• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda raspoložena i raspucana pred plej-of (VIDEO)

Autor mondo.rs

Sjajna utakmica u Bačkoj Palanci, posebno u prvom poluvremenu.

 Zvezda raspoložena i raspucana pred plej-of (VIDEO) Izvor: MN PRESS

Mnogo šansi, uzbuđenja, dobrih akcija i četiri gola viđeno je ove srede u Bačkoj Palanci.

U duelu 29. kola Superlige: OFK BAČKA - CRVENA ZVEZDA 1:3 (1:2).

Gosti su opravdali ulogu favorita, ali je domaćin pokazao da zaslužuje bolji plasman nego što je 13. mesto i borba za opstanak.

Već od starta oba tima krenula su u juriš, pa smo u prvih 15 minuta videli čak tri gola.

Crveno-beli su poveli preko Milana Pavkova u 7, ali je pitanje da li je prethodno Ben igrao rukom, kao i da li se visoki centarfor nalazio u ofsajdu. Pištaljka Dragana Čolovića nije se začula, a treba istaći da je sudija iz Raške imao mnogo posla na stadionu Slavko Maletin Vava i da su i jedni i drugi imali primedbi na neke njegove odluke.

Na 2:0 povisio je Vujadin Savić u 11. minutu, dočekavši tako svoj dugo željeni "prvenac" u crveno-belom dresu. Odlično se snašao posle centaršuta iz kornera i smušene reakcije domaćih igrača.

Rezultatsku neizvesnost, ipak, brzo je u meč vratio Nikola Radović, kada je u 15. minutu dobro ispratio akciju Nebojše Gavrića i iz drugog plana ubacio loptu u mrežu.


U nastavku utakmice uglavnom su napadali Zvezdini fudbaleri, ali je fantastični Bojan Zogović uspevao da sačuva gol razlike. Sve do ulaska Marka Marina.

Bivši reprezentativac Nemačke u 61. minutu iz svog prvog kontakta sa loptom maestralno je poslao loptu na stranu, gde ju je iz trka u mrežu "zakucao" Filip Stojković. Taj detalj bio je i presudan za dalji tok meča, pošto je tempo opao i gosti bez većih problema sa čuvali vođstvo.


Odlučio je Vladan Milojević da za ovu utakmicu odmori pojedine igrače i vrati formaciju sa jednim napadačem u špicu, što je očigledno prijalo ekipi.

Zvezda će u nedelju, u poslednjem kolu pred plej-of i plej-aut, igrati protiv novosadskog Proletera kod kuće, dok će Bačka morati na teško gostovanje u Niš, kod drugoplasiranog Radničkog.

Po viđenom ove srede, zaista će biti šteta ukoliko ekipa Zorana Govedarice ne uspe da zadrži superligaški status. Trenutno je na četiri boda više od Rada, šest od Dinama i sedam od Zemuna, ali podsećamo da sledi podela bodova, te nas očekuje žestoka broba za opstanak.


OFK BAČKA: Zogović - Jovanović, Ilić, Žarković (90. Đurić), Gojković - Pantić, Bjeloš, Radinović (85. Balabanović) - Tomić, Radović, Gavrić (71. Mićić).

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Stojković, Babić, Savić, Rodić - Čaušić, Jovančić - Ben (71. Vukanović), Ivanić, Simić (59. Marin) - Pavkov (80. Boaći).

Sudija: Dragan Čolović.

TOK UTAKMICE:

Kraj.

- Dragan Žarković moraće u 88. minutu na nosilima da napusti teren zbog povrede. Zameniće ga Nikola Đurić.

- Još desetak minuta do kraja. Biće da je pogodak Stojkovića rešio svaku dilemu oko pobednika.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 3:1 od 61. minuta pogotkom Filipa Stojkovića posle fantastične asistencije Marka Marina!

- Nešto slabiji tempo igre u drugom poluvremenu nego u prvom. Još pola sata do kraja.

- Uželeo se Milan Rodić fudbala posle duege pauze zbog povrede. Raspoložen je ove srede, a u 53. minutu je po drugi put zapretio Zogoviću, ali je golman Bačke opet bio uspešniji.

- Šansa za Zvezdu nepuna dva minuta po povratku sa odmora. Pavkov je odlično proigrao Ivanića, on lukavo šutirao, ali je Zogović po ko zna koji put u ovoj utakmici bio na visini zadatka. Isto tako i nekoiko trenutaka kasnije posle kornera i pokušaja Babića.

- Drugo poluvreme počelo je bez promena u sastavima.

Poluvreme. Izuzetno uzbudljivo i sadržajno prvo poluvreme, kao da nije u pitanju utakmica Superlige! I jedni i drugi su igrali otvoreno, Zvezda je imala više prilika, ali daleko od toga da su domaći igrači bili bezopasni. To, uostalom, pokazuje i rezultat 2:1 koji ne dozvoljava favorizovanim gostima da se opuste po povratku sa odmora.

- Još jedna sudijska odluka koja je izazvala proteste igrača! U 44. minutu dosuđen je indirektan udarac u kaznenom prostoru Bačke pošto je Jovanović vratio loptu ka golmanu Zogoviću, a on ju je posle toga uhvatio u ruke. Usporeni snimak pokazao je da je odluka sudije bila ispravna, ali su se domaći fudbaleri jedva pomirili sa njom.

- U 37. minutu još jedna u nizu odličnih odbrana Bojana Zogovića. Na velikim iskušenjima je golman Bačke u prvom poluvremenu. Ovaj put odbranio je šut Ivanića koji je bio sam, iskosa po levoj strani. Istina, mogao je vezista Zvezde i bolje da šutira.

- Dosta posla imao je sudija Dragan Čolović u prvih pola sata utakmice. Nekoliko odluka koje je doneo sigurno će biti dodatno analizirane, a prigovora će biti sa obe strane.

- Kao na traci ređaju se prilike, uglavom pred golom domaćeg tima, ali daleko od toga da su gosti mirni, što uostalom pokazuje i rezultat.

- GOOOL! Bačka stiže do pogotka u 15. minutu pogotkom Nikole Radovića. Dobro je pratio akciju i reagovao posle pada Gavrića.

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 2:0 od 11. minuta pogotkom Vujadina Savića, koji je bio najspretniji u gužvi posle centaršuta iz kornera i smušene reakcije domaće odbrane. Dočekao je Zvezdin štoper svoj prvenac u crveno-belom dresu!

- GOOOL! Crvena zvezda vodi 1:0 od 7. minuta pogotkom Milana Pavkova, mada je utisak da je prethodno Ben igrao rukom, a pitanje je i da li se Pavkov nalazio u ofsajdu. Prvo je Ben šutirao glavom, ali je Zogović odbranio, pa se lopta od napadača iz Komora odbila do Pavkova koji ju je poslao u mrežu.

- Pritisak Zvezde u prvih pet minuta, ali bez konkretne šanse. Na isteku četvrtog minuta gosti su tražili penal pošto je Vujadin Savić povučen za dres posle centaršuta iz prekida, ali se nije čula pištaljka sudije Čolovića.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC