• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borčev Mitropa kup u rukama Mađara...

Autor mondo.ba

...ali samo na pola godine, pa se potom vraća u Trofejnu salu Gradskog stadiona u Banjaluci.

 Vašaš pozajmio trofej Mitropa kupa od FK Borac Izvor: MONDO

Trofej Mitropa kupa, čiji je posljednji osvajač bio Fudbalski klub Borac 1992. godine i koji i dan-danas krasi Trofejnu salu na Gradskom stadionu, provešće narednih šest mjeseci u Budimpešti na umjetničkoj izložbi.

Kako je naš portal već pisao u petak, zahtjev za pozajmljivanje prelaznog trofeja uputili su Ministarstvo inostranih poslova Mađarske i Fudbalski klub Vašaš, a pehar je u ponedjeljak, nakon održane konferencije za štampu, preuzeo počasni konzul Mađarske u Banjaluci Slaven Grbić.

"U ovoj godini Vašaš seli na novi stadion a samim tim biće izgrađen i novi klupski muzej, koji će krasiti replika ovog prelaznog pehara. Vašaš je sportski kolektiv sa velikom tradicijom i klub koji je čak šest puta osvajao ovaj trofej i sada želi da ga posudi do ljeta, do kada će biti urađena vjerodostojna kopija pehara", rekao je mađarski počasni konzul.

Zbog ostvarene saradnje sa Mađarima, zadovoljan je bio i direktor crveno-plavih Dejan Lukendić.

"Čast nam je, svakako, što smo stupili u kontakt sa ovim klubom sa kojim ćemo ubuduće ostvariti kvalitetnu saradnju. Za šest mjeseci, koliko će pehar biti u Budimpešti, naći ćemo način da zakažemo seniorsku utakmicu dva kluba", istakao je Lukendić.

Izvor: MONDO/Nebojša Šatara

Prije te, prijateljsku utakmicu sa odgovarajućom selekcijom Vašaša odigraće fudbaleri Borca rođeni 2009. godine.

"U aprilu, tačnije 13. aprila, 36 dječaka rođenih 2009. godine putuje u Budimpeštu. Planirano je da se obiđe stadion Vašaša, na dan dolaska biće obavljen trening, dok je utakmica dan kasnije. Mi ćemo najkasnije u septembru ugostiti njihovu selekciju, dok bi u međuvremenu trebalo da bude odigrana utakmica seniorskih ekipa. To je priča koja obećava i zahvalio bih se rukovodstvu na uspostavljenim kontaktima", izjavio je šef struke mladih "borčevaca" Milan Ozren.

Mitropa kup je formiran 1927. godine, prvi osvajač bila je praška Sparta, a tokom 60-ak godina postojanja, pehar su podizali između ostalih i Crvena zvezda, Vojvodina, zenički Čelik...

 Banjalučani su podsjetimo 1992. godine pod trenerskom komandom Zorana Smileskog, osvojili Srednjoevropski kup, poznaiji kao Mitropa kup, pobjedama u dvije utakmice na penale. Prvo su savladali u polufinalu takmičenja u Fođi (Italija) istoimenog domaćina, dok su u finalu nadigrali mađarski Vašutaš, zahvaljujući golmanu Milanu Simeunoviću, najboljem igraču turnira.

U polufinalu je Simeunović odbranio dva jedanaesterca igračima Fođe, jedan u finalnom meču ekipi Vašutaša, a bio je precizan i kao izvođač penala u duelu sa Mađarima.

Kad je Borac bio ispred Čelsija, Mančestera...

To je klub sa Gradskog stadiona te godine, prema zvaničnim podacima UEFA, uvrstilo među 100 najboljih klubova na "Starom kontinentu", a ispred Čelsija, Mančester sitija, Arsenala, Borusije Dortmund, Liona, Pari sen Žermena, Rome, Fiorentine....

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC