• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Izazovan žreb za Novaka! Dovoljno je reći: Nik Kirjos

Autor mondo.rs

Najbolji teniser sveta već u trećem kolu Indijan Velsa bi mogao da se sastane sa "lajavim" Australijancem, koga nikada u karijeri nije pobedio.

Masters u Indijan Velsu sigurno je jedan od najzahtevnijih turnira u ATP kalendaru, posle četiri grend slem takmičenja. Po velikim vrućinama za ovo doba godine, za trofej treba nanizati šest pobeda ako ste među 32 nosioca, a sedam ako ste na nižoj polaznoj poziciji.

Da Novak Đoković bude potpuno fokusiran od starta turnira, na kome je trijumfovao pet puta (2008, 2011, 2014, 2015. i 2016) i jednom bio poraženi finalista, "pobrinuo" se i žreb, budući da mu je već od drugog meča namenio vrlo ozbiljne protivnike.

Najbolji teniser sveta biće slobodan u prvoj rundi, a pohod na rekordnu, šestu titulu, počeće protiv nekog od igrača iz kvalifikacionog dela.

Već u trećoj rundi mogao bi da se sastane sa Australijancem Nikom Kirjosom, jednim od retkih - ako ne i jedinim iz svetskog vrha, u širokom smislu - koji ne samo da se može pohvaliti pozitivnim skorom u okršajima sa Novakom, nego i činjenicom da od njega nikada nije izgubio!

Kirjos i Đoković odmerili su snage dva puta, u kratkom vremenskom razmaku početkom 2017. godine, a grubijan iz Kanbere slavio je pobede u četvrtfinalu Akapulka (7:6, 7:5) i potom u osmini finala Indijan Velsa (6:4, 7:6).

Osim na terenu, Kirjos je umeo da "potkači" Novaka i u svojim javnim istupima, kao početkom ove godine, kada je u sklopu spekulacija o povlačenju Endija Mareja otkrio da je Britancu često govorio kako je "mnogo bolji od Đokovića", koji je osvojio "toliko grend slem titula" i da je stoga on trebalo da ima znatno uspešniju karijeru.

ČEKAJU SE MOMIR I FILIP

Srbija bi mogla da ima čak petoricu predstavnika u glavnom žrebu, ako Miomir Kecmanović i Filip Krajinović prebrode poslednje kolo kvalifikacija. Kecmanović treba da pobedi Amerikanca Markosa Hirona (217), dok je Krajinoviću žreb namenio ozbiljnijeg protivnika, Litvanca Rikardasa Berankisa (95).

Dakle, prvi motiv Novaku biće da "ispere" loš ukus iz usta zbog prošlogodišnjeg poraza od Taro Daniela u drugom kolu turnira, a onda da Kirjosa postavi na mesto i ne dozvoli neprijatnih 0:3 u "head to head" bilansu.

U osmini finala bi prvi reket sveta mogao da ima uslovno rečeno lakšeg protivnika, jer se u tom delu žreba nalaze Gael Monfis, Marko Čekinato, Albert Ramos i drugi.

Dalje bi potencijalnog rivala tražio među nekolicinom najistaknutijih pripadnika "novog talasa", a to su Hrvat Borna Ćorić, Austrijanac Dominik Tim, Grk Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev iz Nemačke...

Laslo Đere, dobitnik specijalne pozivnice i 30. "kosturaš", u prvom kolu je takođe slobodan, a potom čeka boljeg iz duela Ilja Ivaška (Belorusija, 96. na ATP listi) - Gvido Andreoci (Argentina, 88).



U toj polovini žreba, suprotnoj od Novakove, nalazi se i Dušan Lajović, koji je izvukao pomenutog Japanca Tara Danijela, koji je pre godinu dana napravio senzaciju u susretu sa još nespremnim Đokovićem. Ako bude slavio u tom duelu, ići će pravo na 10. nosioca Marina Čilića.

Pretendenti na finale iz tog dela su Rafael Nadal, Rodžer Federer, Sten Vavrinka, Kevin Anderson, Kei Nišikori, Karen Hačanov...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC