• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bomba Alveša za remi u Parmi

Autor mondo.ba

Podjela bodova u prvom meču 33. kola Serije A.

Razloga za brigu ne nedostaje u Milanu!

Rosoneri su protiv ekipe koja ima samo jednu pobjedu u posljednjih 12 kola odigrali jednu od najlošijih partija ove sezone. Izabranici Đenara Gatuza sa izgledali sporo i bezidejno i ostavili dva boda na "Tardiniju" koja bi ih mogla koštati plasmana u Ligu šampiona naredne sezone.

Iako je ulazak Patrika Kutronea i Samua Kastiljeha u drugom poluvremenu donio prijeko potrebnu "iskru" u vrhu napada i jedan pogodak u metu, veliki bod za Parmu u 87. minutu susreta je donio veteran Bruno Alveš sjajnim pogotkom iz slobodnog udarca.

PARMA - MILAN 1:1 (0:0)

Milanezi su nakon uvodnih par minuta uspostavili inicijativu, ali je lopta bila "prespora" da slomi defanzivni blok Krstaša koji su svoje šanse tražili iz kontranapada.

Tek oporavljeni Đanluiđi Donaruma je već u 13. minutu krajnjim naporom pokupio loptu ispred Fabija Ćeravola u šesnaestercu, potom je šest minuta kasnije "makazicama" pokušao i Juraj Kucka, a najbolju priliku u prvom dijelu je propustio Žervinjo pred odlazak na odmor.

Uvidjevši da prvih 11 neće donijeti prevagu u napadu strateg Milana je u nastavku u na teren poslao Kutronea i Kastiljeha, dok su se na klupu preselili Bakajoko i Andrea Konti.

Mladi ofanzivci su donijeli energiju u vrh napada i nakon više od sat vremena igre uspjeli da slome otpor Parme. Suso je uputio oštar centaršut, a na ivici peterca dovoljan je bio samo trzaj glavom Kastiljeha da se lopta nađe iza leđa Luiđija Sepea.

Ukoliko Juventus protiv Fiorentine večeras (TV Arena, 18) dođe do boda osvojiće OSMI vezani Skudeto, 35 ukupno.

Milan je u posljednjih dvadeset minuta susreta prepustio inicijativu domaćinima koji kroz "igru" nisu uspijevali da ugroze Donarumu. Ali, jesu iz prekida. I to spektakularno!

Fabio Borini je na ivici kaznenog prostora faulirao Matea Skocarelu, a loptu je namjestio Bruno Alveš i fantastičnim udarcem prebacio živi zid i savladao Donarumu koji je loptu pogledom ispratio u mrežu.

Milan koji je na četvrtom mjestu šest bodova dijeli od osmoplasiranog Torina i predstoji mu velika borba za mjesto u Ligi šampiona naredne sezone.

Sa druge strane, ekipa Parme je uprkos lošim rezultatima u ovoj godini relativno sigurna u Seriji A naredne sezone pošto je Empoli koji je prvi ispod crte udaljen sedam bodova.

Danas će zbog Vaskršnjih praznika biti odigrano još osam mečeva 33. kola Serije A, dok je duel između Napolija i Atalante zakazan za ponedjeljak.

SERIJA A - 33. KOLO:

Parma - Milan 1:1 (0:0)
/Alveš 87 - Kastiljeho 69/

Bolonja - Sampdorija 15.00
Kaljari - Frozinone
Empoli - SPAL
Đenova - Torino
Lacio - Kjevo
Udineze - Sasuolo
Juventus - Fiorentina 18.00
Inter - Roma 20.30

u ponedjeljak

Napoli - Atalanta 19.00

TABELA: Juventus 84, Napoli 67, Inter 60, Milan (+) 56, Roma 54, Atalanta 53, Lacio 52, Torino 50, Sampdorija 48, Fiorentina 40, Sasuolo 37, Kaljari 37, Parma (+1) 36, SPAL 35, Đenova 34, Udineze 32, Bolonja 31, Empoli 29, Frozinone 23, Kjevo 11*.

NAPOMENA*Italijanska fudbalska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC