• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mega se namučila protiv "fenjeraša"

Autor mondo.rs

Momci trenera Dejana Milojevića "prepali" su Slovence jakom odbranom u drugoj četvrtini, stekli 18 razlike u drugoj, imali istu prednost u trećoj, sačuvali 16 razlike za poslednjih šest minuta, a onda...

 Mega - Krka 80:72 ABA liga Izvor: MN PRESS

Košarkaši Mege nagovestili su igrom u tri i po četvrtine utakmice sa "fenjerašem" ABA lige da su spremni za predstojeći Kup Radivoja Koraća u Nišu, a onda su za nekoliko minuta u finišu od 18 poena razlike napravili dramatičnu egal završnicu u kojoj su gosti imali napad za "minus 1" ali su napravili ofanzivni faul.

To su, mada ne bez muke i promašaja, momci Dejana Milojevića uspeli da iskoriste i izbegnu bruku pred solidno popunjenim tribinama u Sremskoj Mitrovici: Mega - Krka 80:72 (23:18, 25:15, 16:16, 16:23) na otvaranju 19. kola.

Luka Ašćerić bio je prva figura susreta sa 24 poena (4/7 za dva, 5/5 za tri), osam skokova, devet asistencija, indeks uspešnosti 35, pozitivan plus/minus indeks od deset poena.

Bilo je 70:54 kada su domaći počeli da razmišljaju o zasluženom provodu petkom uveče, ali su zaboravili da je trebalo da se igra još šest minuta i da su za to vreme gubljene i utakmice sa većom prednosti.

Malo po malo, gosti su smanjivali razliku sve do rezultata 72:68, odnosno 74:70, a tada više ni tajm-auti trenera Milojevića nisu mogli da smire uznemirene košarkaše domaćih, kojima je doza sreće bila potrebna da zaustave potpuni preokret gostiju.

Košarkaši Krke prekinuli su pre dve nedelje niz od osam poraza na gostovanjima u ABA ligi ove sezone i "brejkom" u Zadru (64:72) vratili prve bodove u Novo Mesto, a kada je delovalo da su "back to back" pobede na strani mnogo za njih - jedan napad delio ih je od potpunog egala i ulaska u verovatnu penal završnicu.

Delovalo je da pobeda srpskog tima neće dolaziti u pitanje protiv rivala koji je prošle sezone odneo bodove iz Srema. Ove, bilo je neizvesno do otvaranja druge četvrtine, kada je Mega "zategla" odbranu i 25:22 pretvorila u 48:30 pred odlazak na odmor što su gosti donekle uspeli da umanje trojkom u poslednjem napadu prvog dela igre za 48:33.

U utakmici jakog tempa razlika se tokom treće deonice "kretala" od 18 do 12 poena prednosti za roze-tirkizne, koje je ubedljivo vođstvo i nemogućnost rivala da se vrati iz hendikepa na kraju opasno prevarilo.

Mega je sezonu otvorila skorom 5-0, od kada ima pet pobeda i devet poraza.

Ekipu trenera Dejana Milojevića sada očekuju treninzi pred put u Niš, gde će se četiri naša ABA-ligaša boriti međusobno i sa još četiri tima za prvi trofej u sezoni 2018/19, Kup Radivoja Koraća.

Mega je pre tri godine u "Čairu" osvojila prvi trofej u klupskoj istoriji, "Žućkovu levicu", posle čega su trijumfovali Crvena zvezda, pa Partizan i to dodatno govori o tome koliko je ovo takmičenje "otvoreno" za iznenađenja i nove osvajače.

Rezultati 19. kola:

petak

Mega - Krka 80:72

subota

Mornar - Crvena zvezda 19.00
Zadar - Cibona 21.00

nedelja

Cedevita - FMP 17.00
Partizan - Budućnost 19.00

ponedeljak

Olimpija - Igokea 18.00

Tabela: Crvena zvezda 17-1, Budućnost 13-5, Cedevita 13-5, Partizan 12-6, Mega 10-9, FMP 8-10, Mornar 7-11, Cibona 7-11, Zadar 6-12, Igokea 6-12, Olimpija 5-13, Krka 5-14.

Parovi 20. kola (2. - 4. mart): Krka - Cedevita, Igokea - Mornar, Crvena zvezda - Partizan, Cibona - Mega, FMP - Olimpija, Budućnost - Zadar.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC