• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Na prvom spisku za Mundobasket 34 imena!

Autor mondo.rs

Selektor Aleksandar Đorđević objavio je širi spisak kandidata za nastup na Mundobasketu u Kini, a poznat je i kompletan program "orlova" u pripremnom periodu.

 Na prvom spisku za Mundobasket 34 imena! Izvor: MN PRESS

Posle promocije novih dresova - spisak!

Doduše, takav da ne otkriva praktično ništa novo, jer je selektor nacionalnog tima Aleksandar Đorđević uzeo u obzir praktično sve dosadašnje reprezentativce, sve one koji nešto znače u svetskoj, evropskoj ili srpskoj košarci, uključujući nekoliko talenata čije vreme tek dolazi.

Na sajtu Košarkaškog saveza Srbije objavljena su imena 34 igrača, od kojih će Đorđević u narednom periodu probrati njih 15-20 za pripreme koje počinju 18. jula.

SPISAK

Plejmejkeri: Miloš Teodosić (nema klub), Stefan Jović (Bajern), Vasilije Micić (Efes), Ilija Đoković (Borac), Stefan Pot (FMP);

Bekovi: Nemanja Nedović (Armani), Bogdan Bogdanović (Sakramento), Dragan Milosavljević (Unikaha), Marko Gudurić (Fenerbahče), Branko Lazić (Crvena zvezda), Aleksa Avramović (Vareze), Dejan Todorović (Mursija), Vanja Marinković, Ognjen Jaramaz (obojica Partizan);

Krila: Vladimir Lučić, Nemanja Dangubić (obojica Bajern), Marko Simonović (Zenit), Ognjen Dobrić (Zvezda), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Rade Zagorac (Partizan);

Krilni centri: Nemanja Bjelica (Sakramento), Milan Mačvan (Bajern), Stefan Birčević (Bon), Stevan Jelovac (Gazijantep), Nikola Mišković (Mega), Boriša Simanić (Zvezda);

Centri: Nikola Jokić (Denver), Miroslav Raduljica (Đangsu), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Boban Marjanović (Filadelfija), Ognjen Kuzmić (Real), Dejan Kravić (Virtus), Nikola Jovanović (Trento), Dragan Apić (Lokomotiva Kubanj).

Mundobasket u Kini održava se od 31. avgusta do 15. septembra, što znači da će "orlovi" imati šest nedelja da se što kvalitetnije pripreme.

Bazični deo biće sproveden na Kopaoniku od 21. jula do 4. avgusta. Odmah po silasku sa planine reprezentaciju će u Čačku testirati ekipa Borca, a prvu pravu proveru imaće 7. avgusta u Zrenjaninu protiv Finske.

U Beogradsku arenu 10. avgusta stiže Litvanija, dok je revanš u Kaunasu zakazan za 12. avgust.

Đorđevićevi izabranici će poslednje trening mečeve u Evropi odigrati na "Akropolis kupu" u Atini. Pored Grčke, od 16. do 18. avgusta odmeriće snage još sa Italijom i Turskom.

Put u Kinu planiran je za 20. avgust, a 23, 25. i 27. slede dueli sa Italijom, Novim Zelandom i Francuskom, nakon kojih će se znati i konačan sastav za Mundobasket.

Prvi takmičarski meč, 31. avgusta u 9.30 po srednjeevropskom vremenu, "orlovi" će odigrati u Fošanu protiv Angole. U grupi D su još Italija i Filipini, a u drugu grupnu fazu plasiraće se najbolje dve selekcije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC