• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan u Niš nosi gol Rikarda Gomeša!

Autor mondo.rs

Branilac trofeja u Kupu pobedio je prvi put ove sezone Radnički u veoma tvrdoj utakmici u Humskoj golom Rikarda Gomeša, ali će finalista biti poznat tek 15. maja posle revanša u Nišu.

 Kup Srbije - polufinale - Partizan - Radnički 1-0 Izvor: MN PRESS

Partizan je bliži finalu Kupa Srbije, petom uzastopnom!

Trostruki uzastopni šampion ovog takmičenja slavio je minimalnim rezultatom u prvom polufinalnom meču protiv Radničkog pogotkom Rikarda Gomeša iz 28. minuta kada je robustni napadač "zakucao" loptu u mrežu Ristića nakon prekida.

Bila je to jedina velika šansa u Humskoj pred oko 2.500 navijača gde su obe ekipe igrale tvrdo, a već sada je jasno da će sve biti rešeno za mesec dana u revanšu na "Čairu".

PARTIZAN - RADNIČKI NIŠ 1:0 (1:0)


Prvo poluvreme proteklo je u borbenom nastupu dve ekipe - videli smo pregršt duela u vazduhu, na zemlji, za loptu i bez nje, što samo sa sobom povlači i manjak intenziteta u poslednjoj trećini, pošto je središte dešavanja bilo smešteno na sredinu terena.

Prvi je zapretio Partizan posle šuta Miletića nakon kornera, uzvratio je Radnički bezopasnim šutevima sa distance, da bi gol "pao" posle prekida.

Nikola Drinčić je neoprezno startovao na Zoranu Tošiću iskosa sa leve strane što je bila pozicija koju je iskoristilo Danilo Pantić.

"Gađao" je Miletića, pokušao je petom da asistira, a lopta se malo od njega, malo od Crnomarkovića, idealno spustila do Rikarda Gomeša koji je reagovao kako i reaguju pravi napadači zakucavši loptu u mrežu Borivoja Ristića.


Bio je to treći gol napadača sa Zelenortskih Ostrva u poslednja četiri meča za Partizan, ali to nije značilo "dizanje tempa" pošto su timovi nastavili da budu oprezni kao i do pogotka.

POVREDE

Jedina loša vest za Partizan iz ovog meča jesu povrede Gorana Zakarićem, koji je na poluvremenu morao da bude zamenjen Đorđem Ivanovićem posle brojnih duela sa igračima Radničkog, i Rikarda Gomeša koji je desetak minuta do kraja meča osetio bol u zadnjoj loži, pa je zatražio izmenu, tako da je na teren ušao Dejan Georgijević.

Nenad Lalatović, koji je pogođen petardom po odlasku u tunel na poluvremenu, naredio je svojim igračima da budu ofanzivniji u nastavku i odmah su Pankov (glavom posle prekida) i Ranđelović (šutem iskosa sa desna) namučili Stojkovića.

Ipak, taj nalet je trajao kratkotrajno, Partizan je ponovo preuzeo sve konce igre u svoje ruke i bio opasniji, ne i dovoljno konkretan, tako da je gol Rikarda bio i jedini na meču.


Ova dva tima se sastaju već predstojećeg vikenda u Nišu u okviru Superlige (2. kolo plej-ofa), dok je revanš Kupa na "Čairu" predviđen za 15. maj.

U drugom polufinalu igraju Crvena zvezda i Mladost (prvi meč 4:1).

Finale se igra na "Čairu".

PARTIZAN: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić, Zakarić (od 46. Ivanović), Pantić, Tošić (od 76. Ilić) - Gomeš (od 82. Georgijević).

RADNIČKI: Ristić - Todorovski, Pankov, Crnomarković, Đorđević - Bondarenko, Drinčić, Grbić (od 73. Popović), Kojašević (od 65. Stojanović), Ranđelović (od 87. Nikodijević) - Haskić.

Meč je sudio Srđan Jovanović.

Izvor: MN PRESS


N    A    J     A     V    A

Treći put ove sezone sastaju se Partizan i Radnički - i još će dva puta!

Nišlije igraju fantastičnu sezonu i u dva meča u prvenstvu upisale su četiri boda protiv Partizana (2:2 i 1:0), ispred njih su na tabeli Superlige, a žele da se pokažu i u Kupu Srbije koje je označeno kao primarno takmičenje za njih ove sezone.

Ipak, Partizanu je takođe Kup veoma važan jer bi kako-tako popravio loše rezultate ove sezone i trenutno samo treću poziciji u šampionatu, s debelim zaostatkom za vodećima.

Mnogo se pričalo o ovom susretu, dva tima su se često "prozivala" i van terena, pa nas i iz tog razloga očekuje uzbudljiva prva utakmica polufinala Kupa Srbije od 18 časova u Humskoj, uz direktan prenos na TV Arena Sport, a tekstualni na MONDU.

Takođe, naš reporter je na licu mesta i ovde vas očekuju izjave, fotografije, snimci...

IZ MINUTA U MINUT:

90+3' - KRAJ! POBEDA PARTIZANA U PRVOM MEČU POLUFINALA KUPA 1:0!

90' -
Još tri minuta do kraja!

85' -
"Uprava napolje" se ori u Humskoj, čak i kada Partizan vodi.

81' -
Pokušao je da se nagradi Ivanović za prodor udarcem sa distance, ali dosta loše! Na povredu zadnje lože se žali Rikardo Gomeš i ponovo mu se ukazuje lekarska pomoć, doduše za drugu povredu, pa na teren ulazi Dejan Georgijević.

76' -
Saša Ilić na terenu umesto Zorana Tošića. Aplauzi za obojicu.

72' -
Duel Haskića i Pavlovića za loptu, odmah je i Lalatović pokazao da nema govora o jedanaestercu. Oprobao je udarac i Zdjelar, za aplauze u Humskoj!

65' - Šćekić!

Odličan šut Crnogorca koga su pustili igrači Radničkog da istrči s loptom, ali šut ide malo pored gola. Pre toga je penal tražio Rikardo posle starta Crnomarkovića, ali je prilično samouveren bio Jovanović u svojoj odluci.

Saša Stojanović je zamenio lošeg Damira Kojaševića.

55' -
Dva dobra prekida za Partizan, a Lalatović skida sako.

49' - Ranđelović!


Nalet tima iz Niša, sada još opasniji pokušaj i šut Ranđelovića iskosa sa desne strane, ali Vladimir Stojković idealno postavljen i šalje loptu u korner. Traje pritisak Radničkog koji je izašao s jasnom namerom da postigne gol.

48' - Pankov!

Odmah preti Radnički na startu drugog dela, prekid sa desne strane i odbrana Stojkovića.

46' -
Zakarić ne može da nastavi meč, menja ga Ivanović.

- Ružna scena u Humskoj. Pred odlazak u tunel, na trenera Lalatovića bačen je topovski udar sa tribine na kojoj su navijači Partizana. Pogledajte incident!

45+2' -
U poslednjim sekundama prvog poluvremena iznenadna šansa za Haskića kome je u blok na vreme ušao Ostojić, tako da Partizan na pauzu odlazi rezultatom 1:0, pošto je iskoristio najveću šansu na meču, dok je Radnički "tukao" iz daljine.

Ovo je statistika prvog dela!

Izvor: MONDO/ARENA SPORT/SCREENSHOT


41' -
Rikardu se ukazuje pomoć pošto je povredio donji deo leđa nakon duela sa Pankovim. Nastaviće ovaj meč...

35' -
Žuti karton i za Pankova zbog gaženja Zdjelara. Potom novi sukob na terenu, Rikardo Gomeš i Todorovski ovog puta u klinču, ali ih je razdvojio Bondarenko.

Izvor: MONDO/ARENA SPORT/SCREENSHOT


32' -
Iznervirao se Lalatović posle dosuđenog prekršaja nad Pantićem, usledile su uvrede s tribina, a sudija Jovanović je prišao da porazgovara s njim.

28' - GOL! PARTIZAN VODI! RIKARDO!


Velika radost u Humskoj posle prve šanse na meču i gola Rikarda!

Nikola Drinčić je neoprezno napravio faul za žuti karton nad Zoranom Tošićem iskosa sa leve strane, da bi odatle Danilo Pantić poslao sjajnu loptu za Nemanju R. Miletića, defanzivac je probao da odigra petom, odbila se do Rikarda i - gol. 

Zakucao je loptu u mrežu Borivoja Ristića snažni napadač Partizana za eksploziju oduševljenja igrača i navijača.

25' -
Varnice na terenu - posle jednog od BROJNIH faulova, verbalne čarke Pantića i Crnomarkovića.

19' -
Borbena i žestoka utakmica za sada, prava "prvenstvena" kako kažu sportski radnici. Nenad Lalatović prilično aktivan kraj aut-linije, učestvuje u igri svoje ekipe, savetuje igrače šta i kada da rade bolje.

8' - Partizan traži penal! Ruka!

Dva puta je loše ispucao loptu Stefan Đorđević i pogađao svoje saigrače u ruku, ali se nije oglasio Srđan Jovanović koji je bio veoma blizu i procenio da nema elemenata za jedanaesterac, verovatno i zbog udaljenosti samih igrača.


Oprobao je ubrzo Đorđević i šut, ali Stojković hvata iz drugog pokušaja.

6' -
Čitave sezone je Nemanja R. Miletić najbolji skakač Partizana, tako je bilo i posle kornera Zorana Tošića na prvu stativu. Ubedljivo najviši je bio desni bek crno-belih, hteo je na drugu stativu da prosledi loptu, ali Borivoje Ristić brani rukom. Od početka meča se žali na bol u zglobu noge...

1' -
Meč je počeo!

- Igrači izlaze na teren... Oko 2.000 ljudi na tribinama.

Izvor: MONDO/Vladimir Sukdolak

- Nenad Lalatović u mix zoni pred početak meča: "Čeka nas teška utakmica, pokazali su protiv Čukaričkog da su u usponu forme. Mi ih ne potcenjujemo, u sedam dana igramo sa dva najveća naša kluba i biće teško. Svesni smo da imaju igrače koji mogu da reše sve jednim potezom... Ovo je tek prvo poluvreme. Nema razloga da napadnemo Partizan, ali ni da se branimo. Idemo da postignemo gol".

- Savo Milošević u mix zoni pred početak meča: "Fudbal je sport u kom dva i dva često nisu četiri.... Da imamo obavezu da damo sve od sebe danas i u revanšu - imamo. Imamo šansu da se iskupimo pred našim navijačima, ali nam neće biti lako. Oni su konstantniji od nas ove sezone, ali mislim da imamo kvalitet da izađemo kao pobednici".

"Ekipa je odraz njegove energije, birao je igrače u skladu sa svojim karakterom, ali nisu samo zbog toga tu. Iskusni su i imaju kvalitet. Znaju sve kako bi bili konkurentni".

- Pljusak pred meč!

- Pročitajte i šta je pred meč sa Partizanom rekao trener "meraklija" Nenad Lalatović.

- Pročitajte šta je pred meč sa Radničkim rekao trener crno-belih Savo Milošević.

- U Beogradu idealno vreme za fudbal, oko 16-17 stepeni Celzijusa.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC