' ekipe koja može da bude faktor u Top 16 fazi i da se ozbiljno bori za prolaz, nismo mnogo pogrešili, ali smo se malo preterano ponadali da možemo Unikahu i Valensiju lakše da eliminišemo. To jest, jednu od te dve ekipe. Ispalo je da to nije bilo dovoljno i to je dovelo do toga da se gube utakmice, a onda se gubi i samopouzdanje, mehanizmi i to treba da se vrati kroz rad".

Pred crveno-belima je fizički lakša faza, jer će se sledeće nedelje oprostiti od Evrope, a onda će nakon Kupa Koraća (14-17. februar) imati pauzu zbog FIBA "prozora", rezervisanih za utakmice reprezentacije. Nakon toga će uslediti martovski "večiti" derbi u ABA ligi, uoči poslednja dva kola regionalnog takmičenja do plej-ofa.

"Benzin u ovom rezervoaru su treninzi. Iz Limoža smo putovali celu noć autobusom, pa smo išli avionom, a onda je trebalo da ovde treniramo. U tim okolnostima neko može da slomi kičmu... Sve to oduzima energiju, a još se uz to izgube utakmice na poen razlike od Valensije, Limoža... To utiče i na psihološki pad"

"Sada smo kod kuće. Tu ćemo biti ove nedelje, treniraćemo, za Unikahu možemo da se ozbiljno spremimo, isto važi i u periodu posle Mornara. Imaćemo dovoljno treninga do Kupa da ne izgledamo onako kako smo se plašili da danas izgledamo, a kako smo izgledali na kraju utakmice u Limožu", dodao je Gavrilović na kraju analize Zvezdinog trenutka.

Trener Olimpije Saša Nikitović, nekadašnji šef struke crveno-belih, naglasio je da je njegovom timu posao bio izuzetno otežan jer Zvezda nije u subotu izgledala kao u prethodnim utakmicama.

"Posle tri vezana poraza bili su pravi, koji su bili i do sada. Mi smo odigrali prvi deo sa dozom respekta, bez željene energije koju smo hteli da prikažemo. Naravno, posle toga je teško stići 20 razlike. U trećoj deonici smo odigrali da kažem korektnu odbranu, ali je opet to u poslednjoj otišlo na ono što je bilo u prve dve", rekao je srpski trener.

S obzirom na to da se Olimpija takmiči na tri fronta (ABA liga, FIBA Liga šampiona i slovenačko prvenstvo), Nikitovićev tim prošao je kroz veoma komplikovan period.

"Ova naša putovanja uzimaju danak, ali ulazimo u ritam od dve utakmice nedeljno. Prošli smo pakleni deo rasporeda i sada ćemo se posvetiti treninzima. Pojačanim radom na treningu mislim da ćemo ostati u ABA ligi. Da pokušamo da dođemo do 10. mesta i do razigravanja. Naravno, ne pomišljam na poslednje mesto".

Uoči poslednja četiri kola, u Olimpiji ne žele da javno razgovaraju o računicama borbe za opstanak.

"Računice uvek postoje. U prošlom kolu smo bili na dve lopte ili loptu da dobijemo Budućnost kod kuće. Da smo dobili, računica bi bila drugačija. Danas smo zaista došli u raspoloženju da napadnemo Zvezdu, ali ona je reagovala na niz poraza i nije ličila na tim koji je igrao poslednje tri utakmice".

Ambicija Ljubljančana do kraja "jadranske" sezone biće da pobede u utakmicama kod kuće, protiv Igokee i Cedevite.

"U ovom trenutku kad stavite sve na papir, ima mnogo nepoznatih. Ako rešimo u svoju korist to što imamo kod kuće, onda mislim da ćemo izboriti opstanak", dodao je Nikitović.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC