• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Otvoren kamp ''Fudbal za prijateljstvo''

Autor mondo.ba

Učesnici kampa biće u prilici da prisustvuju finalu Lige šampiona između Liverpula i Totenhema, koje se igra 1. juna na stadionu ''Vanda Metropolitano'' u Madridu.

Mladi učesnici završnih dešavanja 7. sezone Međunarodnog društveno odgovornog programa kompanije Gazprom - Fudbal za prijateljstvo, upoznali su se u Međunarodnom kampu prijateljstva u Madridu i obučavaju se u humanitarnom i sportskom programu.

Tokom predavanja u Školi devet vrijednosti, učesnici će kreirati zajedničke projekte posvećene vrijednostima"Fudbala za prijateljstvo". Učesnici će prisustvovati predavanjima i radionicama poznatih sportista, novinara i stručnjaka iz drugih oblasti. Poznati britanski umjetnik Bil Asprej će podijeliti svoje znanje s djecom. Bil je ilustrator čuvenog stripa "Ljubav je..." i maskote Fudbala za prijateljstvo, psa Fredija i mačke Fride i pomoćI će mladim učesnicima da ovladaju osnovama ilustracije.

"Već nekoliko godina učestvujem u projektu, a svake godine me zadivi atmosfera u Međunarodnom kampu prijateljstva. Kada vidim mlade učesnike programa kako treniraju zajedno i kako se druže, vjerujem u srećnu i mirnu budućnost punu nevjerovatne kreativnosti i otkrića’’, kaže Bil Asprej.

Mladi ambasadori Bosne i Hercegovine za projekat Fudbal za prijateljstvo – Anja Gačić, četrnaestogodišnja reprezentativka U16 reprezentacije Bosne i Hercegovine, trener i fudbalerka u Akademiji Fudbala Sporting Teslić sa dječacima, kao i ženskog fudbalskog kluba Sloga iz Petrova, Slavko Roguljić, golman Sport Tima iz Banjaluke, Lejla Salihović, članica Škole fudbala Respekt iz Sarajeva i Samra Osmanović iz Gračanice, igračica ŽFK Petrovo raspoređeni su u međunarodne timove sa djecom iz oko 60 zemalja oslobodsvijeta.

Priznati profesionalci fudbalskog svijeta i učesnici prethodnih sezona programa koji su već započeli svoje uspješne karijere, vode treninge za mlade igrače. Među njima je Luka Marković, nekadašnji omladinac FK Crvena zvezda, sada igrač FK Juventus, inače učesnik druge sezone "Fudbala za prijateljstvo". On će tokom druženja sa djecom podijeliti svoja iskustva.

Sportski novinari vodećih svjetskih medija održaće radionice za mlade novinare koji rade u Međunarodnom dječjem novinarskom centru Fudbal za prijateljstvo. Ove sezone mladi novinari će raditi zajedno sa profesionalnim novinarima i kreirati svoje prve materijale o programu uz mentorstvo iskusnih kolega.

Međunarodni Forum Fudbal za prijateljstvo i Svjetsko prvenstvo u fudbalu za prijateljstvo postaće centralni događaji u samom srcu Madrida - na UEFA "pitchu" na trgu Plaza Major, a učesnici programa će posjetiti i finale UEFA Lige šampiona 2019.

O projektu “Fudbal za prijateljstvo”:

Međunarodni dječiji društveno-odgovorni projekat “Fudbal za prijateljstvo” odvija se pod pokroviteljstvom kompanije Gazprom od 2013. godine. Ključne vrijednosti koje učesnici projekta promovišu su prijateljstvo, jednakost, fer-plej, zdravlje, mir, predanost, duh pobjede, poštovanje tradicije i čast. “Fudbal za prijateljstvo” zvanično je podržan od strane UEFA, FIFA, Međunarodnog olimpijskog komiteta, fudbalskih saveza brojnih zemalja, međunarodnih humanitarnih fondacija za djecu, proslavljenih sportista i vodećih fudbalskih klubova širom svijeta. Tokom prethodnih šest sezona, projekat je obuhvatio više od 4.5 miliona pratilaca – među kojima i proslavljene sportiste, umjetnike i državnike.

Zvanične onlajn reference projekta “Fudbal za prijateljstvo” za medije:

Fotografije i video materijali http://media.footballforfriendship.com

Zvanična Fejsbuk stranica: https://www.facebook.com/FootballForFriendship/

Zvanični YouTube kanal: https://www.youtube.com/user/FOOTBALL4FRIENDSHIP

Zvanična stranica na Vikipediji: https://en.wikipedia.org/wiki/Football_for_Friendship

Zvanični Tviter kanal: https://twitter.com/football4f

Zvanična veb-stranica projekta: https://www.gazprom-football.com/en/home.htm

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC