• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U košarkašku zemlju po rukometnu pobjedu (FOTO)

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Ekspedicija banjalučkog Borca m:tel otputovala je rano jutros u Zagreb odakle će avionom preko Beča letjeti u Litvaniju na meč sa Švijesom iz Viljnusa u osmini finala EHF Čelendž kupa.

 RK Borac krenuo za Viljnus (FOTO) Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Po mrklom mraku okupila se ispred dvorane "Borik" ekipa banjalučkog kluba da krene na dugo putešesestvije čije je krajnje odredište Viljnus, prestonica Litvanije, zemlja u sportskom smislu poznata isključivo po košarci.

Nakon par sati vožnje autobusom do Zagreba rukometaši Borca m:tel stigli su na zagrebački aerodrom, gdje su sačekali let za VIljnus.

Neki od igrača, Unčanin, Daničić i Đurđević iskoristili su to vrijeme za malo dodatnog sna, koji će im biti potreban u ova dva dana.

Ostali su uz kafu čekali let i razmišljali o protivniku koji dolazi iz zemlje košarke.

Još u doba Sovjetskog saveza (SSSR), Litvanci su uz Ruse, činili jezgro "Zbornaje komande", a svi navijači iz bivše Jugoslavije dobro pamte Arvidasa Sabonisa, Šarunasa Marčuljonisa i u novije vrijeme Šarunasa Jasikevičijusa ili Jonasa Valančijunasa.

Banjalučani putuju u grad Lijetuvos Ritasa, čiji je najveći rival Žalgiris iz Kaunasa, ali njihov protivnik će biti poprilično nepoznata Švijesa (Svjetlost), rukometni klub koji se takmiči i u regionalnoj Baltičkoj ligi.

To naravno podrazumijeva dodatni oprez za crveno-plave, koji su dobro prostudirali Litvance, gledajući snimke njihovih mečeva i otkrili gdje su najopasniji, pa je trener Mirko Mikić posebno pripazio na lijevog beka i desno krilo kao udarne igle Švijese.

Na strani domaćina biće i "stisnuta" dvorana u glavnom gradu Litvanije, uigranost i činjenica da su nekoliko godina u identičnom sastavu, ali u banjalučkom taboru, uprkos sigurnom umoru od dugog puta, nemaju dileme kad je u pitanju povoljan ishod iz ovog, ali iz revanš meča u dvorani "Borik".

Cilj je odavno poznat - plasman u četvrtfinale EHF Čelendž kupa i kretanje utabanim stopama generacije iz 1976. godine koja se okitila titulom prvaka Evrope ili "Dječijeg vrtića" iz 1991. godine koji je osvojio IHF Kup.

Međutim, neka se ide korak po korak, utakmicu po utakmicu, pa dokle se stigne u promociji kluba, Banjaluke, Republike Srpske, ali i kompletnog bosanskohercegovačkog rukometa.

U Viljnusu će biti i reporter MONDO portala odakle će izvještavati o svim bitnim događajima uz fotografije i video snimke.

Izvor: MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC