• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak: Nabaciće mi se, ali ovo nisam doživio

Autor mondo.rs

"Šta je taktika u ovakvim uslovima? Pravo da vam kažem, ne znam. Ovdje je više biznisa od sporta", rekao je "Broj jedan" poslije poraza u Parizu.

Poslije iscrpljujućeg, dvodnevnog meča protiv Dominika Tima, Novak Đoković čestitao je Austrijancu plasman u finale Rolan Garosa.

Uz pruženu ruku rivalu, srpski teniser je ukazao i na veoma otežavajuće uslove za igru, priznavši da je uslove iz Pariza doživio jednom ili nijednom.

"Čestitam Dominiku. Igrao je sjajno, posebno u važnim trenucima. Imao je nekoliko dobrih slajsova i pasing šotova. Uspio je da ubaci jednu lopticu više u teren na kraju meča", rekao je Đoković novinarima u Parizu.

Uslovi za igru bili su u važnim trenucima prednost za izazivača.

"Bilo je lakše igrati forhende uz vjetar s jedne strane tokom cijelog meča. Kad smo se posljednji put vratili na teren bilo manje vjetra, i to je bila velika prednost jer je igrao sa te strane... Čestitam mu, igra sjajan tenis, pokazao je zašto je jedan od najboljih na svijetu i želim mu sreću u finalu", naveo je Đoković.

Srpski teniser je locirao i momenat odluke, još jednom čestitavši protivniku.

"Vodio sam 30:0 i napravio sam dvostruku servis grešku, što ga je vratilo u meč. Da, to je bio ključan gem. Tu je i posljednji gem na meču kada je bilo 30:15. Sve zasluge idu Timu. Igrao je prave udarce i izbacio me i komforne pozicije na terenu i onda je mogao da izbori meč loptu i završi vinerom", rekao je Đoković, pa se osvrnuo na svoj pristup.

"Ne mislim da sam mnogo toga uradio pogrešno tokom cijelog turnira. Ovaj meč bi svakako bio težak jer je Dominik fantastičan na šljaci. U ovakvim mečevima jedan ili dva poena odlučuju pobjednika", dodao je srpski teniser.

Đoković je tokom ovog polufinala izlazio na mrežu češće nego obično, pa je novinare zanimalo da li je to bio dio taktike.

"Ne znam, pravo da vam kažem, šta je taktika u ovakvim uslovima, pogotovo juče. To je stvarno preživljavanje, ubaciti jednu loptu više od protivnika u teren i pronaći način da dobiješ poen. Uslovi... Ne znam da li sam ovo doživio u životu. Jesam jednom protiv Ferera, mislim da je bilo polufinale Ju Es Opena. Ovi uslovi su stvarno... Na šljaci ovo nisam doživio nikada".

Najbolji teniser svijeta čestitao je Timu koji je, kako je naveo, uspio da ostane "psihički snažan, tvrd, stabilan".


"Kada je bilo potrebno on je ubacio loptu onako kako je trebalo u teren sa puno spina i rotacije. U posljednjem gemu imao sam nekoliko prednosti kad sam izgubio meč. Ubacivao sam sve prve servise, a on je sve nekako vraćao sa dubokim spinom i rotacijom i izbacivao me potpuno sa terena", rekao je Djoković.

"Bio sam blizu, uzimajući u obzir da sam bio u zaostatku cijeli meč. Uspio sam da se vratim. I danas, kad smo prvi put izašli na teren, igrao sam dobro i sad ovaj poslednji prekid... Nažalost, nekoliko grešaka u ključnim trenucima... On je završio sa vinerom, svaka čast", dodao je najbolji teniser svijeta.

Pitanja novinara uglavnom su se odnosila na loše vremenske uslove za igru, a Đoković se dodatno "otvorio" kada je govorio o organizaciji ovogodišnjeg turnira.

"Za njih je odlaganje meča za jedan dan ogroman trošak. Tu ima više biznisa nego sporta i onog što žele igrači i što je dobro za samo igru. To očigledno nije prioritet, ne samo u tenisu, već u svim sportovima. Mnogo se više pažnje usmjerava na vrijednost karte, nego kako se igrači osjećaju na terenu. Ali, dobro... To je tako kako jeste. Ja prihvatam to, moram da prihvatim, dio sam sporta koji volim".

On nakon toga više nije želio da govori o uslovima.

"Tek sam došao sa terena... Razočaran sam, boli poraz, pogotovo protiv top igrača u završnici jednog grend slema. Šteta. Sve što sam rekao o uslovima, rekao sam. Mislim da bi bilo suvišno više pričati o tome. Vjerovatno će da mi se nabace na grbaču - zašto sam rekao ovo ili ono. To mi stalno u karijeri dešava, tako da je bolje da ovdje završim", dodao je Đoković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC