• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smjene na čelu ABA, bez odluke o Olimpijakosu

Autor mondo.ba

Skupština ABA lige održana je u Banjaluci, uz prisustvo predstavnika svih klubova osim Mege. Nije usvojen izvještaj, a ni produžen mandat Čabarkapi i Novoselu. Uskoro još jedna sjednica.

 Banjaluka: Skupština ABA lige Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Predstavnici klubova ABA lige okupili su se danas u Banjaluci na Skupštini ovog regionalnog takmičenja, a došao je i prvi čovjek Crvene zvezde Nebojša Čović, iako se najavljivalo da se on, možda, neće pojaviti.

Sjednica traje već nekoliko sati iza zatvorenih vrata.

Jedna od prvih odluka, koju su novinari nezvanično saznali, glasi da su čelnici Crvene zvezde i podgoričke Budućnosti kažnjeni sa po 10.000 evra zbog svega što se dešavalo u finalnoj seriji ova dva kluba. Njih dvojica nemaju pravo na žalbu.

Reporter MONDA iz Banjaluke javio je da je predsjednik KK Budućnost Dragan Bokan prvi napustio sednicu oko 17.30 časova i da nije hteo da komentariše bilo šta. U prolazu je dobacio samo: "Ništa nije usvojeno, ni menadžment nije prošao".

Izvor: MONDO-Vedran Ševčuk  Nedugo potom, okončana je sjednica i pred novinare je izašao prvi čovjek ABA lige, Igor Dodik.


Kao prvo, odlučeno je da ne bude produžen mandat menadžmentu lige, odnosno sportskom direktoru Žarku Čabarkapi i Krešimiru Novoselu.

"Biće angažovana agencija u što skorijem roku, koja će dati nove predloge za menadžment", objašnjeno je, uz informaciju da nije usvojen izveštaj o protekloj sezoni, jer nije imao većinu.

"Skupština je zatražila da se izvještaj dopuni i o njemu će se razmatrati na sljedećoj sjednici. Plan je da se sjednica nastavi sljedeće sedmice", takođe je navedeno.

Naravno, veliku pažnju izazvalo je i ukljjučivanje Olimpijakosa, Panatinaikosa i drugih klubova u regionalno takmičenje?

"Raspravljalo se o zahtjevu klubova da se pridruže ABA ligi, ali smo otvorili pravilnike i vidjeli smo da nedostaju određena dokumenta kako bismo raspravljali uopšte da li Olimpijakos, Panatinaikos i ostali klubovi mogu da učestvuju u ligi. Obavezali smo da se dopuni dokumentacija, kako bismo mogli o tome da glasamo na sljedećoj sjednici", izjavio je Dodik.



Da li je "prošao" Bokanov zahtjev da se poništi finalna serija?

"I ranije sam izjavio da ona ne treba da se poništi, kako god to neko gledao - da li je bilo regularno, nije bilo regularno... Nismo to usvojili".   


Dodik je dodao da su menadžment i Predsedništvo ABA lige dobili obavezu da dopune akte i pravilnike da bi se spriječila dešavanja u finalnoj seriji.

Takođe, objasnio je i zašto je Bokan prvi napustio skup.

"Gospodin Bokan je morao da ide nazad jer je imao obaveza, a nije napustio sjednicu zbog nekih neslaganja. Sjednica je bila korektna iako je dugo trajala".



Kompanija MYD Sports, strateški partner ABA lige, izrazila je nezadovoljstvo poslije serije Zvezde i Budućnosti. Kakva je bila njena pozicija na sjednici?

"Oni su htjeli da pokušamo da nađemo zajednički jezik, spustimo tenzije i nastavimo u poboljšanim uslovima kako se ovo ne bi dešavalo. Oni su bili posmatrači, uključivali su se nekoliko puta, ali su imali stav da liga ne bi treba da se širi, da se poštuju pravilnike koje smo usvojili prethodne sezone. Mislim da smo u tom smjeru otišli kako su oni predlagali i većina se i složila", objasnio je Dodik.

Podsjetimo da je prije početka sjednice direktor takmičenja Krešimir Novosel najavio važan skup.

"Čeka nas interesantna i nadasve bitna skupština, jer smo imali dešavanja u finalnoj seriji ABA lige (Crvena zvezda - Budućnost), koja nikome nisu bila prijatna i o tome će sigurno biti riječi. Budućnost je poslala zahtjev da se u dnevni red uvrsti zahtjev za poništenje finalne serije i na skupštini je da o tome odluči", rekao je on.

Dodik: ABA liga ne može biti talac Čovića i Bokana

Pored toga, sigurno će biti riječi i o drugim važnim pitanjima košarke na Jadranu.

Jedno od brojnih koje zanimaju košarkašku javnost je eventualno učešće atinskog Panatinaikosa i Olimpijakosa, koji je definitivno izbačen u grčku Drugu ligu, kao i mogućnost nastupa Prištine, što je odbacio direktor ABA lige Krešimir Novosel.

Ideju da klub sa "Kosova" dobije priliku da zaigra u regionalnom takmičenju kategorički je ranije odbacio generalni menadžer Igokee Igor Dodik, koji obavlja funkciju prvog čovjeka ABA lige.

Prvi je u petak u banjalučku Akvanu stigao Domagoj Čavlović, direktor Cibone i potpredsjednik ABA lige, a ubrzo nakon njega i Krešimir Novosel, direktor regionalnog takmičenja.

Nešto kasnije, stigao je i generalni menadžer Igokee i predsjednik ABA lige Igor Dodik, a ubrzo za njim i Nebojša Čović, prvi čovjek Zvezde, ljudi iz Mornara, Krke, kao i Roman Lisac, te Žarko Čabarkapa, a na kraju i Dragan Bokan, predsjednik KK Budućnost, javio je reporter MONDO portala.

MONDO je na licu mjesta, pa očekujte još video i foto sadržaja sa sjednice lidera regionalne košarke...

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vaske

Kako vas nije sramota da uopšte pričate o uništenju pa šta su izmislili milogorci da svijet počinje od njih jad čemer i njega ljudska pošalji te ih nek igraju u Tirani.

MILOŠ

ZA OČEKIVATI JE DA PRIŠTINA NEĆE DOBITI ZELENO SVJETLO ZA ABA LIGU I DA OLIMPIJAKOS DOBIJA DOZVOLU ZA ULAZAK U ELITU ABA LIGE

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC