• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slišković o prednosti Sarajeva: I puno i malo

Autor mondo.ba

Iako lider Premijer lige Bosne i Hercegovine, tim Sarajeva ima pet bodova viška u odnosu na Zrinjski, strateg aktuelnog šampiona Blaž Slišković smatra da je prednost bordo tima dostižna za "plemiće".

Predstojećeg vikenda nastavlja se Premijer liga Bosne i Hercegovine u fudbalu.

Klub sa "Koševa" je jesenji dio sezone okončao na prvom mjestu sa solidnom prednošću od pet bodova u odnosu na trostruke uzastopne prvake, fudbalere Zrinjskog.

Sarajlije u subotu gostuju ekipi Tuzle siti u okviru 20. kola, dok će dan kasnije biti odigran hercegovački derbi na "Pecari", gdje će Široki Brijeg dočekati Zrinjski.

Šef struke "plemića" Blaž Slišković je osim najave derbija u Širokom Brijegu, govorio je i o bodovnoj prednosti koju imaju izabranici Husrefa Musemića.

"Kada pogledamo stanje na tabeli mnogi će reći kako će borbu za prvo mjesto voditi samo Sarajevo i Zrinjski. Ja smatram da se ne bi trebalo tako razmišljati, te ja i moji igrači ne razmišljamo na taj način. Siguran sam da će se Široki Brijeg i Željezničar uključiti u tu borbu, ako ništa za to drugo mjesto, jer ne treba zaboraviti kako je bilo dosta slučaja kada su određene ekipe imale po osam-devet bodova prednosti, pa su izgubile prvenstvo", rekao je popularni Baka.

Prema njegovim riječima, pet bodova može biti mnogo, ali i malo...

"Ovih pet bodova može puno značiti za Sarajevo, a i ne mora. Ima dosta utakmica, dosta bodova je u igri, mi ni u jednom trenutku nećemo odustati od cilja, a to je odbrana titule i ulazak u finale Kupa BiH", naglasio je Slišković podsjetivši da se u četvrtfinalu Zrinjski upravo sastaje sa Sarajevom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC