• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RK Borac m:tel: Lešinari, kapa dolje!

Autori mondo.ba Autori Zoran Pajčin

Crveno-plave sutra očekuje zaostala utakmica Premijer lige BiH protiv Sloge iz Gornjeg Vakufa. U protekla tri duela Banjalučani su imali podršku svojih najvatrenijih navijača, od kojih u Boriku očekuju pomoć i sutra.

 Mirko MIkić se zahvalio Lešinarima na podršci Izvor: MONDO/Zoran Pajčin

Posljednja utakmica za Borac u februaru, u kojem su izabranici Mirka Mikića na teren izlazili pet puta.

I u svih pet izašli neporaženi.

Banjalučanima su pripala dvomeč u Kupu BiH protiv dobojske Sloge, dok su dvije pobjede upisane protiv litvanske Švijese u EHF Čelendž kupu.

Jedini prvenstveni duel Borac m:tel je igrao u subotu i u Derventi nošen podrškom svojih navijača upisao deveti ligaški trijumf.

Već sutra, Velikan iz Gospodske dočekuje Slogu iz Gornjeg Vakufa, koja je u jesenjem dijelu prvenstva kao domaćin bila bolja od Borca.

"Sportskim žargonom, ostali su nam dužnici. Tada su nas namučili i loše smo otvorili sezonu i ovo nam je prilika da im se revanširamo. Od tada smo promijenili trenera i nešto drugačije igramo, ali najveća razlika je u tome što ovaj put igramo kod kuće. Oni su u maloj krizi rezultata i očekujem da će ovdje željeti da poprave utisak. Sve ekipe su na svom maksimumu kad igraju protiv Borca", istakao je Mirko Mikić.

Trener Borca kao najveću snagu strašnjeg protivnika, pored odličnih izdanja na domaćem terenu, vidi u iskustvu njihovih rukometaša.

"Imaju par igrača koji imaju veliko iskustvo u Premijer ligi i pokušaće da obore ritam, da utakmica bude što sporija jer im zbog zgusnutog rasporeda to u ovom trenutku najviše odgovara. Imaju iskusne igrače koji to mogu sprovesti".

Uprkos odličnim rezultatima, Mikić nije zadovoljan izdanjima svog tima u napadu.

"Partije nisu na nivou koji ja priželjkujem. Protiv Leotara sam bio zadovoljan jer smo tada odigrali stvarno dobru utakmicu i slavili sa 11 golova razlike. Protiv Švijese, iako samo slavili sa 13 golova prednosti u gostima, nisam bio zadovoljan. Tada se Ljubišić razbranio, a odbrana je bila odlična, dok je igra u napadu bila slaba. Sada u Derventi nismo igrali dobro u napadu i to moramo popraviti. Moramo težiti tome da igramo i za publiku, a ne samo za bodove jer smo mi Borac i od nas se to očekuje".

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučane pred sutrašnji duel muče problemi sa virozom koje imaju Dejan Unčanin, Đorđe Ćelić i Goran Daničić i njihov nastup je upitan.

"Dakić ima nezgodnu povredu koljena, nagnječenje meniskusa, ali on igra na srce. Njega bih volio da sačuvam, jer nam on treba. Potreban nam je svaki igrač, vidjelo se koliko nam je nedostajao Daničić u Derventi".

Borac su protiv Švijese u Boriku bodrili "Lešinari" koji su timu takođe bili vjetar u leđa u Derventi, ali i u revanš meču Kupa BiH u Doboju.

"Znače nam mnogo i nadam se da će nastaviti da nam pružaju podršku i ovim putem im se zaista zahvaljujem u ime cijelog kolektiva. Rekao sam i nakon utakmice protiv Švijese, ne vjerujem da bi izdržali u posljednih 15 minuta da nije bilo njih da nas nose. Kapa dolje i uvijek se radujemo njihovom dolasku", zaključio je Mirko Mikić.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Miloš Nježić smatra da je Borac m:tel sutra favorit, ali da nikako ne treba potcijeniti ekipu Sloge.

"Mogu biti nezgodni, treba igrati maksimalno i nadam se pobjedi. Raspored je naporan, imamo dugačku klupu, i treba mudro dozirati snagu za ono što nam predstoji. Nama igračima je posebno drago što su Lešinari sa nama, da i na gostovanju imamo nekoga na svojoj strani" rekao je Nježić.

Borac m:tel u martu očekuje devet utakmica i kondicioni trener crveno-plavih smatra da će ključ biti u oporavku igrača.

"Ekipa je dosta dobro, postoje neke mikro povrede ali to nije ništa neočekivano. Planiramo treninge i opterećenja, ali ključni dio će biti oporavak nakon utakmica. Momci rastu iz utakmice u utakmicu i mene lično raduje što se vraćaju iz minusa i pokazuju pobjednički mentalitet", istakao je Nenad Rađević.

Duel se igra sutra u dvorani Borik od 19 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC