• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽREB LŠ: Barsa na Junajted, Tadić na Ronalda!

Autor mondo.rs

Određeni su parovi za četvrtfinale Lige šampiona. Biće sjajnih mečeva! A šta nas tek čeka u polufinalu...

Gledaćemo sjajan fudbal!

Žrebom u Nionu određeni su parovi četvrtfinala i polufinala Lige šampiona za ovu sezonu, a već sada je jasno da ćemo gledati neizvesne duele, bar po fudbalu koji su do sada prikazali osam najboljih u dosadašnjem delu takmičenja.

Ajaks se ukršta sa Juventusom, Liverpul dočekuje Porto, engleski derbi čine Totenhem i Mančester siti, a najzanimljiviji je duel Mančester junajteda i Barselone!

Odmah su izvučeni i parovi polufinala koji su otkrili da je moguće finale između Kristijana Ronalda i Lionela Mesija, naravno ako Barselona i Juventus budu najbolji u svojim delovima kostura, ali je rano za prognoze.

To znači da su na jednom delu žreba Barselona/Mančester junajted i Liverpul/Porto, odnosno Totenhem/Mančester siti i Ajaks/Juventus.

Anketa

Ko će osvojiti Ligu šampiona?

  • Juventus

    29.18% (68)

  • Barselona

    24.89% (58)

  • Totenhem

    0.86% (2)

  • Mančester siti

    6.87% (16)

  • Mančester junajted

    11.59% (27)

  • Liverpul

    15.02% (35)

  • Ajaks

    9.87% (23)

  • Porto

    1.72% (4)


Što se tiče četvrtfinalnih utakmica, one su na programu 9. i 10. aprila, odnosno revanši su zakazani već za 16. i 17. april, dok su polufinalni dueli predviđeni za 30. april/1. maj i 7. i 8. maj.

Finale se igra 1. juna na stadionu "Vanda Metropolitano" u Madridu.


Može se reći da je najviše sreće na žrebu imao Liverpul, s tim da su imali možda i najnezgodniji posao u osmini finala, pošto je Porto ekipa koju su svi priželjkivali, ali koja je prethodnih godina ipak znala da se pokaže kao "nagazna mina" kada ih potcenite.


Sastali su se i prošle godine u prvoj nokaut rundi iz koje je Liverpul izašao kao pobednik (ukupno 5:0), iako su odigrali "tanko" na Enfildu.

Barselona i Mančester junajted je duel koji svi nervozno iščekuju pošto će to biti repriza finala iz 2009. i 2011. godine, ali su od tada "crveni đavoli" ostali bez udarnih igala iz tog vremena, dok Katalonce i dalje predvodi Lionel Mesi.

Soslkjerovi momci su već priredili jedno iznenađenje izbacivši PSŽ kada to niko nije očekivao od njih, a Valverdeova Barsa je znala da kiksne u važnim mečevima...

A tu je i ovaj podatak!

Žrebom je inače bilo predviđeno da Barselona u prvom meču bude gost, ali se može reći da su u tom smislu imali sreće jer je pravilima predviđeno da Mančester junajted i Mančester siti ne mogu u isto vreme da budu domaćini, pa tako šampion Engleske ima prednost.

Siti će prvo gostovati Totenhemu, gde će Gvardiola morati da opravda ulogu favorita protiv Poketina, mada je jasno da su tek blagi favoriti.

Uzbudljivo bi trebalo da bude i u Amsterdamu gde će Dušan Tadić na Kristijana Ronalda (!), a sve nakon fenomenalne partije "kopljanika" u Madridu kada su izbacili prvaka Evrope. Koliko im je snage preostalo ne znamo u ovom trenutku, ali istorija ovih klubova govori da nas čekaju uzbudljiviji dueli od onih koje u ovom trenutku trenutno najavljuje kvalitet ovih timova.

Ipak su igrali dva finala Lige šampiona jedni protiv drugih - 1973. i 1996. godine.



IZ MINUTA U MINUT:

- U drugom polufinalu će se sastati Barselona i Junajted protiv boljeg iz duela Liverpul i Porto.

- U prvom polufinalu Totenhem i Siti će igrati protiv boljeg iz duela Ajaksa i Juventus. 

- Mančester junajted...Barselona!

- Totenhem i.....Mančester siti!

- Liverpul i.....Porto!


- Ajaks i.....Juventus!


- Žrebu će prisustvovati legendarni brazilski golman Žulio Sezar.

- Tu je naravno Đorđo Marketi, sada već legendarni čovek za žrebove UEFA.

- Pristutni su predstavnici klubova poput Pavela Nedveda, Erika Abidala...

- Žreb uskoro počinje!

N     A    J     A    V    A

Sve je spremno za žreb Lige šampiona!

Prva nokaut runda najvažnijeg klupskog takmičenja na svetu donela je mnogo uzbuđenja, preokrete, drame i iznedrila nove heroje, a istovremeno je u njoj odlučeno da Real Madrid posle tri pune godine neće postati prvak Evrope.

Ostalo je osam timova čija će se imena naći na papirićima u kuglicama, a žrebom u Nionu, tačno u podne, biće odlučeno i kako će se ukrštati!

Među njima su Ajaks, Porto, Juventus, Barselona, Mančester siti, Mančester junajted, Totenhem i Liverpul, a od ove runde žreba nema povlašćenih i nepovlašćenih, dok mogu da se sretnu i timovi iz istih zemalja.

PRATITE I ŽREB ZA LIGU EVROPE KOJI POČINJE OD 13 ČASOVA

Još jedna novost, odnosno povratak na pravilo koje je važilo do 2011/12, jeste da će na istom žrebu biti odmah određeni i polufinalni parovi!

Tako će timovi odmah saznati sve potencijalne rivale na putu do finala koje će se odigrati 1. juna na stadionu "Vanda Metropolitano" u Madridu. Što se tiče četvrtfinalnih utakmica, one su na programu 9. i 10. aprila, odnosno revanši su zakazani već za 16. i 17. april.

Žreb možete pratiti u tekstualnom prenosu na MONDU, kao i na TV Arena Sport.



- Ovo je prvi put od sezone 2005/06 da Nemačka nema učesnika četvrtfinala!

- Pep Gvardiola se kvalifikovao za četvrtfinale Lige šampiona u DEVET od deset sezona kao trener. Ovog jutra iz Engleske stižu i zanimljive informacije u vezi sa njim, odnosno Mančester sitijem kome preti zabrana transfera.

- Španija ima samo jednog predstavnika na žrebu, prvi put od 2009/10!
Samo Barselona... U Ligi Evrope su ostali tek Viljareal i Valensija.

- Mančester junajted i Mančester siti ne mogu da igraju u istom danu, čak ni dan za danom, ukoliko ne budu spojeni na žrebu. Prednost će imati šampion Siti koji će prvo gostovati...

- Zagrevanje uz najpoznatiju melodiju!

Himna Lige šampiona
Izvor: YouTube/Gorgui90


- Engleska će na žrebu za četvrtfinale imati isto timova (4) nego u prethodne četiri sezone zajedno. Takođe, ovo je prvi put od 2009. godine da Premijer liga ima četiri ekipe među osam najboljih u Ligi šampiona.

- Da li znate da je ovo prvi žreb četvrtfinala od 2010. godine na kom nema Real Madrida!

- Glasajte u našoj anketi!

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Trener

Totalna glupost lige sampiona ,tu treba da se takmice samo sampionii svojih zemalja..a ovo je cirkus i trka za novcem

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC