• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbijena žalba Sloge, Izviđaču novčana kazna

Autor mondo.ba

Žalba Sloge protiv Izviđača na revanš meč polufinala plej-ofa Premijer lige Bosne i Hercegovine na neregularnosti u Ljubuškom odbijena je kao neosnovana, ali je klub iz Ljubuškog kažnjen sa 200 KM.

 Odbijana žalba RK SLoga, novčana kazna za RK Izviđač Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Ovo je "Nezavisnim novinama" saopštio Zdenko Alpeza, komesar takmičenja.

MONDO: (Ne)regularnosti u Ljubuškom?

Dobojlije su mišljenja da je utakmica bila neregularna jer nije radio semafor na zidu, te su tražili da se registruje službenim rezultatom 10:0, ali je meč registrovan postignutim rezultatom, odnosno 30:27.

"Iz sve raspoložive dokumentacije, nedvosmisleno je utvrđeno da kvar na zidnom mjernom uređaju ničim nije uticao na apsolutnu regularnost odigrane utakmice. Međunarodna pravila rukometne igre, međunarodna pozitivna praksa, Propozicije takmičenja Premijer lige BiH prepoznaju ovakvu mogućnost tehničkog kvara i jasno propisuju mogućnost prisustva službenih predstavnika ekipa za zapisničkim stolom sa svrhom praćenja/kontrole mjerenja vremena trajanja igre. Naglašavam da je za zapisničkim stolom ispravno funkcionisao mjerni uređaj, a ručni semafor je bio u funkciji pokazivanja kretanja rezultata. Po nalogu nadzornika/kontrolora suđenja, službeni spiker u dvorani je redovno objavljivao vrijeme i kretanje rezultata", navedeno je u Alpezinoj odluci i dodano da je zbog semafora u skladu sa propozicijama Izviđač kažnjen sa 200 KM.

Nakon odluke komesara takmičenja, dobojski klub je saopštio da će se opet žaliti i to Takmičarskoj komisiji.

"Zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja kao i tumačenja Propozicija a sve u skladu sa uputstvima komesara takmičenja i pravima koje naš klub ima Sloga će iskoristiti sve pravne mogućnosti za zaštitu svojih interesa i uložiće žalbu drugostepenom organu, Takmičarskoj komisiji, zbog toga smatramo preuranjenom odluku o registraciji utakmice kao i određivanja učesnika finala", navedeno je iz Sloge.

Prvi finalni meč plej-ofa igra se u subotu uveče u Banjaluci, gdje će Borac m:tel u "Kampusu" dočekati ljubuške "skaute".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC