• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Solari na "tihoj vatri" i posle pobede

Autor mondo.rs

Visoki funkcioner Madriđana odbio je da nakon 4:1 u Valjadolidu diskutuje o statusu šefa struke.

Ekipa Reala u prethodne dve nedelje je porazima od Barselone (dva puta) i Ajaksa eliminisana iz Kupa kralja i Lige šampiona, a praktično i iz trke za titulom prvaka Španije, gde za liderom zaostaje 12 bodova.

Posle toga se ne postavlja pitanje da li će Santjago Solari ustupiti mesto na klupi nekom drugom, već samo kada će to dogoditi, bez obzira na dvoipogodišnji ugovor potpisan u novembru.

O tome svedoči i reakcija Realovog ambasadora Emilija Butragenja, koji posle pobede u Valjadolidu (4:1) nije želeo da kaže ni reč o statusu argentinskog trenera.

"On je veliki profesionalac, ali ovde sam da pričam samo o utakmici", izjavio je Butragenjo u emisiji TV stanice "Movistar".

Kada je novinar pokušao da ga "pritisne" podpitanjem, nekadašnji golgeter "kraljevića" ostao je hladnokrvan.

"Pričam samo o ovoj utakmici".

Španski mediji iz toga su zaključili da nema garancija ni da će Solari biti tu kada Real narednog vikenda ugosti Seltu, u poslednjoj utakmici pred pauzu zbog početka kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nije teško pretpostaviti da to što Solari još nije smenjen nema veze sa bolećivošću predsednika Florentina Pereza, već iz toga što u ovo doba godine nije lako pronaći adekvatno rešenje.

Nezvanično, Zinedin Zidan je dan posle poraza od Ajaksa dobio ponudu da se vrati na "Santjago Bernabeu", ali je nije prihvatio.

Real je u Valjadolidu izbegao još jednu "minu", jer je domaći tim u prvih pola sata promašio penal, dao dva gola koja su poništena intervencijom VAR i konačno poveo 1:0.

VIDEO: Duhovi poništili gol? Prazna VAR soba!

Usledio je izjednačujući pogodak Varana i početkom drugog poluvremena dva gola Benzeme, kojima su Madriđani uspostavili kontrolu.

Defanzivac Naćo Ernandez izjavio je da Solari ima podršku ekipe.

"Teško je kad stvari ne idu kako bismo želeli, ali Solari je naš trener i moramo da stanemo iza njega. Pobedili smo, mada ne možemo da zaboravimo neuspešan period. Želeli smo da ove sezone osvojimo bar jedan trofej. Sada su minimalne šanse za to i to boli".

Naćo je priznao da je ekipa u prvom poluvremenu bila "odsutna", ali da se na vreme konsolidovala i uz par povoljnih intervencija iz VAR studija došla do bodova.

Koliko je nerealno da Real prestigne Barselonu i osvoji titulu, isto tako je teško zamisliti da može da sklizne do petog mesta i ostane bez plasmana u Ligu šampiona, tako da će ovo najverovatnije biti loša, ali ne i "tragična" sezona za najtrofejniji klub Evrope.

U svakom slučaju, na leto mora da se obavi opsežan remont ekipe. Šta će biti dalje, zavisi od kvaliteta novih lica na klupi i na terenu, kao i od stepena zajedništva koji će postići.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC