• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomić: Ni domaći, ni stranci, već Crvena zvezda!

Autor mondo.rs

Trenera crveno-belih naljutilo je pitanje o učinku domaćih igrača posle derbija. "Još nismo blizu finalu", dodao je i čestitao igračima koji su pokušali da igraju povređeni.

 Tomić: Ni domaći, ni stranci, već Crvena zvezda! Izvor: MN PRESS

Kada je postalo jasno da Zvezdin plejmejker Džo Reglend neće moći da igra i kada je u trećoj četvrtini nepovratno napustio parket, šef struke crveno-belih Milan Tomić okrenuo se ka klupskom lekaru i pogledom ka upitao da li će "plej" moći da nastavi.

Ipak, nije bilo načina da se povređeni Amerikanac vrati na teren, pa je njegovu ulogu preuzeo Filip Čović i pri dvocifrenom zaostatku "pogurao" Zvezdu u preokret, zajedno sa Ognjenom Dobrićem i Dejanom Davidovcem.

U poslednjoj četvrtini i produžetku jednog od najboljih "večitih derbija" poslednjih godina, crveno-belima je važan impuls dao i Bili Beron, koji je postigao odlučujuće poene u produžetku.

Pitanje o učinku domaćih igrača u derbiju posle utakmice je povisilo ton u njegovom glasu.

"Morate da shvatite da nema odvajanja domaćih i stranih. Svi radimo za Zvezdu, jedan smo tim, hoćemo u Evroligu svi zajedno. Igra KK Crvena zvezda, ne igraju stranci i domaći. To je KK Crvena zvezda. I taj košarkaški klub će biti i sa domaćim i sa stranim igračima", izjavio je on na konferenciji za novinare.

"Domaći i stranci… Mi treba da pričamo o Zvezdi. Godinu dana pričamo o toj podeli. Svi radimo za Crvenu zvezdu", dodao je on.

U osvrtu na uzbudljiv meč, Tomić je rekao isto što i Trinkijeri - da je meč bio onakav kakav je i očekivao.


"Bila je teška utakmica, kao i svaki derbi, a pogotovo jer je bila na našem terenu. Imali smo veći pritisak, to sam i očekivao. Takođe, hteo bih da se zahvalim navijačima, jer su 40 minuta navijali, bodrili nas i bili šesti igrač. I dok smo gubili 11 razlike nisu prestajali da bodre ekipu i mogu samo da im kažem da su najbolji u Evropi".

Kao važan detalj istakao je treću četvrtinu i Reglendovu povredu. Plejmejkeru je čestitao pokušaj da igra povređen, kao i Čoviću, Simaniću…

"Reglend je pokušao, svaka mu čast, čestitam mu, pokušao je da odigra na početku treće četvrtine, ali nije mogao. To je bio momenat gde se Partizan odmaknuo i poveo dvocifrenom razlikom. Imali smo još dva igrača koji su odigrali pod bolovima - Filipa sad da vidite biće vam jasno, odigrao je 17 minuta sa velikim bolom u ramenu, bio je jedan od ključnih igrača za večerašnju pobedu".

Potom je još jednom govorio o podeli koja mu smeta…

"Čović je odigrao fenomenalno, kao i Rivers u prvom delu, kao i Beron, kao i Odžo, kao i Dobrić… Ali, molim vas više da ne delimo više na domaće i strane igrače. Svi radimo za Zvezdu. Ona je ispred igrača". 

Uz objašnjenje da još ne može da govori o težini Reglendove povrede, Tomić je dodao da će ekipi dobro doći sedam dana pauze do drugog meča. 

"Bila je ovo teža utakmica za nas. Prvi meč, prednost domaćeg terena, moraš da dobiješ… Partizan je došao rasterećen. Sada bi trebalo videti sledeću utakmicu, u kojoj oni moraju da dobiju".

Koliko je Zvezda sada bliža finalu?

"Dok ne bude 2:0 nismo nigde stigli".

Izvor: MN PRESS

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC