• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Željo bolji od "evropske" Vorskle

Autor mondo.ba

Fudbaleri Željezničara pobijedili su danas u pripremnoj utakmici u Antaliji ukrajinsku Vorsklu sa 2:0.

U petoj minuti nakon grubog strarta nad Žerićem fudbaler Vorskle je dobio crveni karton. Žerić je zbog udarca napustio igru, a u dogovoru trenera Vorskla je vratila na teren igrača koji je zaradio isključenje.

Plavi su poveli u posljednjoj minuti prvog poluvremena. Pavić je ubacio sa strane, a Ramović skočio i udarcem glavom matirao domaćeg golmana.

Vorskla se ove sezone takmičila u Ligi Evrope i u grupi E u konkurenciji Arsenala, Sportinga iz Lisabona i Karabaga osvojila treće mjesto.

U 62. minuti Željezničar postiže i drugi pogodak. Veselinović je ubacio iz kornera, a Osmanković bio najviši u skoku i glavom postigao gol.

Do kraja utakmice Željezničar je imao još nekoliko prilika ali se rezultat nije mijenjao.

"Više smo bili ozbiljni nego dobri, ali nismo bili loši protiv ekipe za koju znamo šta su postigli u Evropi, znamo njene kapacitete. Igrači su bili skoncentrisani, požrtvovani i nagrađeni su za to pobjedom koja će im dati samopouzdanja u narednim jakim utakmicama. Što se tiče novih fudbalera, tek su došli, ali su radili. Mujezinović s ekipom, Sipović individualno i on je pokazao da je ozbiljan igrač, a takođe i Mujezinović je pokazao neke kvalitete koje nemamo u rosteru", rekao je trener "plavih" Amar Osim nakon susreta.

Narednu utakmicu Željezničar igra 10. februara protiv ruskog Sočija.

Željezničar u prvom poluvremenu: Kjosevski – Stevanović, Osmanković, Rodin, Pavić – Hajdarević, Žerić – A. Zec, Ramović, Veselinović – Krpić.
Željezničar u drugom poluvremenu: Fejzić – Stanić, Sipović, Osmanković, Bajić – Hajdarević, Šabanadžović – Klepač, Mujezinović, Veselinović – Zajmović

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC