• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanu i Radničkom preti oduzimanje bodova!

Autor mondo.rs

Tri utakmice pred Disciplinskom komisijom FSS. Kokeza najavljuje stroge kazne već do kraja aprila.

 Partizanu i Radničkom preti oduzimanje bodova!  Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Odavno je srpski fudbal označen kao, najblaže rečeno, "sumnjiv" kada je u pitanju regularnost, a da i ove sezone postoje problemi potvrđuju reči predsednika FSS Slaviše Kokeze, koji je u opširnom intervjuu za Sportski žurnal istakao da su tri utakmice Superlige i Prve lige pred Disciplinskom komisijom.

Reč je o duelima Proleter - Radnički, Partizan - Dinamo i Zlatibor - Sinđelić.

Nišlije su u tom 16. kolu Superlige pobedile 2:1 u Novom Sadu, crno-beli su u 17. kolu slavili ubedljivih 6:0, dok je Zlatibor u 27. kolu Prve lige savladao Sinđelić 2:0.

Kokeza je istakao da ne želi da se meša u rad DK FSS, ali i da ne vidi način da pojedini klubovi ne budu drastično novčano kažnjeni ili oduzimanjem bodova za ovu ili sledeću sezonu.

"Mislim da će do kraja meseca biti izrečene najoštrije kazne", najavio je predsednik Fudbalskog saveza Srbije i dodao:

"Ne mogu da prejudiciram nešto što je na organima Disciplinske komisije, postoji mogućnost oduzimanja bodova sada ili za sledeću sezonu, da neki klub startuje sa 'minus šest' ili 'minus 12', kao što se dešava u Italiji i drugim zemljama. I kad neki klub bude sankcionisan velikim novčanim kaznama od tri, pet ili deset miliona dinara, zapitaće se da li da im padne na pamet da se bave nekim radnjama koje nisu u skladu sa pravilima".

Zbog sumnje u regularnost zatraženo je i mišljenje Trenerske organizacije, na čelu sa Milošem Miljanićem, naveo je Slaviša Kokeza za "Žurnal", ali i istakao da nije zadovoljan radom Etičke komisije za odlučivanje.

"U narednih mesec dana se menja pravilnik Etičke komisije i biće formirana nova, koja će po brzom postupku, tamo gde postoji očigledna situacija, da sankcioniše te klubove".

Predsednik FSS je rekao i da iz UEFA često stižu prijave na utakmice domaćeg šampionata, ali da one nisu baš uvek rezonske.

"Dobijali smo određeni broj prijava iz UEFA i njihovog Odeljenja za integritet takmičenja gde oni izražavaju sumnje u određne utakmice u Srbiji, ali ti izveštaji UEFA su dosta razočaravajući, u njima ima toliko nelogičnosti da ne mogu da verujem da ti ljudi uopšte rade u UEFA. Primer je utakmica Vojvodina - Mladost, koja je označena kao nameštena i s tvrdnjom da će FK Vojvodina da pobedi i da će biti minimum tri gola, a utakmice ja završena rezultatom 0:1. Dakle, niti je Vojvodina pobedila, niti su postignuta tri gola. Taj izveštaj je potpuno netačan i takvih primera ima bar deset. Desi se da od njihovih 20 izveštaja bude 10 odsto onih koji imaju neku logiku. Ti izveštaji gde ima logike trenutno su pred organima Disciplinske komisije".

Podsetimo, u Superligi Srbije od subote kreću plej-of i plej-aut. Radnički trenutno zaostaje četiri boda za vodećom Crvenom zvezdom, sa kojom se sastaje baš za dva dana, dok je Partizan na trećem mestu sa 15 bodova manje od crveno-belih, a istim učinkom kao četvrtoplasirani Čukarički.

Zlatibor je trenutno šesti na tabeli Prve lige, daleko od prva dva mesta koja vode direktno u viši rang, ali sa šansama za baraž.

Hoće li zaista biti kažnjavanja i na koji način, ostaje da vidimo do kraja meseca.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC