• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za trofej i vizu za Tokio: Da Tašmajdan bude kao nekad!

Autor mondo.rs

Filip Filipović i Andrija Prlainović ponovo će igrati važno takmičenje na čuvenom beogradskom bazenu, gde su prvi put osvojili prestižan trofej sa reprezentacijom. Pročitajte šta o tome kažu uoči Svetske lige.

 Svetska-liga-na-Tasmajdanu-u-Beogradu-2019-Izjava-Filipa-Filipovica-i-Andrije-Prlainovica Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Sve davnije 2006. godine, Filip Filipović (32) i Andrija Prlainović (32) igrali su za reprezentaciju na Evropskom prvenstvu i na Tašmajdanu osvojili prvi veliki trofej u kapici Srbije.

Uz njih je na tom turniru bio i Dejan Savić, tada reprezentativac i jedan od lidera nacionalnog tima, a sada selektor, koji je prethodnih dana i nedelja okupljao ekipu pred završnicu Svetske lige koja će sledeće nedelje (18-23. jun) biti odigrana baš na čuvenom bazenu, popularnom "Tašu".

Reprezentacija Srbije počeće učešće u utorak, utakmicom protiv čvrste i nezgodne Australije (21 čas), a u istom terminu će igrati i narednih dana, protiv velikog rivala - Hrvatske (sreda) i Kazahstana (četvrtak).

S obzirom na to da će turnir biti igran bez dana odmora, četvrtfinala su zakazana za petak, polufinala za subotu, a finale za nedelju, kada će biti poznato ko će osvojiti turnir i izboriti plasman na Olimpijske igre u Tokio 2020.

Podsećanje da je prošlo 13 godina od navedenog Evropskog prvenstva nasmejalo je kapitena, Filipa Filipovića.

"Kad spomeneš koliko je prošlo godina, onda osećam da sam star", rekao je on u petak na Tašmajdanu.

"Osim toga, osećaj je sjajan. Na Tašu smo se uvek osećali najprirodnije. Kao riba u vodi. Znamo teren i drago nam je što smo imali priliku da nekoliko dana treniramo na spoljašnjem bazenu. Nije bilo prilike za više, ali to su priče za neke druge dane", dodao je Filipović.

Pogled na montirane i sve spremnije tribine raduje kapitena.

"Očekujemo zaista da bude puno. Da bude onaj Tašmajdan na koji sam navikao kada sam počinjao reprezentativnu karijeru i nadam se da rezultat neće izostati".

Ko dođe na beogradski bazen gledaće zaista snažan turnir, na kojem će veliki derbi biti odigran već u drugom kolu, kada će Srbija, aktuelni olimpijski i evropski šampion, dočekati svetskog prvaka - Hrvatsku, koja je bila uspešnija u nekoliko prethodnih međusobnih duela.

"Utakmice koje smo odigrali ranije tokom sezone zaista nemaju veze sa onim što nas očekuje ovde. I prošle godine smo imali sličnu priču, ali drugo su utakmice tokom takmičarske godine, gde su neosporno bili kvalitetnija ekipa i zasluženo pobeđivali. Ovo je veći, drugačiji ulog i mislim da će sada biti druga priča", dodao je Filipović.

Takođe, interesantno je bilo podsetiti na Evropsko prvenstvo 2006. i Andriju Prlainovića, tada takođe mladog i perspektivnog debitanta, a sada jednog od najtrofejnijih srpskih i svetskih vaterpolista.

PRLAINOVIĆ: OVDE JE PISANA ISTORIJA



"Biće nam potrebno malo vremena da osetimo bazen i nastup pred, nadam se, punim plivalištem. Ovo sve izgleda lepo. Sećam se Evropskog prvenstva i bilo je jako lepo igrati. Bio je možda malo veći kapacitet, ali i ovo je lepo i dovoljno i jako sam srećan što u svojoj zemlji igramo ovako važan turnir", rekao je on.

Dok je stajao kraj otvorenog bazena Tašmajdana, "Prle" je posebno naglašavao značaj tog mesta za srpski vaterpolo.

"Igramo u svojoj zemlji, na bazenu koji ima veliku istoriju, gde su se osvajale i zlatne medalje i gde sam započeo reprezentativnu karijeru na velikim takmičenjima 2006. I to je velika simbolika i za mene i verujem za sve nas u ekipi".

Prema njegovom mišljenju, nije jednostavno nabrojati ko su favoriti za osvajanje Svetske lige, ali se oni svakako nalaze među pet imena koje je naveo.

"Teško je proceniti ko će biti u najboljem stanju. Očekuje se da pet ekipa odlučuje o medaljama, Australija, Hrvatska, Španija, Mađarska i mi", dodao je Prlainović na Tašu, gde će se od utorka ponovo na otvorenoj sceni čuti "Bože pravde".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC