• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mikić: Ostaje žal za ljepšim oproštajem od Evrope

Autor mondo.ba

Trener RK Borac m.tel zadovoljan je nastupom svoje ekipe u Evropi, ali žali što Borac na oproštaju nije ostvario bolji rezultat pred krcatim Borikom.

 EHF Čelendž kup - RK Borac - ČCM Bukurešt - Mirko Mikić - Žal za ljepšim oproštajem Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević

Banjalučki Rk Borac m:tel u subotu uveče  savladan je od ČSM Bukurešta 29:23 u revanš meču četvrtfinala EHF Čelendž kupa.

Banjalučani su tako završili nastup u Evropi koji je bio vrlo uspješan, jer je RK Borac poslije dugo vremena dočekao proljeće u evropskim takmičenjima  i čak stigao do četvrtfinala.

Trener Mirko Mikić zadovoljan je izdanjem svoje ekipe u ovoj sezoni EHF Čelendž kupa, ali ne baš i u revanš meču odigranom u subotu u Boriku.

"Ne možemo da ne budemo zadovoljni generalno nastupom u Čelendž kupu s obzirom da smo u otsam utakmica ostvarili šest pobjeda i dva poraza. Ne možemo da  budemo nezadovoljni, međutim, sinoć smo zakazali, odigrali smo loše, ispod svojih mogućnosti iu odbrani i u napadu i ostaje žal da smo mogli nekim bolji rezultatom da se oprostimo od Evrope“, rekao je Mikić za MONDO.

"Očigledno je da smo se namjerili na ozbiljnog protivnika, ekipu koja je mnogo jača u svim segmentima, ali treba izvući nešto pozitivno i lekcije kako se neke stvari ne bi ponavljale u budućnosti“, dodao je on.

Izvor: MONDO/Miroslav Blagojević

Borik je u subotu bio ispunjen do posljednjeg mjesta, a to je možda malo i na domaće rukometaše koji su pod ovakvim pritiskom loše otvorili meč, a zatim morali tokom cijele utakmice da love rezultat.

"Mjesecima se piše o nama, mjesecima postoji taj pritisak i igrači moraju da se naviknu, da nauče da se nose s tim. To što je bila puna dvorana i od nas tražila pobjedu to uopšte nije loše. Ljepše je igrati u takvoj atmosferi nego pred praznom tribinom. Ako je i uticalo na igrače, to se mora popraviti, moramo izvući najbolje od svega, svi su nam željeli najbolje. Taj pritisak je sigurno uticao na igrače, ali ne toliko na rezultat, već naša lošija igra i dekoncentracija u određenim situacijama“, istakao je Mikić i još jednom se zahvalio na podršci.

"Publika je stvarno fantastična, poslije dugo vremena dvorana je bila krcata, a atmosfera je bila sjajna. Zahvaljujem se svima i onima koji nas prate godinama i ljudima koji su došli sa djecom. Nadam se da će se nastaviti dobra posjeta, navijanje, jer teško da možemo bez njih da napravimo neki rezultat u domaćoj ligi i kupu“, rekao je trener Borca.

Ističe da su i on i njegovi igrači dobili mnogo igranjem u Evropi.

"Oni su mladi igrači,ali i ja sam mlad trener i mnogo mi znače ove utakmice za lični razvoj. Igračima znači mnogo, jer  pored toga što želimo da osvajamo trofeje rukomet se uigra da se izađe na evropsku scenu i da se igraju ovakve utakmice. To su utakmice koje se pamte čitav život, stvaraju se uspomene, to je put kojim treba da idemo. Sljedeće godine treba da pokušamo da u evropskom takmičenju odemo još dalje, polako da stasavamo i trebamo pokušati da što prije da Borac približimo onome što je nekad bio. Naravno da je to teško u ovim uslovima, ali mi moramo da idemo preko svojih mogućnosti i bez obzira na loše stanje u bh. rukometu moramo da pokušamo da se izdignemo iznad prosjeka i da pokušamo da se približimo onome što je Borac bio“, zaključio je Mikić.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Tuga

Blamaža od Borca.Dva poraza po šest razlike neki nazivaju časnim oproštajem.Dok su šuster i bradonja u Borca biće još samo gore i gore.

Boris

Idemo dalje, glavu gore i u nove pobjede!

Borac

Aj Borac, citav grad je uz vas, i ovo je veliki uspjeh. Glavu gore, idemo po kup i titulu!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC