• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tihi rastanak posle decenije: Otišao Junajtedov kapiten

Autor mondo.rs

Igrač sa najdužim stažom napustio je svlačionicu "crvenih đavola".

Turbulentna sezona na Old Trafordu završena je porazom protiv Kardifa i gorkim ukusom u ustima navijača, igrača, trenera...

Eksplozija sreće posle šokantnog trijumfa protiv Pari Sen Žermena ipak nije uspela da učini da Mančester junajted prebaci mogućnosti aktuelnog sastava.

Nažalost navijača "crvenih đavola" širom sveta, dobra forma do istorijske noći na "Parku prinčeva" ostala je gornji prag ekipe Ole Gunara Solskjera, koja je potom rutinski eliminisana u dvomeču protiv Barselone, a zatim nije uspela da se ustali u finišu sezone.

Posledica je bolna za klub takve tradicije, jer definitivno neće igrati Ligu šampiona u sezoni 2019/20, već će se posle dve sezone vratiti u Ligu Evrope i to izvesno bez značajnog dela aktuelnog sastava, pred kojim su letnje promene.

Prva novost je već ozvaničena, jer je ekvadorskom internacionalcu Antoniju Valensiji (33) istekao ugovor zaključno sa poslednjom utakmicom sezone, u kojoj nije dobio oproštaj kakav je zaslužio tokom desetogodišnjeg boravka u klubu.

Snažni univerzalac, koji je pokrivao desnu stranu terena na čak 277 utakmica kao Junajtedov starter, a 61 put kao rezerva, napušta Old Traford jer je klub početkom marta svesno propustio šansu da produži saradnju na još godinu.



Crveni dres zadužio je još 2009. godine na poziv Aleksa Fergusona, sa mančesterskim velikanom prošao je i dobro i loše i rastanak dočekao kao kapiten i igrač sa najdužim stažom u svlačionici.

Solskjer ga je u porazu protiv Kardifa (0:2) uveo u igru od 74. minuta i dao mu šansu da se na terenu rastane sa klubom u čijem je dresu osvojio dve titule Premijer lige, kao i FA Kup, dva trofeja Liga kupa i pehar pobednika Lige Evrope.

Kada se bude pakovao, u kofer će staviti i značajne individualne nagrade, jer su ga navijači Mančester junajteda proglasili najboljim igračem kluba u sezoni 2011/12, a u svojoj prvoj godini na Old Trafordu bio je proglašen za člana idealnog tima Premijer lige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC